madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

En måndag i oktober att minnas

Permalink0
Det är måndagkväll, klockan är inte ens tio och jag ligger redan i sängen. När jag jobbar är jag utan svårigheter uppe hela natten. Men när jag är ledig, gillar jag att gå och lägga mig tidigt. Ikväll, likt resten av nätterna Jon har varit borta, har jag Leon brevid mig i sängen. Låter alltid honom sova hos mig när Jobs säng står tom. Det är mysigt och man får passa på så länge ens son vill krypa ner hos sin mamma. 

Jag är långledig just nu. Gick av i torsdags-morse och börjar jobba på onsdagkväll. Nästan en hel veckas ledigt. Så skönt och jag har två sådana här ledigheter på sex veckor. Idag hade jag inga direkta planer för dagen och Enya fick vara ledig från dagis idag. Hon gillar ju att vara hemma och ta det lugnt, så det är inte direkt betungande, mest trevligt sällskap. Efter frukost och morgonfix tittade Enya på sin favoritfilm Vaiana för 70-11:e gången.  (null)

(null)

Hon kan sitta hur länge som helst och titta på film och barnprogram om hon bara får. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Jag verkligen älskar vårt hus och trivs mer och bättre för varje dag som går. Börja redan längta till advent och jul och få göra fint överallt. Har redan börjat planera för lite ommöblering och dekorering och i helgen köpte jag de två första nya adventsljusstakarna. Har ju lite fler fönster nu, så det behövs. Det kommer kännas roligare att julpynta i år också eftersom vi firar jul hemma hos oss. I år blir det storjul på Kartvägen. Det känns som en lite dröm som går i uppfyllelse. Att få fura jul hemma med hela släkten i sitt nya drömhus. 

Nu hamnade jag på villovägar som vanligt... Vid lunch kom min pappa förbi med lastbilen och jag och Enya åkte med en sväng. Hon gillar stora fordon och vi har pratat om länge att göra detta. Idag passade det och Enya gillade det verkligen. Man ser mycket nytt när man sitter högt upp i en lastbil.  (null)

(null)

(null)

(null)
I moffa Crilles knä (även om hon oftast säger faffa Chrille). Det är inte alla som har en morfar som är 71 år och fortfarande jobbar heltid! (null)

(null)
Efter en sen middagsvila gick vi en sväng till parken innan maten.  (null)

(null)

(null)
Underbara unge, vad skulle vi göra utan dig?
(null)

(null)

(null)
Är glad att jag har möjlighet att ha dessa lediga dagar i veckorna med Enya. Det gäller att ta vara på tiden, hon växer upp så snabbt. Ska försöka skriva lite om hennes utveckling och lite roliga saker hon sagt och gjort och så. Det är så kul att ha på pränt, då man som sagt glömmer snabbt. 
Sen fick vi skynda hem och fixa lite snabb mat. Leia var iväg med Saga, så det blev att värma lite rester. Sen skjutsade vi Leon till scouterna. Väl hemma kom Leia lagom hem och vi drack te och åt en smörgås. 
(null)
Lika kul och mysigt som det är att gunga och busa med Enya i parken. Är det att få prata med sin stora tjej över en kopp te. Är så glad och tacksam över att jag har möjlighet till både och. Hon är så klok och mogen, vår stora tjej. Man blir ofta förvånad när man sitter och pratar över hur mycket hon kan och vet. Hon har så smarta och sunda resonemang. Minns inte att jag var ens hälften så där mogen och upplyst när jag var 11 år. 
Under tiden tittade Enya på Pettson och Findus. Hämtade hem Leon och tvättade av och plåstrade om lite sår han fått under dagen. Sen var det dags att få alla barnen i säng och gå ett varv runt i huset och plocka och ta hand om disk och tvätt. 
(null)
Nu sover dom alla sött och mina ögon börjar gå i kors. Får skriva mer imorgon!
Kram & godnatt 💕
Till top