madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Veckouppdatering

Hej på er!
 
Det är mitt i veckan och jag börjar först nu vänja mig vid att vara hemma själv. Det är så tyst! Måste hela tiden ha radion eller tv:n på för att det ska kännas bra. Jag saknar familjen massor, men en vecka går väldigt fort och snart är dom hemma igen. Dom har det fantastisk på Öland med fullspäckade dagar med farmor och kusinerna och jag pratar med dom flera gånger per dag. Det är dock väldigt skönt också. Bara att få ta dagarna som de kommer. Kunna planera saker utan att det kommer saker i mellan. Att få göra klart. Men även kunna ta en paus och fortsätta sen utan att behöva tänka på att behöva laga mat, skjutsa, hämta på dagis eller natta. 
 
Jag har som sagt lagt på fokuset denna vecka på mig själv. Första prio är att vila och komma i kapp med sömn och bli helt frisk. Jag jobbar nu resten av veckan och jag tog även ett extrapass i måndags. Men nu har jag möjlighet att sova hur och när jag vill.  Men jag har även passat på att fixa med sånt som jag alltid prioriterar bort. Har färgat håret, shoppat till mig själv, gjort fotvård och ska även få håret klippt innan veckan är slut. Lite egenvård kan göra mycket för välbefinnandet! Sen har jag också passat på att träffa lite vänner och fått kvalitetstid med dem. Hade ju tjemiddag i lördags. Igår träffade jag Sofia i Farsta efter att hon slutat jobbat. Vi åt middag, pratade och gick en sväng. Köpte julstjärnor till vardagsrummet och en ljusslinga till ett av träden på tomten som jag tänkte få upp så fort vädr är lite bättre. Fy, det bara regnar och blåser ute. Hittade även ett par vinterboots till mig själv, så nu känner jag mig lite uppdaterad för säsongen. Jag hade också precis besök av min gamla granne Carro och Linn som är hemma och lediga på höstlovet. Vi fikade och snackade en stund med en mysbrasa i bakgrunden. Jag tycker ju att det är skönt att bara få vara hemma själv och pyssla. Men det är trevligt med lite sällskap imellanåt också. 
 
Förutom det ovan beskrivna, har jag självklart haft en lååång lista med saker att fixa i huset också. Ja, ni känner ju mig. Jag tycker inte ens att det är jobbigt att städa och fixa, särskilt när jag inte har så mycket annat på gång runtomkring. Tycker snarare att det är rätt avkopplande och skönt för själen att få ordning sånt som man inte hinner till vardags. Det är ju också en annorluda känsla att det man gör, håller sig fint. Iaf tills på söndag då allt blir ett härligt kaos igen. Igår gjorde jag klart på övervåningen, så nu är det rent och organiserat här. Har fixat lite småsaker som jag inte gjort klart sen vi flyttade in, förutom att jag storstädat. 
 
Vi har fått upp en hylla och igår satte jag upp några tavlor vid arbetshörnan, vilket jag tyckte blev fint. 
 
 
Ursäkta bildkvalitén, har fotat i mörker med min iphone. Här kommer lite bilder från vårt stora badrum på övervåningen också. Detta ska vi renoevera såsmåningom, men det är tillsvidare helt och fräscht och väldigt funktionellt. Bastun använde vi för första gången förr, förra helgen och den kommer antagligen ryka vid renovering för att få ett gigantisk badrum.
 
Enyas rum är lite överfullt just nu då hon har börjat sova här uppe, men fortfarande sover i sin spjälsäng!
 
Jag har fortfarande lite små grejer kvar på nedevåningen att ta tag i innan veckan är slut. Så skönt att ta lite i taget som sagt. Har just gjort rent vår ugn och är spänd på resultatet. Har satt den i självrengöringsläge, pyrolys kallas det va? Har ingen instruktionsbok till ugnen så jag har kört på känn. Väntar på att fläkten ska gå klart så jag kan öppna och se resultatet. Har även tänkt att städa och fixa ute i garaget. Det har blivit som en sopstation. Jag lovar och ska ge er bildbevis sen. Jag har sällan svårt att ta tag i saker. Men när jag väl skjutit på något ett tag, blir det som en mental spärr hos mig och just det projektet blir väldigt jobbigt att ta tag i. Nu ska jag snart råda bot på det och göra fint där. Våra badväskor från i somras står till exempel kvar på golvet därute, samt alla barnens kläder som jag rensat ut osv. 
 
Fortsätter med bilder från resten av huset när jag är klar. Har också ett "rensnings och organisations-inlägg" på gång så fort jag fått allt klart. Kallas man för "rensar-drottning" kan man ju passa på att bjuda på lite av sina bästa tips och skills. Ni kanske såg barnens byrålådor på Instagram t.ex? Jag tänkte visa lite hur jag rensar och organiserar lådor och skåp så att det håller sig iordning. 
 
Nu ska jag snabbt pynta vår farstukvist lite då jag hoppas på att det kommer lite barn på bus eller godis ikväll, trots att våra egna "monster" inte är hemma. Men tack och lov för Facetime som sagt. 
Suddigt som tusan, men från Facetime-samtalet med Leon från hans födelsedag som han var väldigt nöjd med. Han ritar ju som aldrig förr och var väldigt glad över alla nya pennor han bl.a. fick.
 
Ha en fin kväll!
Vi hörs snart igen!
Helena 💕
Till top