madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Midsommar på Öland 2018

Dagbok, Finaste barnen, Öland midsommar, Öland Permalink0
Hej!
Långhelgen på Öland är över och jag är hemma i Söderby igen. Körde hem igår tisdag (resten av familjen är kvar på ön) och kom hem vid åttatiden på kvällen. Körde direkt efter att jag hämtat bilen från verkstaden i Borgholm. Nedresan i torsdags gick bra! Jag och tjejerna kom iväg ifrån Stockholm vid klockan 19 och slapp de flesta köerna. Vi körde nonstop, trots att Enya höll sig vaken hela vägen. Hon var nöjd och glad så vi körde på och kom fram klockan 00:30. Var dock lite orolig då bilen halvvägs började bete sig konstigt. Jag har märkt av problemet ett tag, men endast när jag precis startat bilen. Har tänkt att kontakta verkstaden länge för service och felsökning, men ...... Har haft en för lång to-do-list och för lite ork. Nu tilltog problemet under körning och motorn blev så slö. Den höll hastigheten, men det hände ingenting när jag gasade. Vi puttrade med i raden av bilar och jag vågade knappt stanna och körde med klump i magen. Men phew, vi kom fram. På måndagen efter midsommarhelgen tog de emot bilen på Bilia i Borghom - TACK! Det visade sig var en givare någonstans ??? i motorn som var trasig. Den angav fel temperatur och motorn "trodde" att den var överhettad och gick in i något slags försvarsläge och blev väldigt trött. Felet åtgärdades och de passade även på att serva bilen. Det var stor service med kamremsbyte vilket blev dyyyrt. 15000:- fattigare körde jag ifrån verkstaden. Men ändå väldigt nöjd på nåt sätt. Vår bil har gått som en klocka sen vi köpte den och har aldrig krånglat trots att vi kört 11000 mil med den! Idag har jag också varit och köpt ett nytt batteri som jag vetat varit dåligt ett bra tag. Världens bästa pappa hjälpte mig att byta det ikväll. Det känns skönt att fixa med sånt man tänkt göra länge. Har även varit på banken idag och fixat en massa ärenden som också hängt över mig sen flytten. Har bl.a. löst de sista tusenlapparna vi hade kvar på vårt billån. Borde fixa lacken snart också och sen börjar det bli dags att byta ut bilen till något nytt. Men en sak i taget...
 
Men nu åter till helgen på Öland. Vi firade i år hemma hos Mattias och Jenny uppe i Löttorp. De hade båda sina familjer med syskon och syskonbarn där och vi var 25 personer. Solen lyste upp och värmde oss, vilket man ju inte riktigt räknar med på midsommar. Vi började firandet med klassisk sillunch och sen hade vi femkamp.
 
 
Barnen badade i  deras nya pool och åkte vattenrutschkana som Mattias byggt. Leon tyckte sen att det var onödigt att byta om från badbyxor igen 😉.
Fina, älskade ungar 💕.
Tänka sig att jag min älskling firade vår 20:e midsommarafton ihop. Vi träffades ju på midsommarafton 1999, just här på Öland och nästa år har vi hängt ihop i 20 år. Det är ju inte klokt!!!
Till kvällen drog sig ihop till regn även här på Öland. Men det var efter att vi grillat en sen middag, så det gjorde verkligen ingenting. Jag däremot frös något så fruktansvärt fram på kvällskvisten och kände mig rätt slut. Det var väl helt enkelt sömnbristen som slog till ordentligt och jag bäddade ner mig på soffan och somnade med Enya ett par timmar innan vi körde hem.
 
På midsommardagen träffades vi traditionsenligt nere vid sjöboden och grillade hela Karlsson-klanen. Med hänsyn till Sveriges fotbollsmatch klockan 20:00, blev det lite tidigare än vanligt och vi cyklade ner hela familjen. Inte så ofta hela familjen fastnar på bild samtidigt, men det är så kul med familjefoton.
Vackra Grythamn med Blå Jungfrun i bakgrunden.
Vår älskade Leia som börjar bli så stor! 
Vi begav oss sen hemåt för att titta på fotbollen som ju bekant blev en minst sagt jobbig upplevelse. Fy, vad surt slutet var. Men så här i efterhand och efter att fått se bragdmatchen idag och att nu Sverige vunnit sin grupp och dessutom slagit ut Tyskland, känns allt väldigt mycket bättre. Nu ser jag fram emot och längtar till åttondelsfinalen nästa vecka. Känner på att Sverige har något stort på gång. Tänk om vi kunde få återuppleva det magiska som hände -94. ✊
 
Följande dagar var lugna. Jon började jobba med sin bror Gunnar på måndagen och Enya som ni ser fortsätter att snora. Alltså när ska det ta slut. Natten till måndagen sov hon dåligt och när hon vaknade på morgonen såg vi att hennes ena trummhinna spruckit, då var runnit ut. Stackars liten! Så jobbigt hon måste haft det, fast hon inte sagt något. Efter det har hon varit mycket mer lik sig själv, dvs mindre gnällig vilket hon ju normalt sällan är. Snoret däremot fortsätter att rinna och ögonen kladdar igen om nätterna. 
Jon och barnen är som sagt kvar på ön. Jon jobbar om dagarna och barnen är med sin älskade farmor. På söndag kommer dom hem igen, men Leia stannar kvar ytterligare några dagar och kommer åka bussen hem igen tills vi lagom går på semester v 28. Jag har nu tre nätter framför mig på jobbet, så dagarna lär ju gå snabbt. Ska även försöka hinna med lite annat som står på den där berömda "att-göra-listan" som aldrig tar slut.
 
Vi hörs snart igen!
KRAM
Helena
Till top