madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Redo för semester

Bloggar från min iphone, Dagbok, Leon, Me, myself & I Permalink0
Hej alla fina!
Hoppas ni mår bra! Jag känner mig rätt slut faktiskt och är så glad att semestern äntligen är här. Är det inte konstigt, men när den sista arbetsveckan just tagit slut. Är det precis som om man inte skulle orkat en timme till. Hade man varit inställd på att jobba en vecka till hade det ju också gått, men när nedräkningen väl startat i hjärnan, är det det som gäller. 
Jon jobbar sista dagen idag och sen är vi lediga hela familjen tillsammans i fyra veckor! Sista veckorna har varit väldig tunga. Har känt mig orkeslös och låg. Hade som vanligt stora planer för mina ensamma dagar hemma i slutet av förra veckan. Men det blev knappt någonting. Jobbade, sov, jobbade, sov.... Det är ju skönt att få sova tills man vaknar när man jobbat natt och inte behöva vakna av en klocka. Men sen var det nästan bara att äta och duscha och åka till jobbet igen. Tyckte först att detta kändes värdelöst, att sova bort en massa tid och fick dåligt samvete över det. Detta samvete alltså, det äter upp mig inifrån ibland. Intalade mig att inte ha det, utan passa på att vila när tillfället fanns. Sänkte kraven och det kändes genast bättre. Den här inre känslan att jag alltid ska vara så effektiv alltså. Den kommer att utplåna mig helt en vacker dag om jag inte hittar en bättre balans. Jag vet knappt hur man kopplar av längre. Har så svårt att bara vara och njuta av stunden. Hela tiden går hjärnan på högvarv och planerar för vad som ska göras och listor med saker som ska fixas byggs på och blir bara längre och längre. Om jag bara kunde låta den vara och jobba på den när jag hann och orkade. Men gör jag inte det känner jag mig dålig. Har en sorts hatkärlek till denna egenskap som jag har. Så länge man är på topp, är det ju fantastiskt. Men när orken tryter är det jobbigt. 
Det har varit ett rätt jobbigt senaste år på många sätt och jag tror att jag är rätt utmattad. Man försöker ju sitt bästa hela tiden och som trebarnsmor finns det ju knappast utrymme att vara "slut". Vet inte vad som vore bäst. Vad som får en att återhämta sig snabbast. Att bara få vara ett tag och vila sig hel igen. Att få gråta tills tårarna tar slut och sova till tröttheten är borta. Eller fortsätta som det är nu. Kämpa på och försöka lägga fokus och minnas de bra dagarna. Vissa dagar är min kropp helt lamslagen och det brinner i mitt bröst. Jag vill eller orkar ingenting, men måste ju såklart ändå. Barnen ska ju hämtas, skjutas och tas omhand. Mat ska lagas, tvätt ska fixas och jobbet ska skötas. Det mest självklara känns vissa dagar som höga berg att bestiga. Skriver dock vissa dagar, då alla absolut inte känns så. Men vissa dagar får man bara stänga av känslorna och köra på. Inget jag gillar, men vardagen rullar ju på och allt måste ju fungera. Tycker detta är fruktansvärt jobbigt! Vill ju alltid vara världens bästa mamma. Den som är närvarande, som vill, orkar och aldrig ger upp. När jag känner att jag inte är det till 100% kommer det dåliga samvetet igen. Det som mal och mal inom mig och gör att det värker i bröstet. Samtidigt är jag glad att jag måste! Hade jag inte haft barnen vet jag inte hur livet sett ut. I slutändan är de ju dom som gör mig hel och ger livet mening. Kärleken till barnen är helt klart starkast av allt!
(null)

Det var inte alls meningen eller planerat att jag skulle skriva om detta. Det är heller inget hemligt eller något jag undanhåller någon. Det är snarare att jag försöker så mycket jag bara orkar och vill ju fokusera på det positiva livet. Jag hoppas nu att semestern ska göra oss väl. Att vi ska hinna vara tillsammans, mysa, skratta, skapa nya minnen för livet och ladda batterierna så vi känner oss pigga och redo för hösten sen. 
Vi har ju varit en liten familj de senaste dagarna. Bara jag, Jon och Enya. Leon lämnade jag av vid Tekniska högskolan i onsdagsmorse. Han var så taggad, pirrig och glad! Han är nu på scoutläger på Vässarö och förhoppningsvis det helt fantastiskt kul!  (null)
Leon kommer hem på lördag igen och Leia sitter på bussen hem från Öland just nu. Ska åka in och hämta henne om ett par timmar. Ser fram emot kvällen. Vi ska grilla och fira in semestern och titta på fotboll. 
På måndag åker vi på en liten minisemester tillsammans med våra vänner Maggan, Daniel, Max och Ebba. Vi ska till Leksands sommarland i tre dagar och på vägen dit ska vi stanna och övernatta på Steam hotell i Västerås. Det ser ut som om solen kommer att skina på oss och jag hoppas att detta kommer bli superlyckat. 
Kram
Helena 
Till top