madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

På väg hemåt!

Sitter på Silverlinjen mellan Öland och Stockholm. Semestern är slut för mig och Jon, men än är barnen lediga. Jon jobbar på Öland tills bockjakten startar den 16 augusti. Leia tar också bussen hem, men på fredag. På lördag börjar hennes gymnastikläger då de äntligen ska få inviga nya Vikingahallen. På söndag sen får Jon och jag mötas halvvägs för att Enya och Leon också ska komma hem. Enya börjar på dagis nästa vecka, men skolbarnen är lediga tills skolan startar. Ja, det blir lite pussel för att få ihop det på bästa sätt. 
 
Det kändes allt lite jobbigt att åka och lämna barnen idag, särskilt Enya. Mest för att hon är liten och kanske inte riktigt förstår. Men jag vet att dom har det toppen där dom är och jag kommer också tycka att det är lite skönt efter så många veckor tätt inpå varann. Är lite svag för avsked bara. Jag jobbar tre nätter i veckan, men ska såklart försöka hinna med lite annat också. 
 
Jag får summera semestern som mycket lyckad och den slutade ju bra mycket bättre än den började. Jag tycker vi hunnit med mycket och haft det bra! En bra blandning mellan lugn och ro och trevliga aktiviteter, ja så mycket lugn det blr med tre barn. Vi har i alla fall sovit ordentligt. Vi har ställt om dygnet fullständigt och sovit framåt 10-tiden på morgonen allihop. Vädret går det ju inte heller klaga på, om i så fall att det varit lite väl varmt. Om inte annat är värmen väldigt oroande och man kan inte låta bli att få en liten klump i magen när man tänker på vår jord och framtiden.
 
Sista dagarna har som de flesta andra denna den här sommaren bjudit på bad. Igår efter att jag varit på fotvård på morgonen (en födelsedagspresent från svärisarna) åkte jag och Nadia (min svägerska) och alla barnen ner till poolområdet i Lundegård för att svalka oss. 
I fredags var vi i Sandby och badade innan vi på kvällen åkte ner till Borgholm för att gå ut och äta middag med Mona och Kenth.
  (null)
 
(null)
 
(null)
Det var otroligt lugnt på stranden och jag tror många börjat få nog av solen.  (null)
 
(null)
Borgholm by night! 
 
Min och Jons lilla minisemester till Blekinge blev väldigt lyckad. Mysigt med lite tid på tu man hand, men det var också lyxigt att få njuta av ett ställe som Eriksberg. Det var en otroligt fin anläggning och vi var nästan ensamma där en tisdag under lågsäsong. 
(null)
Bara det där att åka bil utan barn i baksätet 😎.  (null)
 
(null)
Vi bodde jättefint i Safarivillan.
  (null)
Till kvällen avnjöt vi The best of Eriksberg, vilket var gudomligt. Och vi fick sitta alldeles ensamma i vinkällaren och äta. 
 
(null)
(null)
 
 
 
(null)
 
(null)
(null)
 
(null)
 
(null)
(null)
(null)
(null)
 
(null)
(null)
(null)
Efter denna ljuvliga middag rullade vi ner till loungen och avslutade kvällen i utespa:t. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
På onsdagen efter en god frukost åkte vi safarituren genom hängnet fullt med hjortar, vildsvin, mufflonfår och visenter.  (null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Sen åkte vi in till Karlskrona för att möta mamma och pappa som just kommit tillbaka från sin semester i Tyska Moseldalen. Det var sjukt varmt dessa dagar. 35 grader och 90% ig luftfuktighet. Lite för varmt för mig 😜. 
Vi gick direkt till Marinmuseet och åt lunch och sen blev det ett dopp i havet. Jag tycker det är fantastiskt att man kan bada mitt inne i storstäder i Sverige.  (null)
 
(null)
Sen blev det lite förfriskningar och en dusch innan vi gick ut på stan och åt middag. Stadsfesten i Karlskrona började just denna dag och det var mycket folk på stan.
  (null)
(null)
 
Tiden rullar på och nu är det bara en timme kvar till stan. Har suttit och bråkat med blogg.se alltför länge nu. Appen funkar sådär just nu och fen både hänger sig och bilduppladdningen gör som dem vill.  Nu ska jag lyssna på ljudbok istället. Laddade ner Nextstory och började lyssna på Isprinsessan av Läckberg. Följer henne på Insta men har aldrig läst nåt av henne än, så det var på tiden. 
(null)
Saknar dom redan❣️
Hoppas du mår bra! Vi hörs snart igen!
Kram 💕
 
Till top