madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

En underbar dag

Bloggar från min iphone, Dagbok, Me, myself & I Permalink0
Har haft en helt underbar ledig dag alldeles själv! Det händer ju inte särskilt ofta, så då får man passa på att njuta, och det har jag gjort! Vaknade klockan nio och konstaterade att dagen var helt utan planer och måsten. Märklig men härlig känsla. Började genast fundera på vad jag skulle fylla den med. Göra en massa nytta, fixa klädkammaren och garderoberna i garaget som fortfarande inte är gjort, fixa på tomten. Typiskt mig! Nä, det var inget som behövdes akut och veckan är inte slut än, så det fick bli något mycket bättre. Nämligen en dag på en klippa vid havet! Solen sken från en klarblå himmel, så det fanns ingen tid att förlora. Åkte till Maxi och köpte med lite frukost/lunch och åkte mot Oxnö klippbad. Hittade en alldeles egen klippa där jag låg i fyra timmar och läste och tittade ut på det glittrande havet. Timmarna där var verkligen som bomull för själen och den här dagen ska jag minnas med värme om några månader när mörkret och kylan regerar.  (null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Klippbad kanske inte är optimalt med en tvååring. Men jag ska ta med Leia och Leon hit innan sommaren är slut. Fick många minnen från barndomens somrar ute i Stockholms skärgård. Det var så här man badade då om inte från badbryggan på båten. 
Vid 15 åkte jag hemåt och passade på att handla lite på vägen. Passerade Blomsterlandet för att köpa några nya blommor till köket, var på apoteket för att köpa lite ny hudvård och sen till Maxi igen för att fylla upp kylen. 
Hittade lite rester i frysen, det blev spagetti och köttfärssås. Gick sen ut och fixade lite på tomten. Gav blommorna lite kärlek. Mina blommor som jag planterade i slutet av april blommar än och fortfarande fina. Det är ju helt otroligt och jag är också så glad att mina fina vänner här i Söderby hjälp till att vattna när vi varit borta och hållt dem vid liv. 
Plockade lite fallfrukt från tomten. Äppelträden är fulla av frukt och dom börjar bli stora och fina. Vi har fyra olika äppelträd och jag måste nu börja läsa på hur jag ska ta hand om frukten på bästa sätt. 
Tog sen fram Jons byggdammsugare och städade av altanen från tallbarr och annat som regnat ner efter ovädret som drog förbi här i söndags. Nu är det fint här ute igen och jag har nu suttit här ute i tystnaden i 1,5 timme och bara njutit. Läst lite, FaceTime:at med barnen. Klockan har passerat 23 och det är fortfarande 20 grader ute. Men nu ska jag dra mig inåt. Ska hänga tvätt och lyssna klart på boken, har ca 2 timmar kvar. Sen är det natti natti. Imorgon är det dags att börja jobba  igen. Men det lär bli lugnt. Fick sms från min chef idag att morgondagens operationer är inställda pga av att det är för varmt i operationsalarna och på avdelningen. 
(null)
Sov gott!
Helena 
 
 
Till top