madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Paus

Hej!
Det har ofrivilligt varit tyst alldeles för länge här på bloggen. Är verkligen ledsen för det. Tänkt dagligen att jag vill skriva. Dokumentera och förmedla allt som händer i huset och i livet. Men tiden har inte räckt till sista tiden. Vi har jobbat på hemma, på jobbet och tyvärr har det varit lite motigt med mycket. Jag och Jon känner oss nu rätt slutkörda och inser att vi behöver pausa lite. Vi har inget emot att jobba på och har fullspäckade dagar, vi gillar det. Det är oftast tillfredställande och skönt att få gjort, men när för många parallella projekt krånglar och aldrig blir avslutade, suger det energi istället. I veckan kom vi dock i mål med några projekt vilket verkligen kändes som en seger. Vi fick fibret att funka, så nu har vi wi-fi och tv ✌🏼. Väggen är hel igen, tapeten uppe och den nya tv:n är på plats. En rörmokare har även servat golvvärmen, så nu är det varmt överallt. Vi har också fått besked och pengar från försäkringen på huset, till den uppruttna panelen under farstukvisten. Så check på några surdegar! 
Igår stötte vi på ytterligare ett problem. Så är det ju såklart och sånt är ju livet. Men det är ju lite tufft i början, när man upptäcker alla brister på en gång. Men när vi igår skulle starta nya högtryckstvätten och spola av altanen inför kalaset, insåg Jon att vattenutkastaren läckte. Men redan idag hjälpte pappa Jon och köpte ut en ny och bytte den. Så himla bra och vi är så tacksamma för min pappa som kan lite av det mesta. Skulle kalla honom en tusenkonstnär som är bäst att ha till hands ❤️. I fredags var han här och fixade med elen på den nya väggen också, så nu har nya uttag och dimer till taklamporna 😊. 

Nu ska vi försöka börja njuta mer och hitta en bra balans. Man kan gärna hålla på och greja och jobba hårt, bara det finns återhämtning där imellan. Det har varit för lite av det den senaste tiden, och i lite för många veckor i rad och nu börjar våra kroppar säga ifrån. Det är tur att det kommer sådana signaler ändå, så man känner att nu är det dags att lägga i handbromsen. Jon har bl.a. drabbats av ont i magen, vilket säkert är stressrelaterat. 

Nu är ännu en en fartfylld helg till ända och det har redan blivit måndag. Jag var otroligt trött ikväll. Somnade i soffan vid halv tio. Kände att det värkte i kroppen och jag har frusit idag. Kanske är nåt skit på gång. Sov nån timme, vaknade och kunde väl i sängen inte somna om. Så nu har jag passat på att sortera upp tvätthögarna inför imorgon, rutinen att ta tag i tvättstugan på morgonen kom av sig då vattnet ju var avstängt imorse. Å, så blev det lite skrivet här. 

Helgen har gått i kalasets tecken och huset har varit fullt i hela helgen. Det är verkligen ett underbart hus att umgås i och det finns gott om plats. I fredagskväll hade Leia lite tjejkväll med 7 inbjudna kompisar för att fira hennes födelsedag i efterskott.  (null)

(null)

(null)
Hann tyvärr inte med att fota mer under kvällen, men tjejerna (och Leon som fick vara med) hade så himla roligt. Dom drack fördrink ute, Leia öppnade fina presenter och åt sen middag. Dom satt länge och åt och pratade och uppskattade Leias val, kött, bea, pommes och grillad majs och grönsaker. Sen hängde ligan på studsmattan resten av kvällen. Dom var 9 st där som härjade och hade kul. Vi hade planerat för fimmys, men det struntade vi i då de hade så kul. Så skönt nu när dom är så stora och sköter det mesta själva. Sen blev det glass med exotisk frukt till det dessert. Kl 21:30 var festen slut och det var en nöjd tjej (och kille) som somnade gott. Jag och Jon var också tätt slut och vi somnade gott. 

På lördagen fick vi smyga upp för att förbereda gratulationerna för Enya. Kl 7 tågade vi in sjungades med brickan och paket.  Enya blev så glad och var snabbt med på noterna.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Enya fick en mycket uppskattad bil, "en josa bil"! Samt en såpbubbelmaskin och fina kalaskläder till dagen. Leia hade också jobbat superhårt med en handduk som hon broderat Babblarna på. "Det finaste jag sett på länge" var syslöjdslärarens ord 💕. 
Efter frukost gick vi ut och gjorde lite fint och rent på uppfarten och altanen och sen började barnen baka. Kusin Saga kom hit och dom började baka cupcakes och hallongrottor. Dom ör verkligen fantastiska och fixar allt själva. Även mamma kom förbi och var lite understöd. Tack 🙏🏼.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Klockan tre ramlade gästerna in och det blev fullt hus! Räknade aldrig, men vi var drygt 25 personer. Som tur var sken solen så vi kunde vara ute. Tyvärr har jag alla bilderna i systemkameran och någon dator har vi inte installerad än. Men det var ett mycket fint kalas och Enya sken ikapp med solen. Hon älskade Pippi-tårtan och presentöppningen gjorde succé. Hon sa "wow" om det mesta och ville helst börja leka med en gång. Hon fick bl.a. Pippi-pyssel, en Pippi-docka, Pippi-tröja ( ja, Pippi är en stor favorit). Men också duplo, Newbie-kläder, dockservis till lekstugan, en springcykel, skor, hatt mm. Tack för allt fint och för att alla kom och grattade.  Dom fina bilderna kommer, jag lovar! 

Idag har vi haft en lugnare dag på hemmaplan. Fm bjöd på solig promenad medan Jon och pappa jobbade i garaget.
(null)

Sen kom Nina och barnen förbi på lunch på dan. Vi satt ute och åt kycklingsallad och tog ett glas vin i solen. Det var mysigt att ses och prata ikapp, det var länge sen. Det blev fika och efter sin golfrunda anslöt även pappa Hannu. Timmarna gick och plötsligt var det middagsdags. Det blev spontanmiddag också och dom knallade hem vid 20:30! Älskar såndana dagar!

Nej, nu måste jag försöka sova. Klockan är 01:30 och snart ringer alarmet. 

Tack och godnatt 💕Till top