madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Långledigt

Dagbok, Enya, Finaste barnen, Hemma hos oss, Leon, inredning Permalink0
Hej!
 
Är mitt inne i en efterlängtad och välbehövlig långhelg! Det är söndagkväll, fast typ fredag igen eftersom vi är lediga måndag och tisdag 😃. Imorgon är det valborg och på tisdag första maj! Vi har inte något särskilt på agendan vilket känns skönt och det var målet med denna helg. Även om vi såklart gör saker ändå, så känns det skönt att inte ha en massa att anpassa sig efter utan bara göra vad vi känner för. 
 
Efter den här veckan känns allt mycket lugnare och plötsligt känns det som om de flesta orosmoln skingrats samtidigt, så skönt! Jag gick av jobbet i torsdagsmorse, vaknade med ett ryck och visste att jag försovit mig. Mycket riktigt, vaknade 13:27, 13:15 började Leons utvecklingssamtal. Överdriver inte att jag var i skolan kl: 13:30 och vi hann genomföra samtalet på en kvart, phew! Samtalet gick bra och det är skönt att höra att allt går bra i skolan nu och Leon uppfyller sina mål med råge. Efteråt åkte vi till Maxi. Mamman fick en kaffe och vaknade till ordentligt och Leon fick extra mumsigt mellanmål.
Sen blev det storhandling och en mysig stund i affären med den evigt pratande Leon. 
I fredags var jag ledig och jag lämnade Enya på dagis några timmar för att få lite gjort här hemma. Det blev bl.a. det vanliga med städning och tvätt, och sen hann jag lägga ut lite annonser på saker som skulle säljas.
 
Kvällen bjöd på tacos, Lego-bygge och fredagsmys i soffan. Det var nog den första "vanliga fredagen" i huset sen vi flyttade in, och den var väldigt efterlängtad och skön! Enya fick Duplo av Olivia i 2 års present och det tillsammans med barnens gamla Duplo har under veckan varit en kär sysselsättning för framförallt Leon och Enya, men även för resten av familjen. Det har byggts och byggts!
 
Igår morse efter frukost packade vi ihop och lämnade barnen hos mormor och morfar. Dom tyckte att vi behövde lite "ledigt" efter allt som varit och ville gärna "låna" barnen. Det tackar man ju inte nej till ibland 💕. Dom åkte till badhuset med en gång och jag hann låna deras dator och få iväg min deklaration med den extra bilagan efter försäljningen. Ännu en skön sak att bocka av från to-do-listan. Sen åkte jag och Jon mot Ikea med garderobsdörrarna på taket. Det var inga problem att reklamera dom och vi bestäme oss för vilka ny avi ville ha. Dom var ju såklart slut igår, men är åter i lager i dag, så det lär väl bli en sväng till snart. Vi fick också efter mycket letande tag på ny/gamla gångjärn till vår tv-bänk. Vi har använt delar av den möbeln vi hade i vardagsrummet tidigare till tv-bänk. Det som inte passade blev en bra förvaringsmöbel till kontorsdelen. Så här:
TV-hörnan i vardagsrummet
Nya väggen och tapeten uppe och även nya tv:n. Blev jättebra tycker vi. Sån skillnad på bild! 2/3 av bänken under hade vi sen tidigare, skåpet längst till höger är nytt. Givetvis hade IKEA ändrat gångjärnen sen vi köpte, vilket gjorde att luckan tog i skåpet bredvid och inte gick och stänga. Men efter lite letande på lagret hittade vi de gamla och Jon kunde slutföra även detta projekt - YES! 
 
Efter IKEA gick vi in på Elgiganten och köpte en ny dator. Vår gamla höll på att krascha lagom innan flytten, så en ny har stått på inköpslistan. Det blev ett snabbt köp som vi är riktigt nöjda med. Installerade den och skrivaren mm igår och sitter nu och inviger och skriver på den. Så skönt att slippa alla sladdar! Allt är trådlös och själva hårddisken är det som är under skärmen vilket betyder ännu mindre som ska samla damm på golvet - me like!
Här hamnade resten av vår gamla TV-möbel. Den blev perfekt till pärmar etc. Kontoret blev ett litet ihopplock av sånt vi redan hade som blev över. Leias gamla skrivbord bland annat. Men det är funktionellt tillsvidare och får vara så tills vi gör om ytskikten här. Ska däremot fixa med lite tavlor och annat som gör det lite fint, men det får vänta lite. Jon satte också upp barnens tv på väggen idag, så sakta men säkert krymper allt vi vill få fixat. 
 
Efter allt grejande igår, gjorde vi lite mat och hamnade i soffan. Vi kollade bl.a. på dokumentären om Avicci. Det var väl inte så upplyftande, men jag ville verkligen se då jag blev så otroligt ledsen och berörd när jag hörde att han gått bort. Så sorgligt att en så ung och begåvad människa väljer den vägen. Men jag förstår verkligen! Ångest är något fruktansvärt att uppleva och svårt att förklara för någon som inte upplevt det. 
 
Idag blev det sovmorgon och en lugn fm hemma innan vi hämtade barnen vid lunchtid. Sen åkte vi direkt hem till Sofia och Simon för att fira Olivia som fyller 2 år om några dagar. Vi fikade och tjejerna lekte innan vi skjutsade grabbarna till Parkouren. Nu ikväll efter Leias träning tog Jon med sig de stora barnen på en viltsafari ute hos Henke på Sandemar. Leon var laddad och hade förberett en anteckningsblock där de skulle antecka alla vilt och vilket kön det var. Dom är iväg än och Enya somnade gott efter ett bad ikväll.
Liten med tuff!
 
Ha en skön Valborg!
Helena
Till top