madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

"Dagens"

Bloggar från min iphone, Dagbok, Finaste barnen, inredning Permalink0

Hej!

Onsdag idag och idag har jag lämnat Enya på förskolan. Tror det är bra att hon får vara där några timmar idag och imorgon, så det inte går för många dagar imellan. Hon har fortfarande lite rinnsnuva och astman ger henne hosta imellanåt, men annars är hon pigg. Hon blev så glad när vi klädde på oss och gick ut vid 9. Det var en otroligt fin och krispig morgon. Tror att det varit frost inatt, det såg ut så på hustaken. Enya promenerade själv till föris, underbart att inte ha någon brådska eller tid att psssa. 

"Dagens bästa" hittills var absolut att lämna Enya utan några tårar. Hon skickade slängpussar från Lauras famn och vinkade glatt och mitt hjärta gjorde några frivolter 💕. 


Igår efter morgonstök kom Maggan förbi oss. Vi tog en långprommis och stannade sen i centrum och åt lunch, en libanesisk mezetallrik - mums. "Dagens materiella lyckorus" gav helt klart denna här fina molnlampa som jag hittade på Claes Ohlson för 99:-. Som gjord för "Enyas hörna".

Vi knallade hemåt igen och vi var hemma strax före Leia kom från skolan. Är så glad att jag har möjligheten att vara hemma och ta emot barnen när de kommer från skolan. Var ju lite sugen på att jobba dagtid igen nu när jag byter jobb, men vi insåg rätt snabbt att det skulle bli svårt för oss att få ihop vardagslogistiken då, därför blev det nattjänst igen. Så här i efterhand känns det ändå bra! Är som sagt glad att jag alltid är hemma på eftermiddagarna. Även om jag jobbat natt är jag ju alltid hemma och längre än till kl 15 har jag ju inte sovit hittills iaf. Det känns särskilt bra nu när inte Leia har fritids längre. Pratade med en kompis igår efter föräldramötet som har barn i Leias årskurs, som tyckte det kändes jobbigt och att dom är för små för att vara hemma så länge själva. Barnen slutar vid 14 och vissa föräldrar kanske är hemma tidigast kl 17. Det är tre timmar det kan hända mycket på och som man inte har en aning om som förälder. Därför kände jag "dagens dos av tacksamhet"! Gillar att Leia alltid sticker in huvudet i mitt sovrum (om jag inte är vaken) och säger "jag är hemma nu" och berättar vad hon ska göra, var och med vem. Men oftast är Leia hemma vilket känns extra bra. Oftast sätter vi oss och och fikar tillsammans. Jag äter frukost och Leia mellis och vi hinner prata om dagen i skolan. Jag är en sån där "jobbig" mamma som ställer 100 frågor om vad de gjort i skolan. Tror att det är jätteviktigt att prata mycket om skolan och vad som händer där!

Denna eftermiddag var också "dagens höjdpunkt" att få se kärleken mellan mina döttrar som myste och villade tillsammans i soffan 💕. 

"Dagens skratt" fick jag idag när jag kikade på "Den här dagen" på Facebook idag. Gillar detta koncept med minnen som dyker upp och påminner en, men också chockar en om hur fort tiden går. Idag blev det en massa bilder på vår ljuvliga Leon!

September 2014

Kalsongmannen till frukost och festfin på väg på Mollys kalas. 


September 2013

September 2012

Ta hand om er och fundera och dela med dig vad som varit ditt "dagens bästa"!


Helena 🌸

Till top