madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Sol, bad, familjetid och mycket tankar

Wow, vilka dagar vi fått njuta av! Så himla härligt med lite sol och värme! Vi har haft fina dagar och fått en försmak av sommarlovet, samtidigt som jag inte riktigt känner mig i form än. Är fortfarande rätt sänkt av min förkylning i form av hosta och så. Men framförallt har jag varit rätt nere i några veckor. Avskyr att inte känna mig som "mig" och sakna den där gnistan som är "jag". Har ätit min antidepressiva medicin sen i september men kommer dessvärre fortfarande i dessa svackor stundom. Har fortfarande svårt att acceptera det trots att jag nu inte längre funderar så mycket på VARFÖR jag mår dåligt. Nu vet jag att det är mina hormoner som spelar min kropp ett spratt och ställer till det. Har fått det förklarat som att min hjärna är "känslig" och inte riktigt stål dessa hormonförändringar som sker vid ex amning eller i olika faser i ens cykel. Har inte fått diagnosen PMDS men det kan vara det jag lider av. Det innebär att jag oftast mår prima och "som vanligt" men över en natt blir livet nattsvart. Inget är roligt, tålamodet är som bortblåst, jag vill bara gråta och sova och med stundom svår ångest. Trots att jag nu kan se mönster är det väldigt svårt att vara rationell och se det just då det slår till. Då tar kraftiga depressionssymtom över och lamslår en helt. Detta är jag som sagt väldigt trött på. Framförallt är jag trött på hur det det påverkar och förändrar den som jag egentligen är. Min personlighet. Nämligen en väldigt positiv människa som älskar att vara aktiv, kreativ och social. 


Och så tog det här inlägget en helt annan vändning än vad jag tänkt. Men det är alltid skönt att lätta på trycket lite. Och detta är absolut inget hemligt. Snarare tvärtom. Har förstått att detta är vanligt bland kvinnor i min ålder och jag pratar gärna om det. Skäms inte ett dugg över "lyckopillerna" som står i mitt köksskåp. Kan dom hjälpa mig att må bättre tar jag dom mer än gärna resten av livet. Har tänkt att skriva om detta länge, men det är brist på att ta sig tid som saknas. Hade kanske tänkt mig vara mer informativ och saklig kring detta, nu blev det mer känslomässigt. Men hursomhelst! Enough with the heavy stuff.  

Jon var ledig i torsdags. Vi tog dagen till att försöka få lite saker gjorda. Leia var på kalas hos Saga och kvällen avslutades med god mat och mys. 
I fredags jobbade tyvärr Jon och jag lovade Leia att vi skulle åka på utflykt till Bandängens parklek. Vi fick med oss Saga och även Sofia med familj och vi hade en mysig picnic i solen. Enya gillade att bekanta sig med djuren och for runt och skitade ner sig. 


Vi storhandlade på vägen hem och sen var det bara att skynda på att fixa iordning här hemma. Leon hade nämligen date med en tjej i klassen. Leia och Leon bakade brownie och dukade fint. Kl 16 kom Isabelle hit cyklandes med en bukett röda rosor i hand. Alltså jag dör va gulligt. Dom åt middag på tumanhand och Leon hade gett strikta instruktioner. Dom skulle sitta för sig själva, ära hamburgare, ha "lugn, fransk musik" etc. Mellan varmrätt och dessert hade dom visst varit ute och bytt ringar med varann ❤️. 

Gullungar!

I lördags vaknade vi till riktig sommarvärme. Vi packade ihop lite lunch och åkte ner till Norrby där vi träffade lite kompisar. 

Linn och barnen kom över på kvällen. Vi grillade och njöt av en riktig sommarkväll. Vi satt ute, drack lite rosevin och barnen var ute och lekte Burken till sent.


Även söndagen bjöd på varmt och soligt. Redan innan klockan slagit 9 var barnen ute och badade och sprang i vattenspridaren. 

Innan vi åkte på morsdags-middag på eftermiddagen, var jag och hälsade på en av min fina vänner på sjukhuset. Hon har haft några tunga veckor bakom sig med ovisshet och oro, men nu har hon fått sitt sjukdomsbesked, nämligen MS. Min kära vän har mått så fruktansvärt dåligt och kastats mellan hopp och förtvivlan och Stockholms sjukvård har väl inte visat sig från sin bästa sida direkt. Detta har påverkat mig otroligt mycket och såklart väckt mycket tankar. Nu är ovissheten över vilket är otroligt lättande för henne även om man såklart hade hoppats på att det skulle vara "ingenting". Det var mysigt att krama om henne idag och imorgon ses vi en stund igen. Har lovat att åka in med lite grejer hemifrån och kanske hinner vi ta en promenad längs Årstaviken. 


Kram och sov gott! 


Till top