madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Familjen samlad, midsommar & bygge

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Hemma hos oss Permalink0

God kväll!

Midsommarhelgen är snart slut och så är även denna dag, samt vecka. Den 25/6 innebär även min och Jons 18 års dag ❤️. Det är inte klokt, men snart har vi funnits vid varandras sida i halva mitt liv! 
Det var så skönt när han rullade in här på gatan i torsdags. Barnen blev alldeles till sig. Särskilt Enya som sen dess helst inte velat ner från pappas arm ❤️. Kvällen bjöd sen på många pussar och kramar och en god middag där barnen pratade ikapp om allt de gjort hittills på sommarlovet. 

På midsommarafton påbörjade vi bygget på framsidan. Vi tog bort stödmuren, alla växter i rabatterna och rododendronbusken
och sen åkte Jon och Leia och Leon och tömde kärran medan Enya sov middag och jag förberedde lite mat. Vi hade ju tänkt att åka en sväng till Tyresta och sen bara vara hemma. Men eftersom min syster Jenny och hemnes familj också blev hemma, bestämde vi att fira ihop. Vi hjälptes åt med maten och fixade ihop allt lite enkelt med gott. Vi åkte över till syrran kl 15 och därmed började midsommarn på riktigt! 

Jag, Jon och Enya knallade hem i regnet vid midnatt men Leon och Leia sov kvar. På midsommardagen var vi upp tidigt. Jobbet fortsatte med att gräva hål och gjuta plintar. 

På söndagen när jag vaknade såg det ut så här. Då hade Jon fått på markduk och grus på. 

Sen fortsatte dagen med Jon snickrade ihop bjälklaget. Vädret idag har minst sagt varierat. Sol och värme ömsom regn och tokblåst. Jag har försökt hålla ställningarna här hemma med markservice och huset fullt med barn och deras kompisar. Enya har för ovanlighetens skull varit rätt gnällig sista dagarna, så vi håller tummarna att det vänder tills imorgon. När hon får vara ute och gå hur och var hon vill går det bra. Och igår var även vattenpölarna ett kul ställe att vara på. Men efter fyra blöta ombyten plus blöta regnkläder fick hon rött kort och hålla sig på torra land uppe på trappan. 


Nu laddar vi för Göteborgstrippen imorgon och ser fram emot roliga dagar!

Till top