madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Påsklov

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss Permalink0
Påsklovet är nu i full gång och jag har jobbat klart inför föräldrarledigheten! Väl hemma och inställd på ledigt känns det väldigt skönt, även om jag kommer att sakna mina kollegor och patienter!Lite påskfint här hemma. Den sista blomman på bild kom med bud på skärtorsdagen från svärmor och svärfar på Öland. Glad påsk, vi saknar er, stod det på ett kort 😊. Ja det är nog andra påsken på 15 år som vi inte firar på Öland, så det kändes lite annorlunda för oss också. 
 
Men vi börjar som sagt ledigheten med påsklov och lediga barn, så det lär bli full fart! Idag ska vi snart iväg med våra vänner Maggan, Max och Ebba. Vi ska först ses i centrum. Barnen behöver nya gympaskor och så blir det nog lunch där innan vi ska till Tekniska museet!
 
Förra tisdagen var jag på 2:ornas vernissage om rymden. Dom har haft tema Rymden ett bra tag nu och dom har lärt sig massor. Jag med kan jag säga! Vi läser böcker om rymden var och varannan kväll och det är verkligen spännande och lite läskigt. Barnen fick först visa vad dom skapat i klassrummet, sen avslutades det med konsert med rymdsånger i gymnastiksalen!
Leon tog över kameran. 

På torsdagen började påsklovet och efter skolan kom Leons kompis Wilma över och undrade om dom skulle gå påskkärringar ihop. Leon blev superglad och lite senare kom dom förbi och knackade på. 
Till kvällen åkte jag och jobbade och då passade jag på att bjuda mina kollegor Maria och Alexandra på lite gott till natten. Det blev halloumi- och rostbiffssallad. 
Åh, va jag kommer att sakna er! 
Långfredagen blev som enligt den gamla traditionen, tråååkig. Jag sov på förmiddagen men vaknade ändå trött. Jon jobbade på övervåningen hela dagen och barnen var mest i luven på varann hela dagen. Ja, ingen dag som går till världshistorien direkt. Det var skönt att åka till jobbet för sista gången på kvällen 😉. 
Påskafton leverade mer härlig energi. Jag sov bara ett par timmar på morgonen sen var det full fart hela dagen. Vi bytte plats på snöleksaker och annat och plockade fram cyklarna för säsongen. Det gillades av barnen och dem har cyklat runt all ledig tid sen dess. Vi åkte sen och storhandlade och åt lunch innan vi till eftermiddagen var på påskmiddag hos mamma och pappa. Det var mysigt och gott och barnen blev sen kvar över natten. De var iväg på loppis på påskdagen och kom hem efter lunch. Jag och Jon hann med ännu en tur till brädgården. Det behövdes ännu mer färg och så valde vi handtag till dörrarna. Ja, det är snaaart klart. Bara fönstren och de nya fönsterbänkarna som ska strykas två gånger till. Sen börjar återuppbyggnadsfasen. Då Jon ska bygga hyllor, skrivbord och montera upp garderobsväggen som visst hade kommit idag. Börjar bli lite smått stressad att jag ska få ordning på allt tills bebis kommer. Får nog börja lite i fel ände än vad jag tänkt tror jag. Imorgon ska jag passa på att tvätta upp bebiskläder och packa BB-väskan, just in case. 
På påskdagen till kvällen kom Daniel och Maggan med barn över på middag. Så dagen gick till att förbereda en trerätters och städa lite här hemma medan Jon jobbade vidare. Till förrätt blev det lite charketurier, oliver och rökt ost. Till varmrätt potatisterrin, örtstekt lammfilé och lammrostbiff med portvinssås och till efterrätt hasselnötssemifreddo -mums. Allt blev superlyckat och för ovanlighetensskull fixade jag allt i köket själv då Jon jobbade in i det sista. Har man bara tid och lugn och ro är det ju fantastiskt kul att stå i köket. Vi hade en sen en mycket trevlig kväll och det blev mycket festsnack. Både om Daniel och Maggans stundade bröllop och den grisfest vi planerar att ha tillsammans i juni. Fick frågan om jag ville vara tärna på bröllopet, och OM jag ville! Vilken ära att få vara en del av min underbara väns stora dag!!!
Annandag påsk bjöd på ett fantastiskt vårväder! Åh, så mycket energi solen föder! Snacka om på nytt födelse! Jag lämnade Leia i Vendelsömalmshallen kl: 10. VGF hade ett extra insatt dagläger med samträningar. Så Leias trupp fick träna tillsammans med två andra trupper och träffa lite nya tränare och tjejer. Dom hade jätteroligt och jag stannade och tittade när dem värmde upp och och dansade till ny koreografi.
 

Jag och Leon åkte iväg och spolade av bilen så länge och sen såg vi till att de nya sommardäcken kom på bilen. Efter lunch åkte jag och barnen iväg på cykelutflykt. Vi hamnade återigen utanför Vendelsömalmshallen där barnen lekte länge och sen en sväng i Kotteparken. 

Det var sen ett trött gäng som kom hem framåt middagstid. Lite mat och en dusch och vi somnade gott efter en härlig dag! 
Idag som sagt har det varit ännu en heldag, fortsätter inlägget jag påbörjade imorse. Dagen blev som planerad och vi började med lunch och ärenden i centrum och åkte sen till Tekniska museet där vi härjade runt till stängning. 


Vi var alla nöjda med dagen men nu ikväll strejkar fogarna rejält, så imorgon blir det lite lugnare tempo på dagen!
// Helena
Till top