madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Öland - vecka 3

Dagbok, Öland Permalink0
Nu har man kommit in i semesterlunken på allvar och sommaren och värmen blir bara bättre och bättre. Barnen sover halva dagarna och är uppe sent om kvällarna!
Denna vecka kom syster Jenny med familj till Öland så nu hade vi nytt, härligt sällskap på stranden om dagarna. Barnen var ju så gott som självgående på stranden nu när dom alltid hade någon att leka med. Nu när simskolan var slut passade vi på att bada på vår favoritstrand vid Kuggebodar i Böda om dagarna. På onsdagen var det dags för det årliga traktorracet i Persnäs. Vi skippade det i år, men barnen gick med farmor och farfar och vi passade på att bjuda över Jenny och Sam på middag och drinkkväll.
Det blev en liten räkmacka till förrätt.
Och sen lammfilé med jordäckskockpure och rödvinssås till varmrätt.
Sen blev det drinkar och kortspel för resten av slanten. Tillbaks som på den goda tiden alltså ;-). Vi spelade Gin Rummy som blev det vi spelade återkommande hela sommaren!
En dag denna vecka passade jag på att ta min egna-dag-på-stranden-dag, som jag brukar få till varje sommar. Jon tog med sig två av sina syskon och barnen och åkte ner till Köpingsvik och badade och sen till Borgholm för att äta glass.
Och själv tog jag cykeln och cyklade ner till Grythamn och lugnet. Där låg jag i fyra timmar och bara filosoferade, läste och lyssnade på musik. Så fantastiskt ljuvligt!
Fick även några timmar för mig själv en annan dag när farmor tog med sig barnen ut i blåbärsskogen. Då passade jag på att åka på en lite shoppingtripp alldeles ensam. Besökte bla min favoritaffär, Vicmic i Löt och var även nere i Borgholm och köpte lite presenter till grannarna där hemma som hjälpt till med vattning och post. Det blev även en hel del sociala sammankomster även denna vecka  =). På lördagen bjöd tex Gunnar och My på grillfest och på söndagen var i hemma i Byåker och gratulerade Nadia som fyllde år. Härligt med all liv och rörelse som det alltid är på Öland om somrarna!
 
 
Till top