madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Summering

Bloggar från min iphone, Dagbok Permalink1
Hej på er! 
Här kommer en liten summering sen sist! Måste få börja med att visa vad jag hittade i Leons rum när jag röjde det i torsdags. Han skulle ha med sig sin dagiskompis Esmeralda hem för första gången och jag passade på att plocka lite i hans rum på dan. Hade sett att Leon tuggat på nåt vid flera tillfällen i veckan men inte lagt nån större vikt vid det. När jag städade i hans rum, förstod jag var det var. GODISLÅDAN FRÅN SKAFFERIET LÅG GÖMD I HANS LEKLÅDA! Nedrans busunge! Den hade antagligen legat där sedan i lördags och Leon den gottegrisen var nog allt nöjd.
Jag hade inte tänkt att säga nåt på en gång när jag hämtade, men av någon anledning kom Leon in på det på väg hem från dagis. Jag var tvungen att tala om att hans planer, som antagligen var att bjuda Esmerelda på snarr, inte skulle bli av. Leon blev vansinnig och så fortsatte nästan resten av eftermiddagen. Han var trött också och somnade redan innan middagen. Som tur var ställde Leia upp och lekte med Leons kompis tills hennes mamma kom.  

Sen kom helgen igen. Det blev en märklig fredag för oss alla. Efter maten när barnen satt sig vid TV:n med sina chips, gick Jon och duschade. Han ordinerade mig en lugn stund på sängen och vips så var jag däckad. Klockan var då 19 och jag sov så gott. Vet att jag tittade upp nån gång och såg Leon ligga och sova bredvid. Det är så typiskt när man vakar av efter fyra nätter. Vaknade till vid 23, då vaknade även Jon i soffan och vi insåg att Leia nattat sig själv - stackarn. Tänkte att jag nu skulle bli sömnlös, men efter en timme somnade jag om och vaknade pigg som en mört när Leon väckte mig strax efter 6. 
Det dröjde tyvärr inte länge innan Leon talade om att han hade ont i halsen och jag kände att han var lite varm. Jaha, så länge dröjde det innan bacilluskerna slog till. Han blev dock inte sämre en så. Lite hängig har han varit i helgen och fått tagit det lugnt, men inte värst sjuk. Men för säkerhets skull och för att bättra sig inför veckan som kommer, får han var hemma med mig imorgon. Kan tala om att det var en storasyster som blev putt när jag upplyste henne om skolplikten och att hon inte kan vara hemma imorgon bara för att det är skönt. 
Annars blev det lite av varje på lördagen. Vi fixade en hel del här hemma, inne på fm. Jag städade (som vanligt 😉), Jon slipade och oljade matbordet bl.a. och så var vi iväg och fixade lite ärenden inför resan. Leon blev mest liggandes i soffan framför tv:n, och rätt var det var så hade han somnat, så här!
Gullunge! 
Leia lekte som vanligt med Saga nästan hela dan och sov även över där sen. Här hemna blev det en rätt tidig kväll. Jag somnade gott efter att Leon somnat vid 22 efter den tidiga morgonen. 

Söndagen blev ännu en dag på hemmaplan. Så himla skön det är med sådana här helger ibland. Man hinner få så mycket gjort och dagarna känns så långa. Och de roliga är att barnen är minst lika nöjda för det. Om inte än nöjdare än när man hittar på en massa stordåd. Då blir det ofta bara en massa konflikter och för höga förväntningar. Nä, så vi höll oss hemma. Vi packade faktiskt det mesta på förmiddagen. Otroligt nog är det nu mindre än två dagar kvar tills vi åker. 13:20 på tisdag lyfter planet! 😊  
Efter lunch fortsatte fixandet på utsidan. Jag klippte gräs, trimmade och rensade ogräs. Medan Jon knäskurade trallen. Kan inte förstå att vår altan blev så fläckig efter kräftskivan? Får nog varna de i gänget som håller i nästa års skiva, att dom får plasta in golven 😉. Det blev liiiite bättre iaf. Vi får väl ställa till med en ordentlig fest igen snart, så det blir jämnfläckigt istället 😉. Sen lagade och bjöd Jon på en grym middag som vanligt, medan jag packade det sista. 
Det närmar sig!
Imorgon blir Leon hemma med mig som sagt. Hoppas han är kry då jag har handling på schemat och även en plan att åka och få mina toppar klippta. När vi hämtar Leia ska vi till bibblan en sväng som jag lovat. Dom hade nämligen lagom hunnit stänga när jag och Leia hann dit i lördags. Sen blir det simskola och jobb för min del, å ja sen är det tisdag och då rackarns smäller det !!!
Avslutar med en bild på två godingar som vi såklart kommer att sakna en massa!
Tänk vad en iPad kan skapa närhet!
Kram på er!


Till top