madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Snabbuppdatering

Dagbok, Hemma hos oss Permalink2
Återkopplar till förra inlägget! Jo, det blev frisörbesök för Leon i lördags. Vi åkte till Port73, Leon blev snaggad och så blev det lunch/fika på mysiga kafé Chilla. Perfekt, då jag slapp fixa lunch 😉. 

På vägen hem hämtade vi upp en kompis till Leia och sen höll vi oss hemma resten av dagen. På söndag efter frukost och basket lämnade vi av barnen hos mormor och morfar. Dem åkte med dem och andra kussarna till ett badland och jag och Jon åkte som sagt och köpte den där matsalsgruppen jag pratade om. Det var en bra bit ut på Värmdö och så hämtade vi ett släp på vägen i Nacka, så det tog en stund. Ilade hem och lastade av så snabbt vi kunde. Vi hade nämligen hoppats på att hinna fylla upp släpet med skräp och hinna till soptippen innan de stängde. Vi insåg att vi nog skulle hinna iaf och i ett huj tömde vi altanen som var full med bråte från renoveringen. Gamla möbler, det gamla parkettgolvet, sopsäckar etc. Det var smått kaotiskt väl på plats! Men vi åkte iaf därifrån med en marginal på två minuter innan stängning 😊. Vi handlade på vägen hem och hann lagom hem innan mamma, pappa och barnen också dök upp. Vi tog en fika och sen bar det iväg igen. Jag, Jon och pappa åkte in till stan för att gå på bio. Det var födelsedagspresenten till pappa och nu såg vi Snabba cash 3 /livet deluxe som pappa valt och som var helt ok. Sen var det bara hem och fixa färdigt med matsalsgruppen innan vi båda stupade i säng efter en lång dag. Sov dåligt denna natt. Hostade, snorade och hade mig och när jag sen väl somnat vaknade Leon och var arg som ett bi! Han kunde inte förmedla var det var och efter en stunds gap och skrik smittade hans ilska av sig. Leon lugnade sig och somnade om, men inte jag! Suck.... Vi var ändå uppe vid 7 och gjorde oss iordning för en ledig dag. Efter frukost åkte vi och handlade lite smått till Leons kalas och sen mötte vi upp pappa/morfar för att besöka honom på jobbet!
Vidare till IKEA efter det. Vi började med lunch sen lämnade jag barnen på Småland och gjorde mina ärenden i lugnan ro. Lämnade tillbaka några saker och köpte det som var slut sist. Hem igen och jag kände mig som ett vrak! Tog en 15 min powernap intill barnen i soffan och sen var det bara att kavla upp ärmarna. Det var RIKTIGT rörigt här hemma, jag lovar! Och smutsigt efter att inte städat nåt under helgen. Började riva lite överallt och hann faktiskt en bit på väg. Det blir ju så där när man håller på att göra om hemma. Saker flyttas runt, hamnar på fel ställe, allt skräp och material ska förvaras någonstans och när det väl börjat bli rörigt så är kaoset snart sen ett faktum. Slog in Leons paket i sista stund och fixade middag. Måndagkvällen till ära invigde vi nya matsalsgruppen med mums-middag! Leias favoritmat, spearribs!
Vi hann hänga upp två tavlor och några hyllor innan det var dags att sladda till jobbet. Det blev en lång natt med hänsyn till minus på sömnkontot, samt att halsontet är värst på kvällarna och nätterna. Hade tänkt att hoppa sovandet och fortsätta med storstädning hemma. Men efter att ha skyndat hem och grattat Leon och lämnat barnen på dagis, var jag bara tvungen att sova ett par timmar. (Leons 4 års dag får ett eget inlägg imorgon). Sen blev det fart på mig kan jag säga. Verkligen sprang fram och tillbaka här hemma för att hinna. Vet att några av er tycker jag är knäpp😉. Men det faktiskt första gången jag skurade golven sen vi rev ur vardagsrummet för drygt fem veckor sen! Det kändes så skönt att få lite rent också nu när det äntligen var iordning 😊. Sen blev det fira av, men det återkommer jag snart med som sagt. Ikväll hoppas jag att vi får upp taklampan i vardagsrummet och att jag sen kan bjuda på lite bilder på det "nya" rummet! Ska iaf åka iväg och köpa sladd och kontakt så allt är klart om Jon är laddad på att fixa det efter jobbet 😃. 
Ha en bra dag!
// Helena
Till top