madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

helgen

Dagbok Permalink1
Det är visst redan onsdag, men här kommer ett litet sammandrag av helgen som gick!
Fredagen gick för min de mestadels till att bråka en massa med datorn igen. En vecka gick innan den började bråka igen. Flera program har försvunnit och andra fungerar ej. Ska inte gå in på detaljer, men det fick mig att totalt tappa humöret. Blev lite stressad också eftersom jag var tvungen att blogga ett inlägg till lördagen på Swe. Det var bara att knacka på en granne och be om hjälp eftersom det självklart var fotoredigeringsprogrammet som lade ner först. Håller på i detta nu med att samla kraft för att åka och försöka reklamera datorn! Mamma hämtade upp Leon efter dagis på fredagen, vilket ju passade bra. Leia och en kompis till henne kom därimot hem en sväng. Dom skulle nämligen på discokalas på kvällen och jag skjutsade dit dom. Under tiden droppade Gunnar och Jacob in här hemma, Jons bröder som slöt upp för en jakthelg. Efter discot lämnade jag även Leia hos mormor och morfar och sen begav mig hemåt igen för en sen men väldigt efterlängtad middag. Medan grabbarna snackade upp inför lördagens jakt så passade jag på att förbereda mig för mitt äventyr på lördagen. Nämligen en första träff med Swe-gänget. Hade sett fram emot detta massor då jag ju bara träffat ett fåtal av alla dessa tjejer irl. Tills slut blev vi 11 st som träffades i en lokal i Spånga där en av tjejerna bor. Det blev en kalasdag, vilka underbara tjejer! Det är så härligt att få träffa nya människor som tar emot en med öppna armar. Det skapades en massa men framförallt så pratades det massor och det blev ett par terapitimmar där mitt på dagen :-).
Vi körde på hela dan, och jag var inte hemma förän 23. Jag möttes av ett gäng glada jägare som hade herrmiddag hemma hos oss. Allra gladast var nog Jon som fått skjuta sin en riktigt fin kronhjort under dagen =). Jag lämnade jägarna i fred och smög mig i säng ganska omgående. Under dagen fick jag glada rapporter från mamma och pappa som bl.a. varit och åkt skridskor med barnen. Leia åker nu själv efter två ispass och Leons premiär gick över förväntan!
Jägarna drog iväg tidigt även på söndagsmorgonen och jag passade på att dra mig till 8:30 =). FIck rapport av mamma att hon och barnen skulle ta en tur till Eskilsparken innan dom kom hem, så det blev ytterligare några lugna timmar solo hemma. Passade på att handla och förbereda inför lussebak tills dem kom hem igen. Eftersom mamma stannade kvar, laddade jag på med dubbelsats, och vi bakade både lussekatter och saffransbullar.

Efter avslutat lussebak tackade mormor för sig, och vi tackar henne och morfar så hjärtligt för hjälpen under helgen. Alla i familjen var otroligt nöjda med helgen. Jägarna ramlade in och barnen hann träffa sin farbröder en kort stund innan de skulle åka hemåt igen. När lugnet lagt sig här hemma fortsatte jag att håva in husmorspoäng denna dag, då symaskinen åkte fram. Sydde färdigt det flaggspel av vimplar jag klippt till och förberett på lördgen. Det blev jättefint och ska få bo i Leons rum och var en del till en artikel om "Simpla vimplar" som jag skriver till Swe! Pysslade även vidare med lite andra juliga saker som ska pblliceras i Swe:s julkalender!
Måndagen blev fullspäckad som vanligt! Storstädade, fotade en massa LO.er som jag gjort och som sen bloggades på jobbet, adventspyntade och sov en kortis innan nattens jobb. På tisdagsmorgonen sen sov jag kvar på jobbet några timmar innan jag sen åkte till farmor. Vi har pratat om sen i slutet av sommaren att jag ska komma och hjälpa henne med lite pyssel i lägenheten. Hon har dessvärre inte känt sig så bra och vi har skjutit på det från vecka till vecka. Men igår blev det äntligen av och vi hade en jättebra och mysig dag. Jag hjälpte bl.a. farmor med att tvätta gardiner, frosta av frys, göra rent ugn/spis/fläkt och städa. Sen var jag och handla lite julstjärnor till fönstren och så satte vi upp adventsljusstakar. Vi passade även på att fika och äta lunch ihop. Farmor var givetvis tacksam och tycker bara att det är så kul att få hjälpa till och träffa henne. Jag hade ordnat så att Leon och Leia fick följa med kompisar hem så jag skulle slippa stressa och det behövdes, för jag hämtade inte upp Leon förrän 18:30 på vägen hem. Hemma hade Jon gjort ungsbakad lax med goda tillbehör och på bordet stod ett glas vitt vin serverat. Det kändes mysigt då vi knappt hunnit umgås nåt under helgen och då Jon åkte till Polen i natt. Eller nej han började med att ta tåget till Skåne tidigt imorse, men för att möta upp resten av gänget som ska åka på jaktresa till Polen. Då Jon försvinner ur huset i nästan en vecka, kommer Mona upp till oss idag. Hon är på väg nu och jag ska hämta henna vid bussen i em. Hon är så efterlängtad och barnen har haft nedräkning sen 5 veckor tillbaka. Dem har visst redan en massa planer på vad dom ska göra nu när dem är lediga resten av veckan.
Kram
 
Till top