madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Vad har vi gjort sen sist

Dagbok Permalink0
Det blev visst ingen uppdatering här om kvällen. Fastnade framför fotbollen när väl barnen somnat, har följt fotbolls-EM rätt så friskt trots Sveriges dåliga insats. Sen blir det inte så mycket av kvällarna längre. Barnen har redan gått in i några slags sommartider och är vakna mycket längre än normalt. Ändå har vi dragit ner på Leon middagslurar, han blir väckt efter 45 minuter på dagis nu, annars somnar han aldrig om kvällarna. Det är väl dags att sluta sova middag för honom nu till sommaren kanske. Det är ju dock väldigt skönt med denna stund då lugnet lägger sig och vi andra i familjen kan pusta ut ;-). 
 
Det har varit en hektisk vecka på nöjesfronten, vilket ju alltid är trevligt! I tisdags var jag inne och jobbade dag på jobbet för att få lite introduktion inför kommade vecka. Normalt sett hade jag ju gått på semester igår, men i år har jag valt att jobba en vecka till för att få ledigt en vecka till i augusti. Men avdelningen är nu stängd så jag ska vara ute på vår mottagning på Sabbatsberg istället. För att det inte ska bli allt för förvirrande med allt nytt för bara några dagar, har jag fått administrativa uppgifter. Så i tisdags fick jagutbildning i att registrera och boka remisser. Det kommer ju mängder med remisser till våra specialister varje dag som ska registreras, bokas in och patienter som sen ska kallas, ska bli lite roligt att göra något annat för en vecka. Efter jobbet på tisdagen träffade jag Jenny på stan. Vi tog en fika, kollade lite på rean och hamnade sen på Taboli, en libanesrestaurang, otroligt gott och mysigt. Vi satt och pratade och åt i fem timmar! Det är lika härligt varje gång vi ses på tu man hand. Det blir inte så ofta längre, men det känns som igår varje gång vi ses. Man fortsätter bara där man avslutade sist.
 
På onsdagskvällen var det Jons tur att gå ut och roa sig. Då var det Nacka trä som bjöd på Gröna Lund för hans frima och några till. Det fokuserades nog mest på ök och -kamp så Jon hade med sig en hel hög med gratiskuponger på fria åk och mat/dryck, så det blir nog en tur till innan säsongen är slut. Mamma kom och sov över och var barnvakt tills Jon kom hem då jag jobbade min sista natt i onsdags. Jag blev ledig torsdagsnatten då jag jobbat extra på tisdagen och vi ändå inte hade några patienter.
 
Så på fredagen (igår) fick barnen vara lediga. Det var ju en superfin dag, så vi åkte till stranden med Maggan, Max och Ebba. Var på Krokodilbadet hela dagen och svängde förbi affären på vägen hem. Skyndade genom duschen, laddade om de sluttömda batterierna och for in till stan igen. Där det var lite sommaravslutning med kollegorna på Pontus by the sea. Trevligt och gott, men efter en drink på nästa ställe kände jag mig nöjd och vände hemåt. Hamnade dock i soff:an när jag väl var hemma och kom inte i säng förrän klockan var lver 1, tur och skönt för mig att barnen sov till 8:30 i morse :-).
 
Idag, lördag, jobbar Jon och vi håller oss hemma i rusket. Leia har en kompis här och jag tror vi stannar hemma och myser hela dan. Till morgondagen hoppas vi dock på bättre väder för då ska jag och barnen på vårt årliga Skanskenbesök med Jempa och barnen. Men till kvällen blir det först grillning och visst är väl fotbollsfinalen ikväll?
 
Ha en fin helg!
Kram Helena
Till top