madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Sömnlös, scrappat och helgens händelser!

Pysslat Permalink0

Hej!

Eller godmorgon?! Vilken konstig dag och natt! Har just vaknat och då har jag INTE jobbat i natt! Fy, kunde inte sova i natt!!! Efter att ha tagit kvällen till att städa igår, var jag så pigg och uppe i varv efter att barnen somnat så jag satte mig och fortsatte dagens pysslande. Det gick så bra, allt bara flöt på och vips var klockan midnatt. Kröp ner nöjd och trött efter allt jag åstadkommit! Men så gick det bara inte att sova, jag som alltid somnar som en stock på nolltid! Det bara snurrade i huvudet och jag vet inte hur många LO:er jag scrappade mentalt innan jag somnade ;-). Tror att jag somnade vid 2:30-tiden, sen började nattvandringarna mellan Leon, Leia och den FÖRBANNADE FRYSEN som började pipa tre gånger i natt - MORR!!! Det var inga långa synder hos barnen, men man blev iaf väckt och så låg jag hos dem en liten stund tills de somnat om innan jag gick ner igen. Jon (som skulle jaga idag) väckte oss vid 07:15 i morse och då var jag allt ifrån utvilad. Lämnade barnen till frukost och skyndade hem igen. Somnade redan framför nyhetsmorgon med kaffekoppen i hand. Kröp ner och somnade strax före 9 och vaknade vid 13!!! Riktigt skönt med tanke på att jag ska jobba i natt, men sova var väl inte riktigt vad jag tänkte ägna hela dan till. Men det är väl den härliga bieffekten av jag äntligen scrappar igen!!!

Helgen som gick:
I fredagseftermiddags ringde mamma och undrade om hon fick ta med barnen på teater på lördagen och att de sen gärna fick sova kvar på lördagen! Självklart, fick de det! Underbart med sådana härliga idéer, och lite spontant fick jag och Jon en lördag på tu man hand! Kul också att det var teater som stod på schemat med tanke på Leons intresse på sin första teaterföreställning på dagis i höstas. Samt att det var just "Historien om någon" som var den aktuella pjäsen! Just den har ju nämligen varit Leias favoritbok i snart två år.

Vi hämtade upp mamma och lämnade av dem på Haninges kulturhus till klockan 13 på lördagen. Sen passade jag och Jon på att göra några ärenden i centrum. Vi var bl.a. och hämtade ut Jons nya iphone, välkommen till gänget darling! Vi hann sen lagom hem och packa in maten innan vi for vidare till stan och bio på Söder. Vi tog en eftermiddagsvisning av Hamilton och var hemma vid 18-tiden igen. Jon lagade som vanligt en fantastiskt middag till oss och kvällen bjöd sen på massor av mys i soffan! TACK, snälla mamma ännu en gång, sådana här tillfällen betyder sååå mycket!

Det blev sen sovmorgon på söndagen och frukost på sängen. Sen blev det faktiskt lite stressigt! Man är ju inte van att sova till 9 på morgonen direkt och efter att man väl kommit i ordning så hade ju halva dan gått. Jon åkte iväg och handlade och hämtade barnen medan jag började förbereda för Söderbys pysselträff som jag ordnat. Bakade lite snabbt och började packa ihop alla pinaler som nu var utspridda lite överallt efter att pysslehörnan har flyttat. Var nästan på plats vid 13 när vi skulle starta =). Jag hade hyrt lokalen här i området och bjudit in massa tjejer som fick komma och ägna denna söndag till att pyssla med valfria projekt. Vi blev till slut 5 härliga tjejer som träffades och glatt höll på att pyssla framtill midnatt =). Skapandet varvades givetvis med massa skratt, middag och fika! Ja, jag vet att detta låter sem en hederlig gammal syjunta, när jag beskriver det. Och, visst det kanske är precis samma syfte och innehåll,men jag vill helst att vi underviker att använda just det ordet då det får oss att framstå som en bunt riktiga tanter!


Linn kom och var vår mest produktiva under kvällen tror jag =). Hon satte in en mängd foton och gjorde yngsta dotterns fotoalbum.

Sara har visat och inspirerat oss alla att ALLT går att sy! Kolla gärna in denna pyssliga Söderby-mammans fina blogg!

Till min stora lycka har ju världens bästa Maggan blivit en riktig scrappare och hon är så duktig! Tror hon hann med att skapa 7 jättefina alster under kvällen.

Själv var jag väl ingen riktigt "kulspruta" denna dag, men ändå världens nöjdaste! Så kul att bara få riva i grejerna för första gången på länge. Uppdaterade iaf Leons "Mitt första års - album", som nu är fram till idag, ska bara få ner lite text också. Ska försöka fota och lägga upp det skapade imorrn!

Kramar
// Helena

Till top