madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Astrid Lindgrens Värld

Dagbok, På äventyr Permalink2
 Torsdagen den 9 augusti, tidigt på morgonen packade vi in oss och all packning i bilen och lämnade Öland för den här sommaren. Vi hade då varit på ön i 3½ vecka och vi kände oss nöjda. Jon skulle ju dessutom tillbaka veckan därpå i samband med bockjakten. Men denna dag styrde vi inte mot Stockholm till att börja med, utan mot Vimmerby och ALV. Det var första gången för oss och vi var alla förväntansfulla. Vi har pratat om att åka i flera år och nu var det äntligen dags. Målet var att vi skulle vara där när de öppnande vid 10 och vi parkerade väl 20 min över. Jag tror vi valde en bra dag för parken, för det var inte så mycket folk. Industrisemestern var avslutad och vädret var lite ostadigt till en början denna dag. Det var lite oroväckande, då det var väldigt svart på himlen strax innan vi var framme. Lite småskurar var vi inställda på, men inget hällregn. Det blev en perfekt dag i slutändan. Det kom aldrig nåt regn och solen tittade fram efter lunch.
Jag blev varm i kroppen direkt när vi kom in. Det var så FINT och GULLIGT! Alla små hus, caféer och allt var så otroligt välgjort. Man ville ju uppleva allt på en gång. Men vi hade en plan och höll oss till den. Vi hade nämligen fått lite tips av några vana ALV-besökare. Så vi hade kollat upp programmet och valt ut vad vi ville se. Så vi gick direkt till Törnrosdalen där det var Emil-teater klockan 11:30. Vi var där en stund innan och fick plaster längst fram och passade på att äta lite matsäck medan vi väntade. Teatern och framförallt skådisarna var fantastiska, vilken inlevelse. Tror jag och Jon uppskattade den minst lika mycket som barnen. Efteråt började vi strosa omkring och barnen fick bestämma tempo och vad de ville göra och hur länge de ville stanna på varje ställe. Vi mös runt och inväntade nästa programpunkt som var Pippi-teater kl:14:30.                        
Här är vi intill den nybyggda Mattisborgen och leker. De hade byggt en miljö med vattenlek. Alltifrån kanaler, vattenhjul och vattenledningar. 


När vi gick förbi Katthult startade just en liten teater där. Då hade skådespelarna förflyttat sig från den stora scenen sig hit och spelade upp en liten pjäs som barnen kände igen. Efter en liten föreställning bjöds barnen in och fick vara med och fortsätta att leka tillsammans med Emil och hans familj. Var man än gick så hände det nåt. Förutom de stora föreställningarna så var det fullt av små teatrar på var och en av sagofigurernas miljöer. Otroligt bra alltihop måste jag säga!
Innan Pippi-föreställningen började gick vi och besökte Hoppetossa!

På besök hos Karlsson på taket.

Å, här är Leia på besök hos Nils Karlsson Pyssling.

 Hos Madicken på Junibacken.Vi avslutade denna superhärlliga dag med att se Ronja i den stora, fina Mattisborgen kl: 16:30. Sen började vi traska på utgången och var nästan kvar tills de stängde kl: 18.
Mycket nöjda lämnade vi Vimmerby och jag hoppas att vi snart är tillbaka. Vi stannade och åt middag i Kisa på vägen och var sen hemma i Söderby vid 21-tiden. Tror att vi alla tyckte att det var rätt så skönt att komma hem. Borta bra men hemma bäst!
 
// Helena
Till top