madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Ebbas dop!

Dagbok Permalink1

I lördags var vi ju som sagt bjudna på Ebbas dop. Det var en jättefin cermoni i Dalarö kyrka och efteråt var det dopkaffe i Tullhuset intill. Och det var ju inte vilket dopkaffe som helst, utan ett helt osannolikt tårt- och kakkalas som jag sällan ska glömma!

Å, så sötaste lilla karemellen Ebba som var dagens huvudperson!

Hemma igen sen på eftermiddagen försvann Leia över till Moa på en gång och resten av familjen tog det lite lugnt en stund innan middagsbestyren. Middagen bestod idag av fläskfile fylld med soltorkade tomater och fetaost, och till det ungsstekt potatis och basilikasås - mums! En stund efter maten sen så gjorde jag mig iordning och knallade upp för backen hem till Maggan med familj. Vi var bjudna hela familjen, men Jon som kände sig lite små krasslig stannade hemma då det ändå lagom var läggdags för barnen. Uppe hos Maggan var det fullt hus, för där bodde hennes två tjejkompisar hemifrån Hudik med familjer över helgen, samt att även Daniels bror med familj kom över. Som sagt fullt ös, med alltid lika trevlig. Vi tjejer satte oss i deras uterum och snackade och drack lite vin. Det blev en supertrevlig kväll med massor av fnitter, å så alltid lika skönt att vara nära hemmet när det drar ihop sig för hemgång.

Söndagen var en riktigt skön dag. Jon och Leia, var en tur till soptippen och till affären, annars höll vi oss hemma hela dan. Jag påbörjade ett nytt klädprojekt, det brukar behövas ett par sådana per år. Dags att rensa ur barnens garderober, kolla igenom de dom ärvt och uppdatera lite. Å, sen sortera sånt som ska skänkas åt olika håll och lite som ska säljas. Hade även planer på vår klädkammare, men dit har jag inte kommit än, utan står på dagordningen imorgon. Vi hejade även lite på handbollsmatchen och avlutade kvällen som vanligt nu för tiden på helgerna. Nämligen till en utsökt middag som Jon kokat ihop. Denna dag bjöd han på helstekt och saltinbakad entrecote med potatisgratäng och egengjord bearnaise =D

Idag har jag och Leon varit hemma på förmiddagen och fortsatt stöket med alla barnkläder som låg i högar här på hela övervåningen. Tror faktiskt att Leon tyckte att det var riktigt kul. Jag vikte, å vikte, å vikte i olika högar. Å Leon han slet undan och rev mina fina sorterade högar. Til slut tror jag att det blev rätt och nu har de flesta kartonger och kassar hittat dit dom ska. Till lunch kom Maggan och Ebba förbi och åt lite tacos-rester med oss och sen efter att jag hämtat Leia gick vi en promenad i det härliga och soliga vädret.

Å, nu ikväll efter middagen drog jag och Leia iväg till gör-det-själv-hallen och spenderade lite tid och energi på vår bil som var alldeles för länge sen. Men nu är den ren och fin och ny dammsugen och jag hade god hjälp av Leia som var så duktig så!

Nu tror jag faktiskt att kudden kallar på mig. Känner mig nöjd med dagen och tycker att jag kan få krypa ner i tid med gott samvete. Imorgon ska jag och Leon samt Maggan och Ebba hem till Maria och Theo och äta lunch och till eftermiddagen är det dags för tvättstugan igen - det är full fart med andra ord!

Over & out!
// Helena

Till top