madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

M som i måndag och magsjuka!

Leon Permalink2

Måndag idag, ny start på veckan och nya sjukdomfall! Vi kom hem från Öland vid 21-tiden igår kväll. Hemresan gick som vanligt overkligt bra, särskilt med tanke på att Leon idag är magsjuk. Han började att sova 2,5 timme från det att vi startade resan, då han inte sovit middag än. En stund efter att han vaknat kräktes han, bara lite, lite och han verkade helt opåverkad. En stund senare stannade vi för att äta middag, Leon var gladare än gladast och åt sin tortellini med god aptit. Han somnade sedan om efter en stund och vaknade precis innan vi var hemma genom att tömma upp sin middag. Fortfarande var det ganska försiktigt han kräktes om man nu säger så, ingen kaskad. Men med hänsyn till de två kräkningarna och den "rejäla" bajsningen han gjorde innan vi åkte, kunde vi nog konstatera att han var magsjuk. Vi höll nu tummarna för att ingen mer skulle insjukna och att natten skulle bli ok. Leon höll glatt igång här hemma en timme innan han somnade efter en flaska välling. Han sov hela natten och väckte oss strax före fem. Han hade bajsat ner sig igen och efter en dusch får han en flaska välling. Vi väntar spänt och behöver inte vänta många sekunder innan magen tömmer sig igen. Stackars lilla Leon har alltså åkt på sin första magsjuka. Han kräks och kräks och till en början imorse var han pigg där imellan, men nu är han redan alldeles urlakad och riktigt hängig. Skulle läsa lite på vårdguiden för en stund sen, då somnade Leon bakom mig på sängen, å nu sover han gott!  
                                                                                                                                                                 

Får försöka börja pytsa i honom små skvättar vätska med jämna mellanrum. Han fick lite smörgås och nyponsoppa till frukost då han stod och skrek efter "ma" när jag plockade fram frukosten. Har sällan sätt han äta så ivrigt. Men givetvis kom det och de lilla vattnet han druckit upp inom en liten stund. Stackars lill älskling! Hoppas du snart blir bra. 

Nu ska jag gå ner och mysa med Leia en stund som fått sitta framför tv:n hela förmiddagen då vi i princip sprungit fram och tillbaka mellan duschen, tvättmaskinen och sängen sen vi vaknade. Leia får vara hemma så länge som Leon är sjuk, så vi inte sprider vidare några bacillusker till dagis. Passar ändå rätt så bra då Leia är fortsatt förkyld!

Hoppas ni mår bra och har en fin måndag!
// Helena (som tackar gud för sin tvättmaskin och tumlare)

Till top