madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Rhodos del: 1

Dagbok Permalink6

Så var det äntligen dax! Det är söndagen den 30/5 och klockan ringer 02:15. Men av någon anledning är det inte jobbigt att vakna och kliva upp denna dag?! Allt är packat och förberett och jag behöver i princip bara hoppa i käderna som ligger framlagda och sedan i tur ordning väcka barnen. Leia vaknar, trots den tidiga timmen, på ett solskenshumör och börjar innan hon ens vaknat prata om flygplan och pooler på Rhodos. Leon vaknar som vanligt oxå med ett leende när jag lägger honom på skötbordet, kan säga att det gör ont i en mammas hjärta att behöva väcka barn som sover så fridfullt. Ut i bilen och hämta upp mamma och vidare mot Arlanda i den tidiga morgontimmen - right on time! Barnen fick sin morgonvälling i bilen och jag trodde att de skulle somna om efter den. Leon somnade om men Leia var klarvaken och hade koll på vad som hände utanför bilfönstret. Väl framme hade klockan blivit strax efter 04 och Leon vaknade då han fick hoppa i bärselen. Incheckning och säkerhetskontroll gick utmärkt och vi hann äta frukost och besöka toaletten i lugn och ro innan det var dax för boarding. Vi åkte ju med Airtours och de har tydligen ett samarbete med SAS. Tack snälla för det! Å, tack snälla SAS för fantastisk service. Både på dit- och hemvägen blev vi perfekt bemötta av en kabinpersonal av lite "äldre" modell. Det var bara positivt då de verkligen verkar leva kvar i vad service en gång var uppe i luften. När vi åkte till Thailand sist blev man nästan gråtfärdig av den fruktansvärda attityd den besättningen hade, särkilt mot oss med småbarn. Det kändes som om de tidvis ville ha ihjäl oss med blicken. Hur som helst, flygresan gick superbra! Leon sov nog minst 1½ timme av de 3:45 resan tog och Leia sov nog också drygt en timme. Vi landade i tid och de bästa av allt var den 15 minuter långa transfern från flygplatsen till hotellet.

Vi checkade in och packade upp oss på rummet och direkt ner till restaurangen som lagom öppnade för lunch. Lagom trötta mötte vi en restaurang som var allt annat än trevlig. Stimmig, knökfull och maten såg vid första anblicken inget vidare ut. Å, nej tänkte nog både mamma och jag utan att säga något till varandra. Kul att äta här varje dag tre gånger om dan - NOT! Lunchen var lite halvkaotisk med allt folket och med rejält trötta och hungriga barn. Ätna och klara gick vi upp till rummet. Vi gjorde oss klara för ett dopp i poolen och å, så skönt det var! Så underbart att äntligen få svalka sig och känna att semestern nu verkligen var påbörjad! Underbart oxå att se hur Leia fullkomligt njöt hos mormor och mamma i poolen (trots bristen på sömn). Leon och jag gick sedan upp och började packa upp och strukturera lite på rummet. Leia och mormor hittade till den lilla lekparken som fanns på området och jag fick nästan skicka ut en efterlysning innan de dök upp på rummet igen! Sen svidade vi om och knallade ner till restaurangen igen och möttes av nåt helt annat. Den då så röriga lokalen var helt plötsligt lugn och harmonisk och nu satte vi oss dessutom på uteserveringen vilket var ännu trevligare. Maten var fantastisk god och tom vinet var drickbart ;-) Vi väntade på att anstormningen som vi upplevde till lunch snart skulle komma. Men den kom aldrig. Vi drog slutsatsen att söndagar antagligen var den stora ankomst/resedagen och att hotellet denna fm hade varit dubbelt belagt med de gästerna som skulle åka på em:en och vi som just anlänt. Och så var det nog, för vi behövde aldrig uppleva detta inferno igen.

Här sitter vi på uteserveringen och äter vår första middag på Avra Beach hotell - å vad jag längtar tillbaka nu!!!

Leon har redan funnit sin plats i vagnen ;-)

Leia hos sin älskade mormor. Mamma fick inte en lugn stund från Leia på hela veckan. Det var bara mormor, mormor, mormor. Det gjorde ju egentligen ingenting, men jag kände väl ibland att det hade varit trevligt att tidvis byta barn =D Mamma å andra sidan tyckte synd om mig som inte fick "vara med". Det vände dock sista dagen då jag plötsligt visade sig vara lite mer än vatten värd =D På bilden här i mormors knä, sååå himla trött. Klockan är nog nästan nio på kvällen och Leia har fortfarande bara sovit en timme sedan vi vaknade hemma i Söderby klockan 02:30 samma morgon - fantastiskt jobbat tjejen! Men plötsligt tog det bara slut och Leia somnade i mormors knä!


Nästa morgon (efter en jobbig natt) satte vi fart mot poolen och semestern var nu i full gång. Sova - äta - bada - sola lite - äta - bada - leka - duscha - piffa till oss - äta - å mot mitten av semsestern började vi delta i hotellets happenings på kvällen vilket visade sig bli succé, iaf för Lill-Loppan.


Det fina poolområdet!


HAPPY, HAPPY, JOY, JOY!!!


Lille skrutt som dessvärre blev riktigt sjuk (var det andra dagen tror jag) med hög feber och besvärlig förkylning och hosta. Som tur var hade vi apoteket mitt emot hotellet och jag kunde fylla på mitt förråd av Alvedon-suppar. Stackars liten var rejält hängig i mellanåt, men därimellan när febern sjönk lite så var han som vanligt denna goa glada lilla unge som han normalt är. Det positiva i det hela var ju att han sov lite mer än vanligt och att vi ju hade semster och inte hade något annat vettigt för oss än att sitta med gosig liten bebis i famnen. Och dessutom hade han ju alltid en famn ledig för just honom - kan det bli bättre?


Vå enda tur utanför hotellområdet blev denna eftermiddag då vi mer eller mindre gick rakt över gatan till denna Mini-market och handlade lite. Det kändes verkligen helt perfekt. Vi hade ju nämligen valt ett all-inclusive-hotell av just den anledningen. Att vi inte ville känna oss tvingade att springa ut på restaurang flera gånger om dan med två (tidvis) trötta barn. Nu fanns allt istället hela tiden tillgängligt. Mat, dryck, glass och kaffe (även om det inte gick att dricka). Det blev tom så att vi oftast gick ner ensamma och frukost mamma och jag. Leia sov nämligen så länge och frukosten stängde vid 09:30. Så en gick oftast ner och åt i lugn och ro och tog sen med frukost upp på rummet till de andra sjusovarna =)

Klockan är 20:45 och det är dags för mini-disco. Är så här i efterhand ledsen att vi inte gick på detta from första kvällen då Leia verkligen uppskattade denna happening! Hotellet hade sitt "Animation-team" som under hela dagen/kvällen hade aktiviteter såsom miniclub för barnen, vattengympa, vattenpolo, beachvolleyboll, dart etc. Å, så på kvällen var det först minidisco för barnen, sen den dagliga bingon =) och sen en ny show för varje kväll. Då vi första kvällen/natten vi kom verkligen blev störda av den skräninga konfrenciern i de lyhörda rummen, fick vi lite fel start och uppfattning av underhållningen. Men allt eftersom, och då Leia verkligen uppskattade den, så började mamma och jag också tycka att dessa kvällar vi scenen, vid det upplysta poolområdet med en drink, börja bli ganska roliga och gemytliga.Nästa gång vi åker hit (för jag hoppas verkigen att vi kan åka tillbaka nästa år) så ska Leia få vara med från första kvällen. För lilla fröken Finess har ju en ganska lång startsträcka, så det tog väl i princip en vecka innan hon började våga släppa loss på scenen. Känner så mycket med min lilla dotter, då jag känner så mycket igen mig i henne. Hon vill så mycket och så gärna, men vågar inte riktigt. Hon har höga krav på sig själv och vill helst inte göra fel. Jag minns att jag också var väldigt blyg som barn och har bestämt mig att jag aldrig ska ställa några krav på hennes blyghet och tvinga henne göra saker som hon egentligen inte vill. Får hon bara tid på sig och hon blir trygg så går allt så bra. Mormor följde med henne upp på scen ibland och då dansade hon med så glatt, och även ibland själv. Men ofta blev hon ståendes tittandes på de andra med ett finger i munnen. Samtidigt ville hon ju så gärna vara med, då hon pratade glatt om det under dagen som gick. Mitt älskade lilla hjärta!

Lite mer bilder på hotell- och poolområdet!To be continued!

// Helena

Ps. skriv gärna en kommentar! Blir så glad då! Å, tack till er som ofta lämnar ett avtryck efter er, era små ord värmer!!!

Till top