madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Sommarvärme i maj

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Hemma hos oss, Leia Permalink0
Å, så har tiden sprungit iväg utan bloggande igen. Blir lika förvånad varje gång jag ser hur många dagar det gått sen sista inlägget, då jag tänker typ varje dag att jag ska göra det 😄. 
Tisdag idag och jag är hemma med två sjuka tjejer. Dom är på bättringsvägen, men inte alls i skick att gå till skola/förskola. Leia fick feber i söndagskväll och väldigt ont i halsen. Enya är jätteförkyld. Det kladdar i ögonen, näsan rinner och hon har en rosslande hosta. Båda är dock på benen idag. Vi började dagen med en lång stund i badrummet. Leia och Enya badade och jag duschade. Sen har vi faktiskt varit ute en stund. Det råder sommarvärme ute och har gjort i en vecka. Helt galet, men vi får njuta så länge det varar, till helgen blir det svalare. 
Leia och Enya hjälptes åt att vattna blommorna och jag hann rensa lite ogräs. Det är rätt mycket att ta hand om på tomten, men  just nu är det bara så grönt och det blommar så vackert! Vi har sagt att vi inte ska göra så mycket med tomten i år, utan mest se vad som händer. Men det kliar lite i fingrarna. Jag är absolut inte duktig på blommor och buskar, men gillar att det fint i rabatterna. Så det blir nog lite fix under semestern. Gräva bort lite buskar som inte är så fina längre, jag tänker mig sten under det japanska körsbärsträdet på framsidan och så jordförbättra alla rabatter då det mest kännedom om det är lera och grus. Men det få bli när vi har tid. Vi har tänkt att vara hemma lite påsemestern i år och bo in oss lite extra.  (null)
Det japanska körsbärsträdet som nu tyvärr har blommat över. 
(null)
Lilla Skrållan och mammas gamla docka Tommy på promenad i förmiddags. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Så vackert med alla blommor och all grönska 🌸🌿
Lite med bilder utifrån från den senaste tiden.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)
En dag efter skolan förra veckan fick jag kyla ner barnen med vattenspridaren. Under stutsmattan var det extra kul. 
(null)
(null)
(null)
Världens goaste lilla onge! 😍
Och i helgen var det långledigt igen. Det är så mycket sådana helger såhär års vilket ju är skönt, men tappar bort ordningen lite. Jag har haft tur med mitt schema som stämt bra med de lediga dagarna. 
I fredagskväll kom kusin Saga över på kvällen och sov över. Det är alltid lika mysigt att ha henne här och Enya älskar verkligen sin gudmor. På lördagen var vi hemma på dagen och vid lunch skjutsades Leia till Tyresöhallen för att möta upp gymnastiklaget och förbereda sig. Jag, Leon och Saga åkte dit till tävlingen började. Jon var hemma med Enya som redan då var hängig. Leia och hennes lag var så duktiga och ställde upp i fristående, hopp och matta. Dom kammade hem två medaljer och var så glada.  (null)
Prisutdelning! Guld i fristående!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Sen åkte vi hem och lagade mat och kollade på Eurovision. Saga sov över ännu en natt och alla sov på olika håll innan tävlingen var avslutad 😴. 
På söndagen vaknade jag till skönsång, frukost på sängen och vackra blommor ☺️. Presenten var lite försenad, men dök upp på eftermiddagen. En paviljong till altanen som jag önskat mig. Men jag fick otroligt vackra blommor. 
Från Jon 🌹
(null)
Från barnen 💕 (null)
Klockan fyra kom mamma, pappa, Lindståhls och familjen Eriksson. Vi bjöd på bubbel och tilltugg på altanen i solen.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Fick nya solstolar som matchar huset och ännu flera vackra blommor!
(null)

(null)
Kvällen och veckan avrundades med lite kvällsfika i soffan framför hockey-VM och jag och Leon somnade gott skavis i soffan 💕.  (null)

(null)
Nu borde jag vilat ist då Enya sover och jag ska jobba i natt. Men just nu är jag inte det minsta trött och det var kul att skriva lite. 
Ta hand om er, KRAM 💕
Till top