madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Ny vecka

Hej på er!
Det är tisdag idag och en ny arbetsvecka har påbörjats. Står normalt och lagar mat vid den här tiden, men vi bestämde just att vi äter ute någonstans ikväll på väg till Ica maxi för veckohandling. Inväntar bara Jon som nog är hemma snart. Enya sitter och tittar på Greta gris och äter frukt i soffan. Leon och hans kompis Saga står utanför huset och har en liten spontan loppis. Jag och Leia gick till dagis för att hämta Enya och när vi kom hem, möttes vi av detta. 
 
Vad säger man! Det var inte riktigt min plan, särskilt inte då Leon har haft några jobbiga dagar bakom sig som gett en del konsekvenser. Samtidigt vill man ju inte ta död på deras kreativitet. Dom var så glada och stolta över sitt verk. 
Helgen bjöd på ännu fler dagar med sol och värme. I lördags var vi hemma hela dagen. Jon monterade ihop paviljongen jag fick i födelsedagspresent. Det blev jättebra och mysigt. Som ett extra rum på altanen. Här kan man söka skugga varma dagar eller skydda sig från regnet. Samt sitta och kura med värme kyliga sommarkvällar när man kanske ändå vill sitta ute. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Buskarna intill altanen blommar helt magiskt. Tror att det var någon form av prydnadsäpple. 
(null)
Under helgen har vi varit kaninvakt till några av våra grannars tre kaniner. 
(null)
(null)
(null)
Knäppte några fina bilder på mina tjejer som satt och gjorde sig vackra på lördagsmorgonen. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Premiär för Pippi-lotter!
Helgen har också fyllts av en hel del hockey. Pappa kom hit på lördagseftermiddagen och kollade semin. Mamma var utomlands med jobbet över helgen. Sen blev det grillat till middag och mera hockey.  (null)
Nähä, nu ringde Jon. Dags att samla ihop barnen och åka till affären. 
Ha en fin vecka!
Helena 

Fortsatt sjukstuga

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Leia, Leon Permalink0
Hej! 
Det är torsdagkväll och jag får för ovanlighetens skull spendera den hemma. Sitter i soffan under en filt och tittar på hockey. Det känns både mysigt och nästan lite unikt. Det är ju inte så ofta jag är hemma vardagskvällar, eller jo en kväll i veckan. Jag skulle egentligen jobbat inatt, men är ledig då jag ska vara på planeringsdag imorgon. Hela Aleris specialistvård, Nacka ska ses på en konferensanläggning här i Haninge. Men tyvärr kan jag inte vara med. Enya är fortfarande sjuk och Jon hade inte möjlighet att vara hemma imorgon. Det känns lite trist, men sånt är livet. 
Enya har ju varit hängig i en vecka nu, men först de sista två dagarna har hon haft feber till och från. Särskilt när hon sovit. Hon har vaknat helt dyngsur efter varje sovstund. Leia är bättre i halsen och har ingen feber längre. Nu är hon däremot jätteförkyld och hostar, stackars mina tjejer. 
Härom kvällen när det var 100 grader i köket och tjejerna var pigga, fick vi ett infall. Vi packade ihop lite badkläder för att åka ner till Krokodilbadet och svalka oss. Tänkte mest bada fötterna... Men det dröjde ju inte så länge innan alla tre var i vattnet.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Goa ungar 💕. 
Nu hoppas jag att tjejerna piggar på sig och blir helt friska. Leia får stanna hemma imorgon med för att få en extra dags vila när hon ändå varit borta hela veckan och så kan hon förhoppningsvis gå på sin kompis Sagas tjejkväll imorgonkväll. 
Kram 

Sommarvärme i maj

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Hemma hos oss, Leia Permalink0
Å, så har tiden sprungit iväg utan bloggande igen. Blir lika förvånad varje gång jag ser hur många dagar det gått sen sista inlägget, då jag tänker typ varje dag att jag ska göra det 😄. 
Tisdag idag och jag är hemma med två sjuka tjejer. Dom är på bättringsvägen, men inte alls i skick att gå till skola/förskola. Leia fick feber i söndagskväll och väldigt ont i halsen. Enya är jätteförkyld. Det kladdar i ögonen, näsan rinner och hon har en rosslande hosta. Båda är dock på benen idag. Vi började dagen med en lång stund i badrummet. Leia och Enya badade och jag duschade. Sen har vi faktiskt varit ute en stund. Det råder sommarvärme ute och har gjort i en vecka. Helt galet, men vi får njuta så länge det varar, till helgen blir det svalare. 
Leia och Enya hjälptes åt att vattna blommorna och jag hann rensa lite ogräs. Det är rätt mycket att ta hand om på tomten, men  just nu är det bara så grönt och det blommar så vackert! Vi har sagt att vi inte ska göra så mycket med tomten i år, utan mest se vad som händer. Men det kliar lite i fingrarna. Jag är absolut inte duktig på blommor och buskar, men gillar att det fint i rabatterna. Så det blir nog lite fix under semestern. Gräva bort lite buskar som inte är så fina längre, jag tänker mig sten under det japanska körsbärsträdet på framsidan och så jordförbättra alla rabatter då det mest kännedom om det är lera och grus. Men det få bli när vi har tid. Vi har tänkt att vara hemma lite påsemestern i år och bo in oss lite extra.  (null)
Det japanska körsbärsträdet som nu tyvärr har blommat över. 
(null)
Lilla Skrållan och mammas gamla docka Tommy på promenad i förmiddags. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Så vackert med alla blommor och all grönska 🌸🌿
Lite med bilder utifrån från den senaste tiden.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)
En dag efter skolan förra veckan fick jag kyla ner barnen med vattenspridaren. Under stutsmattan var det extra kul. 
(null)
(null)
(null)
Världens goaste lilla onge! 😍
Och i helgen var det långledigt igen. Det är så mycket sådana helger såhär års vilket ju är skönt, men tappar bort ordningen lite. Jag har haft tur med mitt schema som stämt bra med de lediga dagarna. 
I fredagskväll kom kusin Saga över på kvällen och sov över. Det är alltid lika mysigt att ha henne här och Enya älskar verkligen sin gudmor. På lördagen var vi hemma på dagen och vid lunch skjutsades Leia till Tyresöhallen för att möta upp gymnastiklaget och förbereda sig. Jag, Leon och Saga åkte dit till tävlingen började. Jon var hemma med Enya som redan då var hängig. Leia och hennes lag var så duktiga och ställde upp i fristående, hopp och matta. Dom kammade hem två medaljer och var så glada.  (null)
Prisutdelning! Guld i fristående!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Sen åkte vi hem och lagade mat och kollade på Eurovision. Saga sov över ännu en natt och alla sov på olika håll innan tävlingen var avslutad 😴. 
På söndagen vaknade jag till skönsång, frukost på sängen och vackra blommor ☺️. Presenten var lite försenad, men dök upp på eftermiddagen. En paviljong till altanen som jag önskat mig. Men jag fick otroligt vackra blommor. 
Från Jon 🌹
(null)
Från barnen 💕 (null)
Klockan fyra kom mamma, pappa, Lindståhls och familjen Eriksson. Vi bjöd på bubbel och tilltugg på altanen i solen.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Fick nya solstolar som matchar huset och ännu flera vackra blommor!
(null)

(null)
Kvällen och veckan avrundades med lite kvällsfika i soffan framför hockey-VM och jag och Leon somnade gott skavis i soffan 💕.  (null)

(null)
Nu borde jag vilat ist då Enya sover och jag ska jobba i natt. Men just nu är jag inte det minsta trött och det var kul att skriva lite. 
Ta hand om er, KRAM 💕
Till top