madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Flytten

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss, inredning Permalink0
Hej!

Det har varit lite tyst här några veckor. Ja ni vet ju varför. FLYTTEN! Phu, vilket ståhej det är med allt. Själva flytten gick ju fantastiskt smidigt! På tre timmar var allt flyttat och på plats. Vi hade fantastisk hjälp och det mesta var rätt väl förberett. Så kul att så många ville hjälpa till utan att vi behövde fråga. Vi är så tacksamma 🙏🏼. 
Lite bilder från flytthelgen. Även under söndagen var det fullt hus. Både mina och Jons föräldrar var här och var till stor hjälp!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det är ju verkligen ett stort projekt och mycket jobb, men ändå jätteroligt. Man önskade ju bara tiden gick lite saktare eller dygnet hade fler timmar. För just nu hinner jag inte riktigt med allt jag vill. Man önskar ju att man kunde PAUSA en del saker just nu och bara fokusera på flytten. Men det där sk "livet" rullar ju såklart på ändå och det ska handlas, tvättas, skjutsas, lagas mat, diskas, tas hand om sjuka barn etc. Ja, ni vet! .....

Som i söndags kväll när jag kom hem efter att varit i stan några timmar och ätit med några arbetskamrater. Då låg Leon gråtandes på golvet i garaget med foten högt när jag kom hem. Han hade landat tokigt på studsmattan och var jätteledsen och jag tänkte direkt, den är bruten. Men vi hade lite is i magen. Lindade, gav smärtlindring och Leon fick krypa ner och somnade gott. Det var inget som tur var, men min plan att åka bort till radhuset och frosta av frysen och städa kylskåpet, gick i stöpet. Leon gick sen till skolan på måndag morgon och på em gick och sprang han som vanligt. Skönt! En fraktur hade kommit olägligt på alla sätt. Jag lämnade Enya och packade ihop städartiklar för att göra ett nytt försök. Hann bara packa in i bilen, sen ringde dom från förskolan. Enya hade kräkts ute på gården. Va, KRÄKTS!!! Fattade ingenting. Hon hade ju varit hemma och pigg hela helgen. Men de hade visst gått magsjuka på förskolan och hon hade säkert varit smittad redan i fredags. Ja, ja! Tänka om igen och göra det bästa av situationen. Hämtade såklart på studs och packade med ytterligare lite grejer. Dvd-spelare (då min surf sinar, återkommer med det), kräkpåsar, ombyte etc. Det kändes sådär, men nöden har ingen lag. Enya låg mest på golvet och vilade, men knallade även runt å sa "hejdå huset". Undrar vad hon tror och tänker egentligen? Till slut somnade hon och jag kunde jobba vidare utan att känna världens stress inom mig.  (null)

Hon drack en välling under förmiddagen och fick behålla den ända tills vi kom innanför dörren hemma, hemma kl 13:30. Hon var så duktig och förvarnade att det var nåt på gång och det mesta kom i påsen. Måste säga att Enya är grym på att prata. Meningar som "Nenna har ont i magen" och andra med fem, sex ord är inte ovanligt. Så skönt att hon kan kommunicera och göra sig förstådd. 

Idag är vi hemma! Och Enya somnade om efter en dusch. Inget mera kräk, men däremot var hon lös i magen igårkväll. Jag vabbade inatt och även kommande. Passade rätt bra. Pratade med min chef igår och hon "tvingade" mig till att vara hemma, då jag nämnde hur mycket det varit på sistone. Kände söndagen och måndagen efter flytten hur jag bara tog fullständigt slut. Kändes mig totalt tom inombords och blev såklart lite ledsen, då man vill känna sig som världens lyckligaste när man just flyttat in i drömhuset. Men jag kunde trots tomheten, vara klarsynt och förstå att det var kroppen som sa ifrån och inget annat. Det har varit veckor av stress, både psykisk och fysisk. Mycket att tänka på, ordna, stora förändringar och framförallt sömnbrist. Veckan innan flytten sov jag 3-5 timmar/dygn, vilket inte är bra. Nu har jag sovit bättre och jag försöker intala mig att vi inte kan göra mer än en sak i taget. 

Just nu jobbar vi, eller snarare vi ligger på Bredbandsbolaget att jobba snabbare med vårt internet. Delar av förra veckan gick till att sätta sig in i vilken TV- och Internetlösning vi skulle välja. Vi bestämde oss för att streama Tv via fiber ist för att använda parabolen. Vi fick hem utrustningen i helgen och efter installation insåg vi att vi inte hade nåt internet in i huset. Det de förra ägarna anmält några dagar innan de flyttade ut, att fibret inte fungerande, var inte åtgärdat. Det betyder att vi ännu inte har tv eller Wi-fi (stackars barn)! 
Vi har vi även kontaktat de förra ägarna samt en rörmokare som ska komma hit och titta på den vattenburna golvvärmen i undervåningen, då det är kallt i badrummet nere, samt i garaget. Rörmokaren kommer tyvärr inte förrän efter påsk, så fortsättning följer. Vi har även skickat in en skadeanmälan till husförsäkringen som medföljde huset, då vi sett att inklädnaden under farstukvisten är upprutten då vattnet runnit ner felaktigt från taket. Ja, som sagt, det är många surdegar att ta tag i. Men framförallt känns allt väldigt bra! Vi älskar huset. Rymden och atmosfären är väldig härlig och hemtrevlig. Nu fortsätter vi att jobba på för att få det färdigt här hemma, så vi bara kan vara hemma och njuta i påsk. 

Om några timmar ska vi träffa våra köpare hos mäklaren och lämna ifrån oss vårt kära Bullerby-radhus. Det känns lite skönt att kunna släppa det och ha en mindre sak att tänka på, men det är också lite ledsamt. Leia och Leon fick åka med dit igårkväll för att säga hejdå. Leia blev så ledsen när hon kom i sitt rum. Lilla gumman 💕. Nu har både hon, jag och Jon gråtit några tårar där när vi tagit farväl. 

Mer bilder på huset kommer allteftersom vi kommer iordning. Men här kommer några som ligger i mobilen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kram & ha en fin vecka 

Till top