madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Vilken revansch

Inte trodde jag att dagen skulle sluta så här, när vi vaknade imorse. Å, inte är den slut än! 
Vi hade en kväll, natt och morgon med kaskadkräkningar x fler. Blä, och fy!!! Men framförallt, stackars lilla Enya. Trodde att det var över, då hon inte kräktes på hela tisdagen. Däremot var hon jätte lös i magen och jag vet inte hur många blöjor vi bytte igår. Så hon fick välling till kvällen och somnade gott. Tre timmar senare började det igen och sen var det igång. Många vändor till duschen blev det och jag är så glad för tvättstugan som verkligen fått leverera senaste dagarna.  (null)
När det började närma sig lunch och Enya fått behålla sin vätskeersättning några timmar, gick vi ut. Hon blev så mycket piggare efter att fått behålla vätskan och förvandlades från en urlakad liten trasa till en rätt pigg lite tjej som lekte lite 🙏🏼. 
Det gick inte att motstå vädret och frisk luft har ju ingen dött av. Enya somnade gott och jag promenerade en sväng. Underbar blå himmel och solglasögon-premiär blev det. När vi kom hem fortsatte Enya att sova och jag började skura rent farstukvisten och dörrmattan Enya kräkts ner häromdagen.  (null)

(null)
Hittade denna fina sten längs husväggen. Såg det som ett tecken. Leia kom hem och vi pyntade lite påskinit i körsbärsträdet??? på framsidan. Sen vaknade Enya och vi åt lite mellis ute i solen. 
(null)
(null)
(null)

(null)
En stund senare kom Leon och vi fortsatte att vara ute och möta våren. Helt underbart. Vem hade trott detta om eftermiddagen när vi vaknade upp i spy-misär!
(null)

(null)
Kram från vårsolen ☀️

Flytten

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss, inredning Permalink0
Hej!

Det har varit lite tyst här några veckor. Ja ni vet ju varför. FLYTTEN! Phu, vilket ståhej det är med allt. Själva flytten gick ju fantastiskt smidigt! På tre timmar var allt flyttat och på plats. Vi hade fantastisk hjälp och det mesta var rätt väl förberett. Så kul att så många ville hjälpa till utan att vi behövde fråga. Vi är så tacksamma 🙏🏼. 
Lite bilder från flytthelgen. Även under söndagen var det fullt hus. Både mina och Jons föräldrar var här och var till stor hjälp!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det är ju verkligen ett stort projekt och mycket jobb, men ändå jätteroligt. Man önskade ju bara tiden gick lite saktare eller dygnet hade fler timmar. För just nu hinner jag inte riktigt med allt jag vill. Man önskar ju att man kunde PAUSA en del saker just nu och bara fokusera på flytten. Men det där sk "livet" rullar ju såklart på ändå och det ska handlas, tvättas, skjutsas, lagas mat, diskas, tas hand om sjuka barn etc. Ja, ni vet! .....

Som i söndags kväll när jag kom hem efter att varit i stan några timmar och ätit med några arbetskamrater. Då låg Leon gråtandes på golvet i garaget med foten högt när jag kom hem. Han hade landat tokigt på studsmattan och var jätteledsen och jag tänkte direkt, den är bruten. Men vi hade lite is i magen. Lindade, gav smärtlindring och Leon fick krypa ner och somnade gott. Det var inget som tur var, men min plan att åka bort till radhuset och frosta av frysen och städa kylskåpet, gick i stöpet. Leon gick sen till skolan på måndag morgon och på em gick och sprang han som vanligt. Skönt! En fraktur hade kommit olägligt på alla sätt. Jag lämnade Enya och packade ihop städartiklar för att göra ett nytt försök. Hann bara packa in i bilen, sen ringde dom från förskolan. Enya hade kräkts ute på gården. Va, KRÄKTS!!! Fattade ingenting. Hon hade ju varit hemma och pigg hela helgen. Men de hade visst gått magsjuka på förskolan och hon hade säkert varit smittad redan i fredags. Ja, ja! Tänka om igen och göra det bästa av situationen. Hämtade såklart på studs och packade med ytterligare lite grejer. Dvd-spelare (då min surf sinar, återkommer med det), kräkpåsar, ombyte etc. Det kändes sådär, men nöden har ingen lag. Enya låg mest på golvet och vilade, men knallade även runt å sa "hejdå huset". Undrar vad hon tror och tänker egentligen? Till slut somnade hon och jag kunde jobba vidare utan att känna världens stress inom mig.  (null)

Hon drack en välling under förmiddagen och fick behålla den ända tills vi kom innanför dörren hemma, hemma kl 13:30. Hon var så duktig och förvarnade att det var nåt på gång och det mesta kom i påsen. Måste säga att Enya är grym på att prata. Meningar som "Nenna har ont i magen" och andra med fem, sex ord är inte ovanligt. Så skönt att hon kan kommunicera och göra sig förstådd. 

Idag är vi hemma! Och Enya somnade om efter en dusch. Inget mera kräk, men däremot var hon lös i magen igårkväll. Jag vabbade inatt och även kommande. Passade rätt bra. Pratade med min chef igår och hon "tvingade" mig till att vara hemma, då jag nämnde hur mycket det varit på sistone. Kände söndagen och måndagen efter flytten hur jag bara tog fullständigt slut. Kändes mig totalt tom inombords och blev såklart lite ledsen, då man vill känna sig som världens lyckligaste när man just flyttat in i drömhuset. Men jag kunde trots tomheten, vara klarsynt och förstå att det var kroppen som sa ifrån och inget annat. Det har varit veckor av stress, både psykisk och fysisk. Mycket att tänka på, ordna, stora förändringar och framförallt sömnbrist. Veckan innan flytten sov jag 3-5 timmar/dygn, vilket inte är bra. Nu har jag sovit bättre och jag försöker intala mig att vi inte kan göra mer än en sak i taget. 

Just nu jobbar vi, eller snarare vi ligger på Bredbandsbolaget att jobba snabbare med vårt internet. Delar av förra veckan gick till att sätta sig in i vilken TV- och Internetlösning vi skulle välja. Vi bestämde oss för att streama Tv via fiber ist för att använda parabolen. Vi fick hem utrustningen i helgen och efter installation insåg vi att vi inte hade nåt internet in i huset. Det de förra ägarna anmält några dagar innan de flyttade ut, att fibret inte fungerande, var inte åtgärdat. Det betyder att vi ännu inte har tv eller Wi-fi (stackars barn)! 
Vi har vi även kontaktat de förra ägarna samt en rörmokare som ska komma hit och titta på den vattenburna golvvärmen i undervåningen, då det är kallt i badrummet nere, samt i garaget. Rörmokaren kommer tyvärr inte förrän efter påsk, så fortsättning följer. Vi har även skickat in en skadeanmälan till husförsäkringen som medföljde huset, då vi sett att inklädnaden under farstukvisten är upprutten då vattnet runnit ner felaktigt från taket. Ja, som sagt, det är många surdegar att ta tag i. Men framförallt känns allt väldigt bra! Vi älskar huset. Rymden och atmosfären är väldig härlig och hemtrevlig. Nu fortsätter vi att jobba på för att få det färdigt här hemma, så vi bara kan vara hemma och njuta i påsk. 

Om några timmar ska vi träffa våra köpare hos mäklaren och lämna ifrån oss vårt kära Bullerby-radhus. Det känns lite skönt att kunna släppa det och ha en mindre sak att tänka på, men det är också lite ledsamt. Leia och Leon fick åka med dit igårkväll för att säga hejdå. Leia blev så ledsen när hon kom i sitt rum. Lilla gumman 💕. Nu har både hon, jag och Jon gråtit några tårar där när vi tagit farväl. 

Mer bilder på huset kommer allteftersom vi kommer iordning. Men här kommer några som ligger i mobilen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kram & ha en fin vecka 

Freeedag

Bloggar från min iphone, Dagbok, Finaste barnen, På äventyr Permalink0
God morgon!
Hoppas ni mår bra! Jag känner mig fylld av energi och är laddad inför helgen. På måndag gör vi klart med huset och får nycklarna! Inser att jag glömde att räkna av sportlovsveckan som gick så fort, så vips var det bara en vecka kvar till flytt. Fick lite hjälp förra söndagen av mamma. Vi packade massor innan familjen kom hem på kvällen. Det blev ett kärt återseende kan jag lova. Många kramar, skratt, bus och en liten glädjetår 💕. 
På lördagen innan dom kom hem åkte jag och Enya som planerat till Junibacken. Vi hade en helt fantastisk dag tillsammans. Enya var så glad och jag tyckte det var härligt med kvalitetstid tillsammans. Det känns ju lite extra att kunna ge fullt fokus till ett barn i taget, när man är van att det är tre som delar på uppmärksamheten. Enya tyckte det var spännande att hälsa på i Pippis hus och med från Junibacken fick en ny kompis följa med. En alldeles egen herr Nilsson som nu följer med Enya på allt hon gör.  (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Veckan som gått har varit bra. Leon fick dock börja veckan med att vara hemma i karantän i två dagar. Hon kräktes nämligen natten innan de skulle åka hem från Öland. Det blev som tur inget mer, men höll honom hemma i 72 h vilket gav någon lite myror i brallan. 
Igår var de nya ägarna till vårt radhus här på lite besök. Vi gick igenom lite småsaker, undrade om dem ville behålla lite hyllor och sånt som vi ändå inte vill ha med. Det var kul att höra att dom också hade nedräkning och såg fram emot sin flytt lika mycket som vi gör. Hoppas dom kommer att trivas lika bra som vi gjort! 
Känner mig lite extra glad idag då jag vägde mig idag och såg att jag gått ner 4 kg på knappt två veckor. Fick ett ryck förra veckan och bestämde mig för att göra en förändring. Har gått upp mycket i vikt sista tiden när livet varit jobbigt och verkligen vantrivts med mig själv. Lite sjukt bara att man inte gör något åt det trots att man känner så. Men ibland är det bara för mycket och det kräver ju ofta lite extra energi för att göra förändringar. Nu har jag tagit tag i det och känner mig nöjd och peppad! 
(null)
(null)
Passade på att berömma dessa lite extra mycket i morse. Dom är så himla duktiga om mornarna. De mornar när jag jobbat, lämnar ju Jon Enya på dagis 6:30. Så då går dom upp själva och kommer iväg till skolan. Visserligen är dom morgonpigga båda två, men aldrig har dom försovit sig. Dom går upp, Leia duschar oftast varje morgon. Dom gör smoothie till frukost och klär på sig och går i god till. Detta är ju så otroligt mycket värt för mig att det funkar och jag inte behöver oroa mig eller stressa hem från jobbet. Ska hitta på någon överraskning åt dom till kvällen. Det förtjänar dom när dom är så duktiga! 

Nu måste jag köra igång! Jag mot flyttkartongerna 😊. 

Trevlig helg! 

Till top