madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Freeedag

Bloggar från min iphone, Dagbok, Finaste barnen, På äventyr Permalink0
God morgon!
Hoppas ni mår bra! Jag känner mig fylld av energi och är laddad inför helgen. På måndag gör vi klart med huset och får nycklarna! Inser att jag glömde att räkna av sportlovsveckan som gick så fort, så vips var det bara en vecka kvar till flytt. Fick lite hjälp förra söndagen av mamma. Vi packade massor innan familjen kom hem på kvällen. Det blev ett kärt återseende kan jag lova. Många kramar, skratt, bus och en liten glädjetår 💕. 
På lördagen innan dom kom hem åkte jag och Enya som planerat till Junibacken. Vi hade en helt fantastisk dag tillsammans. Enya var så glad och jag tyckte det var härligt med kvalitetstid tillsammans. Det känns ju lite extra att kunna ge fullt fokus till ett barn i taget, när man är van att det är tre som delar på uppmärksamheten. Enya tyckte det var spännande att hälsa på i Pippis hus och med från Junibacken fick en ny kompis följa med. En alldeles egen herr Nilsson som nu följer med Enya på allt hon gör.  (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Veckan som gått har varit bra. Leon fick dock börja veckan med att vara hemma i karantän i två dagar. Hon kräktes nämligen natten innan de skulle åka hem från Öland. Det blev som tur inget mer, men höll honom hemma i 72 h vilket gav någon lite myror i brallan. 
Igår var de nya ägarna till vårt radhus här på lite besök. Vi gick igenom lite småsaker, undrade om dem ville behålla lite hyllor och sånt som vi ändå inte vill ha med. Det var kul att höra att dom också hade nedräkning och såg fram emot sin flytt lika mycket som vi gör. Hoppas dom kommer att trivas lika bra som vi gjort! 
Känner mig lite extra glad idag då jag vägde mig idag och såg att jag gått ner 4 kg på knappt två veckor. Fick ett ryck förra veckan och bestämde mig för att göra en förändring. Har gått upp mycket i vikt sista tiden när livet varit jobbigt och verkligen vantrivts med mig själv. Lite sjukt bara att man inte gör något åt det trots att man känner så. Men ibland är det bara för mycket och det kräver ju ofta lite extra energi för att göra förändringar. Nu har jag tagit tag i det och känner mig nöjd och peppad! 
(null)
(null)
Passade på att berömma dessa lite extra mycket i morse. Dom är så himla duktiga om mornarna. De mornar när jag jobbat, lämnar ju Jon Enya på dagis 6:30. Så då går dom upp själva och kommer iväg till skolan. Visserligen är dom morgonpigga båda två, men aldrig har dom försovit sig. Dom går upp, Leia duschar oftast varje morgon. Dom gör smoothie till frukost och klär på sig och går i god till. Detta är ju så otroligt mycket värt för mig att det funkar och jag inte behöver oroa mig eller stressa hem från jobbet. Ska hitta på någon överraskning åt dom till kvällen. Det förtjänar dom när dom är så duktiga! 

Nu måste jag köra igång! Jag mot flyttkartongerna 😊. 

Trevlig helg! 

Sportlov

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Hemma hos oss Permalink0
Fredag idag och jag och Enya valde att ta ledigt! Vi tog sovmorgon och låg kvar i sängen till 08:30, det är mysigt det! Resten av familjen är på Öland och firar sportlov sen förra helgen. Jag har jobbat i veckan och då har mamma hjälpt mig och sovit här med Enya tre nätter, vilket gått jättebra. Har gjort första hela veckan på Nacka och det känns väldigt bra det med. Det är skönt att kunna vakna vid kl 14 och vara pigg och utvilad och kunna gå och hämta på dagis kl 15.  Vi har haft väldigt lugna och mysiga eftermiddagar.  Vi har hållt oss inne och följt väderdramatiken som rått i veckan. Det har snöat massor och någon är lycklig som fått åka kälke till och från dagis. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Nu sover lillfisan och när hon vaknat ska vi ta oss till affären för att handla lite till helgen. Ikväll blir det mys i soffan och imorgon planerar jag att vi ska åka till Junibacken. Ska försöka hinna packa lite också. Har inte direkt packat i veckan. Men förberett ändå då jag rensat och sorterat så det ska gå enklare plocka ihop sen. Har även lagt mycket tid de senaste veckorna på att förbereda nya avtal för el, bredband, tv etc. Har tecknat ny försäkring och i samband med det passat på att se över alla försäkringar och jämföra några olika bolag. I slutändan valde jag att gå med i facket för att genom Folksam få väldigt förmånliga priser. Det har varit timmar i telefon vissa dagar, men det känns skönt att ha koll på läget. 

Förra helgen när familjen åkt på lördagen, blev det storstädning hemma. Det var väldigt välbehövligt kan jag lova. Att solen lös in i vårt dammiga hem gjorde inte saken bättre. Enya sov hela 3,5 timme denna dag och jag hann massor! På kvällen gjorde vi fruktsallad som vi mumsade på när vi tittade på Pippi på rymmen. På söndagen fick jag hjälp av mamma och pappa. Dom åkte med mig och Enya till Ikea för att köpa en ny säng till Leia som hon ska få i födelsedagspresent. Den är stor och vi behövde släp för att få hem den. Nu står den och väntar i förrådet och ska snart stå som överraskning i Leias nya rum i huset. Tänk på måndag är det bara två veckor kvar tills vi får nycklarna!!!
Nu har Enya vaknat, så vi ska äta lite mellis och sen åka å handla.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Trevlig helg💕
Till top