madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Hel igen

Dagbok Permalink0
Hej!
Ni anar inte hur lycklig jag är över att ha barnen hemma igen. Det var så mysigt att se dom komma rusandes igenom dörren och ropa "vi är hemma nu"!!! Det var underbart att få krama om dom och känna deras lukt. Det kändes lite extra skönt att få hem Enya, då var ledsen bitvis i bilen hem. Vi pratade Facetime ett par gånger under färden och att då höra henne börja gråta sådär hjärtskärande när vi skulle lägga på, tog nästan knäcken på mig. Men nu är dom hemma och farbror Gunnar och Mattias var ju våra hjältar som tog med sig barnen så vi slapp köra 100 mil för att hämta hem dom. Ja, dom skulle ändå köra upp till oss idag, så det passade ju perfekt. Grabbarna ska på den årliga jakten hos Janne imorgon, så dom ligger säkert hemma lite sömnlösa nu pga av pirriga magar. Vi hann äta middag ihop, kramas massooooor och Leon och Enya tog ett snabbt bad innan jag nattade Enya. Jag ville verkligen att hon skulle somna innan jag åkte till jobbet. Det gjorde hon och jag nattade henne i vår säng av rent egoistiska skäl, så jag fick ligga nära och snusa på den nybadade lilla underbaringen. Jag lovar att det tog emot att lämna hemmet ikväll (eller igår rättare sagt), hade så gärna myst ner mig med dom stora barnen i soffan och kollat en film istället för att åka och jobba. Enya börjar dagis imorgon, men skolbarnen är lediga då skolan startar med en studiedag så här efter lovet. Leia och hennes kompis Saga ska få åka till Farsta centrum imorgon, vilket dom ser fram emot oerhört. Conny skulle skjutsa dit, så hämtar jag när jag vaknar.
 
Jag och Jon har hunnit haft lite tid ihop i helgen också. Jon jobbade igår, så när han var klar och jag vaknat, möttes vi på Mio för att kolla soffa bl.a. Det var jätte mycket folk och butiken var väldig rörig så inspirationen var inte direkt på topp, men vi får åka tillbala snart igen. Sen blev det en tur till Ica Maxi. Vi köpte lite goda tapas och dukade upp hemma framför TV:n. Vi hade pratat om att ev gå ut och äta eller ta en bio eller så, Men just denna kväll kändes detta som det allra rätta. Vi kollade ett par avsnitt av Gåsmamman säsong 3, sen somnade vi gott i varsin ende av soffan. Det är den skönaste lördagkvällen två barnfria föräldrar i 40- års åldern kan önska sig!
 
Idag tog vi sovmorgon till 9. Sen for vi iväg till Tyresö en sväng för att hämta upp ett gäng begagnade kartonger jag hittat på en annons. På väg därifrån började vi diskutera om vi kanske skulle hyra ett förråd på Shurguard som vi gjorde då vi när vi höll på att köpa på oss bohaget till Öland. Det kan ju vara rätt skönt att passa på att slå till nu när man hittar grejer på ex rea eller begagnat också för den delen, då det är en hel del vi behöver. däremot har vi ju ingen plats hemma att förvara det på. Jag har redan köpt ett par bokhyllor till Enyas rum som sen innan jul stått i vardagsrummet. Sagt och gjort, innan vi var hemma ifrån Tyresö var det ordnat via ett samtal, så vi åkte bara hemom och lastade in hyllorna och åkte dit skev på papprena och lämnade kartonger och hyllor. <hur smidigt som helst. Nu kan man även rensa och packa hemma i lugnan ro och sen köra dit en del, så man slipper bo i ett flyttkaos redan from nu. Sen blev det storhandling på Maxi och hem och förbereda middag. Jill och Henke och lilla Mauritz kom förbi också och åt middag med oss, så det var fullt hus. Det är härligt med kontraster!
 
Skönt med en liten paus här på jobbet. Vi har haft en rätt lugn natt. Men nu är det snart dags att börja morgonarbetet.
 
Ha en bra start på veckan!
Helena
 
Till top