madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Jag har bestämt mig

Bloggar från min iphone, Dagbok, Me, myself & I Permalink2
God morgon!

Galet seg morgon idag! Hur kan det kännas så olika att vakna upp? Har sovit hela natten, men ändå vaknar man och känner sig så trött att man skulle göra vad dom helst för att ligga kvar i sängen. Ryggen värker och allt sitter verkligen fast. Varför är det så?! Nu har vi varit uppe ett par timmar och det börjar lossna. Skönt! Det är hemskt att känna känslan av att allt man ska göra känns så himla jobbigt. Men nu så är det bättre! Det blev bättre i samma stund som jag började sätta ord på det. 

Jag och Enya är hemma hela den här veckan! Välbehövligt och så skönt! Igår gjorde jag något som jag funderat på ett tag, särskilt senaste veckan. Jag sade upp mig från KAVA. När jag väl bestämt mig kändes det så rätt. Förutom att det varit jobbigt med en av kollegorna, så är hela situationen ohållbar i längden. När jag väl började släppa fram känslorna, blev det solklart. Jag har inte tid att slita ut mig i onödan, särskilt inte när man inte får någon uppskattning för mödan. Gänget och stämningen på natten på avdelningen var inte alls vad jag hoppats på. Jag kan inte jobba med kollegor som inte bryr sig om varann, som man inte kan lita på. Man är alldeles för beroende av varann, särskilt på natten för att detta ska vara en hållbar situation. Jag vill inte komma hem från jobbet helst slut både mentalt och fysiskt. Jag vill fortsätta att finnas till för familjen till 100%, det är det viktigaste! Att utmana sig själv, få uteveckla sin kompetens, får vänta ytterligare några år. Tiden finns till det också, men inte just nu. Barnen har man bara till låns och jag vill ta tillvara på den tiden. Att en av mina gamla kollegor på Nacka, lagom är färdig med sin distansutbildning till distrikta, kunde ju inte komma mer lägligt. Jag kommer att gå tillbaka till mitt gamla jobb om en månad och det känns så skönt. Chefen är jätteglad, mina kollegor tar tillbaka mig med öppna armar, men gladast av är jag! Ingen mera stress, varma, omtänksamma kollegor, inga mera helger och storhelger. Detta kommer att bli så bra! 

Nu måste vi skynda på! Snart ska vi möta Maggan och hämta henne på verkstan där hon lämnat sin bil. Sen åker vi till Ikea. Jag har en hel del att reka inför flytten. Ikväll ska vi över till huset och träffa nuvarande ägarna. Det blir nog en hel del mätande och gå igenom lite praktiskt. 

Ha en fin dag!
(null)

Nattsuddar

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Finaste barnen, På äventyr Permalink0
Hej!
Det är mitt i natta nu igen och trots att jag är ledig är jag vaken.....suck! Vaknade till vid strax efter två av att Enya lät i sömnen. Jon kom lagom insläntrades efter att ha somnat i soffan. Vi pratade en stund, Jon somnade gott om och jag låg klarvaken och pigg. Kände att det var lika bra att gå upp. Har plockat lite i köket. Vikt lite tvätt och satt igång en maskin. Lite terapitid så här på natten alltså. Försöker se det som en mysig stund istället för att bli frustrerad. Håller lite koll på kylskåpet också. Verkar som om det gått sönder. Hittade en liten pöl på golvet igår kväll. Tyvärr hade sockeln till skafferiet intill sugit upp vattnet, så den var bara att bryta loss. Tur iofs att golvet klarat sig bra. Tyvärr verkar det fortsätta att rinna lite vatten inifrån kylen, så den klarar väl inte att hålla kylan ordentligt. Skit också, känns som lite dålig timing. Ingen roligt utgift lagom innan flytt. Annars har vi varit ärliga och sagt till nya att ägarna att vitvarorna sjunger på sista versen. Tycker vi haft lite oflyt på sistone. Har nog inte nämt det, men Jon har haft tre bilinbrott på sex veckor! Man blir minst sagt less! 

Men nu till något mycket bättre! Nämligen en ledig helg med familjen! Njöt så av fredagskvällen igår, den kändes minst sagt helig. Det kändes som evigheter sen. Och när jag kollade mitt schema så var också så. En bit innan jul sen vi hade en ledig helg hemma. Dessa jobbhelger tar snart knäcken på mig. Mest för att jag har dåligt samvete gentemot barnen. Är snart på väg mot nytt jobb igen. Skriver mer om det när allt är klart!

Det var underbart att få vakna upp till ett vinterlandskap imorse och sol på det. Bästa jag vet! Jon stack iväg på jakt och vi hade en lugn och skön morgon. Försökte få lite gjort inne innan vi hade siktet inställt på pulkabacken. Vi mötte Sofia och hennes stora barn där, Olivia hade fått Scharlakansfeber. Vi hade jättemysigt och barnen åkte sig trötta. Enya tyckte det var superkul och inte det minsta läskigt! Vi pausade med varm Oboy i backen sen visade Enya tydligt att hon började bli trött då hon lade sig raklång i pulkan och vägrade att resa sig. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Imorgon blir det en ny tur till backen. Man få passa på så länge snön är kvar. Mamma och pappa kommer förbi också och vi tänkte grilla lite korv ute.
(null)
Väldens gulligaste lilla tjej som mer och mer hämtar dockan. Leias Molly-docka hon fick i 1 års present. Hon pysslar om, ger napp och välling och bäddar ner i vagnen. Annars är det Pippi Långstrump för hela slanten nu. "Titta Pippi" är det första hon säger när hon kommer hem från dagis. "Pippi häst, Pippi apa" är också vanliga meningar. Hon bubblar på som bara den just nu. Och fem ords meningar blir allt vanligare. Härom dagen sa hon " Titta Pippi tv Eons jum". Inte illa! 

Det börjar bli morgon! Ska försöka somna om en stund. Ta hand om er!
Kram 💕

Lediga dagar

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Hemma hos oss Permalink0
Freeeedag idag! Härligt! Önskar jag hade fått vara hemma och fredagsmysa med familjen. Men ikväll kallar plikten, jobbar fredag- och lördagnatt. Skönt med bara två nätter.  (null)
Leias lightbox hon fick i julklapp. Tar till mig hennes ord, vilket varit mottot hela dagen. Hemma är allt frid och fröjd, men på jobbet är det lite tufft just nu. Har en kollega som gör att det känns ohållbart. Har aldrig varit med om något liknande och blivit behandlad så som hon behandlar mig. Ska försöka prata med min chef nästa vecka. Även om hon antagligen inte kan lösa problemet, måste jag berätta och få lite stöd. Har förstått att det inte bara är jag som blivit drabbad. Hoppas att kunna göra skillnad för någon annan om inte annat. Ska söka lite andra jobb nästa vecka när jag är ledig. Är inte säker på att jag ger upp än, men det är känslan att göra något åt saken som känns bra! 
Hur som helst har jag fått mycket energi av barnen denna vecka. Javisst tar dom lite också imellanåt! Men det är så skönt att ha dom hemma igen. Enya och jag har varit lediga igår och idag. Så välbehövligt! Vi har mycket tid att ta igen! Tycker man brukar få en liten reaktion från barnen när man lämnat bort dom. Särskilt då de är små. Man kan ju förstå deras besvikelse och att förtroendet får sig en törn, då det ju är svårt att förklara. Men nu har vi haft mysiga dagar. Varit varit hemma och blandat dagarna med lek, mys och andra sysslor.  (null)

(null)
Enya älskar att diska! Något hon lärt sig hos farmor! Nu kommer hon med en stol så fort jag närmar mig diskbänken.  (null)

(null)
Dessa Babblar! Hon älskar dom. Nu har vi introducerat Pippi också sista dagarna vilket verkar uppskattat.  (null)

(null)
Knasungar! Vi var till Port73 härom kvällen. Pt mat och friserade barn. 
(null)

(null)
Igår firade vi Jon som fyllde år. Det blev lugnt firande hemma med middag och efterrätt. Barnen hade gjort så fina tavlor till sin pappa! Jag hade ju redan gett presenten när CI shoppade tillsammans på rean. Men det blev en present till från barnen. Ett till set med grillbestick som Jon fick förra året av Maggan och Daniel. Nu har vi 12 st. 

Nu ska vi äta hemmalagad pizza. Trevlig helg! 
Till top