madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Det går undan nu

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss Permalink0
God morgon!
Vaknade tidigt idag. Tom en stund innan Jons klocka ringde 04:45. Leon kom just in och somnade intill, så nu lyssnar jag till två små gullungar som snusar så fint. 
Det blev inget bloggande förra veckan. Har tänkt på det flera gånger, men fick inte till det. När väl barnen var friska och åter på skola och dagis förra veckan åkte jag på en rejäl förkylning. Var ju ledig, så två dagar gick till att ligga på soffan å halvsova och kolla på OS. Kände mig bättre till helgen då det var dags att jobba igen. Jobbade mina sista nätter på KAVA fredag och lördag, så nu är den eran till ända. Det känns skönt på ett sätt, men jag kommer ändå sakna det lite. Nämligen själva jobbet. Tempot, allt omvårdnadsarbete och det avancerade medicin tekniska vi gjorde. Men, men. Det finns kvar och när jag har mer ork och tid kan jag återuppta det! 
I måndags var jag åter på Nacka. Vi hade en jätte lugn natt, så det var tvära kast. Jobbar där på fredag också och from nästa vecka går jag åter på schema. Kommer att jobba 92%, så lite mer än vad gjorde sist jag var där. 

På lördagmorgon, när jag kommit hem, åker Jon, Leia och Leon till Öland över sportlovet. Enya får stanna hemma och mamma och pappa hjälper mig med henne om nätterna när jag jobbar. Får se vad vi hittar på i helgen. Någon lite utflykt blir det nog. Kanske en sväng till stan? 

Idag ska jag fortsätta att packa lite. Hade ju tänkt få mer gjort förra veckan, men den där nedra förkylningen kom ju i vägen. Men vi har fortfarande gott om tid. Packar än så länge bara sånt som inte syns och som vi klarar oss bra utan. Sen lämnar vi kartongerna på Shurgard så det ändå är någorlunda ordning här hemma. Men i mellanåt blir det så här. Kan ju erkänna att det inte heller är så himla kul att städa å fixa hemma nu för tillfället. 
(null)

Imorgon är Enya ledig. Då får hon följa med mig till gamla jobbet. Ska lämna lite nycklar och kort och säga hej då. Sen blir det nog en tur till Ikea när vi ändå är i Huddinge för att köpa lite mer att packa i. Imorgon ska jag träffa Sofia och Michelle och äta middag, det var evigheter sen, så det blir mysigt. Ikväll ska vi till banken igen, nu ska vi göra allt klart inför att vi skriver den 12/3. Ja, det är något varenda dag så tiden springer iväg, vilket inget gör något alls nu när vi längtar så. 
Ha en fin dag! Det ska vi ha! Passar på att smita upp nu och ära frukost och göra mig iordning innan juvelerna vaknar. 
Kram
(null)

Freeeedag

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Me, myself & I Permalink0
God morgon!

Sitter vid köksbordet och dricker kaffe och fångar morgonsolen som lyser upp! Dem stora barnen har gått till skolan och Enya sitter (som vanligt) i soffan och kollar på Pippi Långstrump. Hon har ju varit feberfri i flera dagar men hostar, snorar och vägrar äta mat. Är lycklig över att hon äter lite russin och klämmisar med frukt. 
Försöker ladda och planera vad som behöver bli gjort idag. Har inte gjort mycket alls sista veckan mer än att varit nära, tröstat och servat. En mammas mest självklara uppgift när barnen inte är krya. Men nu börjar det krypa lite i kroppen och jag börjar längta "ut". Min bio-date med syster yster ikväll kunde inte kommit mer lägligt. Det är dags för sista Fifty Shades filmen. Synd att Camilla bor så långt bort. Annars hade vi gått alla tre som vi gjorde på den första. Hoppas på att Jon hinner hem i tid så vi hinner äta sushi och dricka lite bubbel innan som vi planerat ✊🏼. 

Igår var Leia och tränade med sin nya gymnastikgrupp. Hon var supertaggad och det gick jättebra, jag satt med. Nu kommer hon träna tre gånger i veckan. Ti, to och sö, sammanlagt sju timmar. Leon har scouter på måndagar, parkouren börjar på söndag och så var Leon med en kompis på skytte igår. Samma som Leia gick på förut. Han tyckte det var jätteroligt och ville gärna fortsätta. Så nu är veckorna fullmatade igen. 

Ska sätta fart och få lite gjort. Byta sängkläder och städa av lite. När Enya sover middag behöver jag göra lite renovering av mig själv. Det är som sagt sånt som får stå åt sidan när barnen behöver ens all uppmärksamhet. En mammas sanna nöje ❤️

En fördel med de än så mörka kvällarna är att få tända upp lite ljus och kura skymning. Tulpanerna som jag älskar piggar också upp. 
(null)
(null)

Trevlig helg!
Vi har fullt schema i helgen, vi hörs nästa vecka. 


Hej, hej Vabruari

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya Permalink0
Hej! 
Här kommer ett snabbt inlägg från vab-träsket. Det är andra veckan hemma med sjuka barn. Leon insjuknade med hög feber i tisdags. På torsdagen blev Leia och Enya dåliga, Enya hade över 40 graders feber. Verkar vara influensa även om den tett sig olika för dom. Leia och Leon var okej redan i helgen, men Enya är fortfarande sänkt. Ingen hög feber men snorig, hostig och väldigt trött. Hon äter knappt heller men jag är glad att hon dricker sin välling. 
Lite bilder från de senaste dagarna. En promenad är skönt för både mamma och dotter när man bara är hemma hela dagarna. Jag jobbade i helgen, men blir hemma hela denna veckan. 
(null)
(null)

En glad överraskning var detta kök vi köpte av en granne i helgen. Hon gör små ansträngningar och leker en lite stund, men mest ligger hon i soffan och tittar på Pippi Långstrump.  (null)

(null)

(null)

(null)
I söndags när jag vaknat åkte jag och Leia iväg på en myskväll ihop. Vi åt middag och gick på bio tillsammans, mycket lyckat!
(null)

(null)

(null)
Vi har även haft lite egentid tillsammans ett par kvällar i veckan efter middagen. Vi har åkt iväg och shoppat lite inför flytten som vi lämnat i förrådet. Bara 38 dagar kvar nu.......😊 (null)


Till top