madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Sjukstugan fortsätter

Bloggar från min iphone, Dagbok, Finaste barnen, Me, myself & I Permalink0

Godmorgon!


Torsdag idag och jag är ledig! Har gått mina tre första dagpass på nya jobbet och det känns bra! Jag känner mig mycket väl mottagen och det känns kul med allt nytt! Bara man kunde fått känna sig helt 100. Är så trött på dessa jäkla virus som bara går runt, runt. Jag, Leon och Leia har trillat en efter en med ont i halsen och barnen har haft ett dygn med hög feber. Jag får ju sällan feber, men kom hem i tisdags ont i kroppen så jag knappt kunde gå och sov och frös sen hela em, kvällen och natten. Trodde aldrig jag kunde gå och jobba, men på morgonen var det borta, förutom halsen. Leon insjuknade i måndagskväll och är tillbaka i skolan idag, men Leia är hemma istället. Hon har snart haft feber i ett dygn och det verkar som om hon är på bättrings-vägen. Enya är fortsatt hemma och är lite snorig. Såg imorse att två små tänder är på väg upp i underkäken. Håller tummarna att dessa har haft nåt med detta att göra och att detta snart är över. ✊🏼✊🏼✊🏼

Vi var uppe före 06 imorse har redan kommit en bit på väg. Håller på att ta hand om hemmet lite vilket inte orkats med på länge. Vädrat för fullt. Tvättar allas sängkläder, kokar nappar etc. Nu ska dessa bacillusker uuuuuuuut! 

Nähe, dags att fixa lite lunch och sen natta Enya. 

Ha en fin dag ☀️
Helena

Välkommen oktober

Bloggar från min iphone, Dagbok, På äventyr Permalink0

Oj, oj! Det känns som evigheter sen jag skrev. Så länge är det väl inte, men det har hänt mycket sen dess!

Sista dagarna har det tyvärr mest varit fokus på sjukstugan som rådigt här hemma. Enyas förkylning tar aldrig slut, och i mitten på förra veckan fick hon skippa dagis då orken tröt ordentligt. Olyckligt nog blev detta samma dag jag skulle påbörjat min inskolning. Ja, ja, inte mycket att göra åt! Tur ändå att jag var hemma då jag också varit däckad sen i onsdags em med jätteont i kroppen och en otrolig orkeslöshet. Även Leia vaknade med nackspärr på torsdagen och hade till en början så ont så hon grät, stackarn. Så tjejerna har legat i en hög i soffan i ett par dagar och vilat och vilat. 

Tur att grabbarna håller ställningen! 

Helgen har delvis gått ut på att vila, men också på att komma lite ikapp med saker. Igår gjorde vi ett ryck och tog tag i lite städning och tvätt, vilket var välbehövligt. Fruktansvärt att ligga hemma och se allt när man inte orkar resa sig upp. Igår kändes det lite bättre och framförallt lättare när vi var två. Kvällen blev ju till en början en katastrof när Jon slog sönder en glasskål över diskbänken och middagen. Den nyuppskurna färska fisken och soppan med massa vitt vin och gojs blev pepprade med glassplitter. Suck! Inte mycket att göra än att städa upp och tänka om. Barnen gick igång på att vi skulle åka iväg och äta och började smida planer. Jag tror nog aldrig familjen bytt om och kommit iväg så snabbt. Vendelsö Kök & Bar var abonnerat, så det blev Mias kök. 
Slutet gott, allting gott!

Annars sen sist har vi också varit en vända på akuten på Astrid Lindgrens ned Leon som ramlat ner med huvudet före från en klätterställning och fått hjärnskakning. Efter fem timmar där utan att få komma från väntrummet, åkte vi dock hem då hans symtom blivit bättre. 


Vi "höll" på köpa ett hus härom dagen också. Nä, då! Det blev ingen budgivning då Jon fick kalla fötter precis innan. Men resten av familjen var väldigt intresserade 😊. Det bidde inte det, men vi Hemnet-knarkar just nu och springer på visningar på helgerna. 
Förra helgen var Jon med Leia och Leon ute i skogen och plockade svamp. Det fanns massor, och Jon satt sen och rensade och förvällde fram på sena kvällen. 

Jag hann ut och träffa mina "mamma-kompisar" och äta middag en kväll i veckan. Michelle och Sofia. Från att ha träffats dagligen till att knappt höras gick tyvärr fort. Nu fick vi snacka ikapp lite. 

Men framförallt har vi firat pappa som fyllde 70 år i tisdags. Det blev en superlyckad utflykt till Vadstena klosterhotell där vi mös och åt och drack gott! 

Vi åkte direkt efter att pappa varit på SöS på morgonen på en undersökning. Glada besked, ingen ny cancer i magen. Vilken födelsedagspresent, ännu en anledning att fira ❤️. Vi stannade längs vägen och åt lunch på en rastplats som på den gamla goda tiden. 

Vadstena var otroligt vackert och det var nästan som man kunde känna historiens vingslag. 


Nähä, nu vaknade Enya. Dags att sätta fart igen. 

Kram 

Till top