madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Hej å hå

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss, Shoppat, inredning Permalink0
Hej, hej!
Måndag idag och en ny vecka är igång. Har just kommit hem. Har varit iväg och uträttat en del ärenden. Gjort nya fransar och köpt lite födelsedagspresenter och faktiskt köpt min andra julklapp. Blev lite mer nätshopping under tiden jag åt sushi i Farsta centrum. Vissa kör visst black week i år och inte bara black Friday. Var in på Jollyroom och klickade hem lite till Enyas rum. Lite tidigt kanske, men med upptill 70% rabatt kunde inte jag låta bli.  (null)
Bokhyllan kan vi använda med en gång. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Helgen har som vanligt rusat iväg. Jag har jobbat, Leon varit på scouthajk med övernattning och även Leia på glitterparty med övernattning. Fast vi hade bestämt oss för att inte hålla på att fixa här hemma, är vi ändå igång. Jon har spacklat över ett hål i en vägg i Leons rum och sen målat, så det är klart. Nu gav han sig på hallen också. Vi bytte ut elcentralen för några år sen, så det har varit lite fult kring den nya. Nu är det spacklat och hallen blir nu vitmålad.  (null)
Jag jobbar resten av veckan så jag försöker få så mycket som möjligt gjort idag. Vi åker dessutom till Motala på lördag och sen är det visning. Imorgon ska jag och Enya in till stan på morgonen och träffa en ögonläkare. Vi har upptäckt en vit fläck på hennes ena öga som jag vill kolla upp. 
Nu ligger vår bostadsannons ute på nätet och jag hoppas och håller tummarna att det hittar hit lite folk på söndag. Det är så nervöst! Har haft lite ont i magen de senaste dagarna över allt som är på gång. Droppen var i fredagsmorse när jag skull åka från jobbet och inte bilen startade. Blev så ledsen och trött på att allt ska gå emot en på en gång. Men nu är jag och bilen kompisar igen. De nya vinterdäcken åkte på igår och bilen rullar igen. Batteriet hade laddats ur och laddade inte då en kabel till batteriet satt lös. Det var inte bilens fel, utan mitt. Och som belöning fick gamla Bettan sig lite omvårdnad igår med en tvätt 😊. 
Nu ska jag skynda ut och få upp julbelysning gen. 
 
Här är visningsbilderna från mäklaren. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Husägare

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss Permalink1
God morgon i kylan!

Har just varit med Jon på banken och betalt handpenningen till vårt hus! Ja, VÅRT HUS!!! Kan fortfarande knappt förstå att det är sant! Vi är så glada och förväntansfulla! Det var en jobbig vecka och helg förra veckan. En lång väntan och en känslomässig bergochdalbana under budgivningen. Den blev en rätt utdragen historia trots att vi egentligen bara var två budgivare. De andra tog god tid på sig och det tog ibland ett dygn mellan buden och vi (särskilt otåliga jag) gick som på nålar! Nu är den affären i hamn och nästa del i processen är igång. Försäljningen! 

Vi är redan en bit på väg. I tisdags fotograferades vårt hem. Vi har fått ner all info och imorgon kommer annonsen ut på hemnet. Visning blir 26/11 och 27/11. Håller tummarna då det känns lite oroligt i magen just nu. Lite oflyt tycker jag. Kunde inte regeringens ev nya krav väntat på sig nån vecka till. Media har ju sån stark påverkan på folk och det märks på marknaden. Men vi har som tur är gott om tid på oss. Vi flyttar inte förrän i mitten av mars. Så är det trögt nu kan vi gå ut med annonsen igen i januari. 

Nåt annat som tyvärr tog ner oss på jorden igen. Man får ju inte sväva runt på moln för länge inte 😉. Var att Jons firmabil länsades i måndags natt igen. Dom tog inte bara hans verktyg IGEN, utan även mina vinterdäck som skulle sättas på morgonen efter. Blir så fruktansvärt arg på alla ohederliga människor som livnär sig på andra. Vi har beställt nya däck och alu-fälgar som förhoppningsvis kommer idag. Vill helst inte köra till Huddinge ikväll och imorgonbitti på sommardäck. Jag har lägligt nog varit ledig i en vecka men går på i natt igen och jobbar helgen. 

Men nog med eländet. Nu fokuserar vi på det positiva! Allt annat löser sig alltid så småningom. 

Tänk att vi hittade vårt drömhus i Söderby ändå! När vi åkte från en visning härom helgen och vi åkte ner i Söderby. Pekade jag just på det huset och sade: 
"Tänk om det där huset kunde bli till salu, det skulle passa perfekt". Fyra dagar senare kom annonsen ut. Det kändes plötsligt som att det var meningen att vi skulle köpa det! Jag har varit inne där, men för nästan 10 år sen. Jag och Sara var föräldralediga samtidigt när Leia var liten. Hon fick sitt tredje barn när vi fick vårt första. Huset hade det jag hade på min önskelista och Jon fastnade också direkt. Jag ville ha en öppen planlösning mellan kök/matsal/vardagsrum. En tvättstuga med grovingång. Ett sovrum till alla samt ett extra allrum till barnen att hänga i och kolla på tv i. En tomt på runt/minst 1000 kvm och gott om förvaring! Huset hade det samt en otroligt hemtrevlig atmosfär! Älskar det brutna taket som gör övervåningen så rymlig. Huset är byggt 1994 och är på 180 kvm. 
Framsida
Baksida
(null)

(null)

(null)
Hallen/ entré 
(null)
(null)
Kök/ vardagsrum
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Sovrum nere
Badrum nere
Tvättstuga
Stort badrum uppe med bastu.

Sovrum 1 uppe
Sovrum 2 uppe
Sovrum 3 uppe
(null)
Övervåningen/allrum 
(null)

(null)


Planlösning

(null)


Kram Helena
Lycklig husägare 
Snart hel igen

Dagbok, Me, myself & I, Scrappat Permalink0
Hej! 
Klockan är efter 11 och jag sitter fortfarande i soffan med morgonrock och en kaffekopp. Kom i säng sent igår och tog sovmorgon idag. Skönt, men snart är det slut på sånt! Familjen är på väg hemåt och som jag längtar. Till middagstid är dom här och huset är fullt av liv igen ❤️.  Veckan har ändå gått snabbt och rätt så bra, men helgen kändes tung. Att jobba, sova, vakna till att det är mörkt ute och tyst och tomt hemma och sen bara åka och jobba igen, kändes lite deppigt! Men nu är dom snart hemma igen som sagt och det är härligt att längta så mycket! Men jag har ju hunnit med lite annat än att bara jobba och städa 😉. Har hunnit träffa några nära och kära också. Igår på eftermiddagen kom Maggan hit med sina pysselsaker. Vi har inte hunnit ses på alldeles för länge och scrappa var också evigheter sen. Vi pysslade, pratade, åt rostbiffsallad och mumsade smågodis, det är obligatoriskt när vi scrappar 😊. I fredags träffade jag mamma och syster Jenny  för en mysig lunch nere i Tyresta by. Och i torsdags kväll gick jag över med lite hämtmat och en flaska vin till Sofia och Olivia och hade myskväll! Härligt med kvalitetstid med dom som betyder mest. 
 
Just nu känns det pirrigt i magen och det kommer bli en lång väntan till onsdag/ torsdag. Den ena huset jag var på visning på igår var just den fullträff vi hoppades på! Det känns bara så rätt på alla sätt och där vill jag bo! Andra visningen är på onsdag och sen får vi se vad som sker. Försöker såklart att inte ha några förväntningar och sätta känslorna åt sidan, men det är svårt när det poppar upp i ens tankar hela tiden och jag tom. drömt om det i natt. Så håll tummarna för oss och vår husdröm! 
 
Nu ska jag ta en promenad och sen fixa en god lasagne till middag ikväll tills familjen kommer, det är barnens favorit! 
 
Mina scrappade alster från igår. Tre layouter till Enyas album.
 
Ha en fin vecka!
Helena 
Till top