madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Mysiga dagar

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Leia Permalink0

Har just lagt Enya för lite vila. Hon ligger där inne och pratar och ropar mamma med jämna mellanrum. Svarar man bara "ja" är hon nöjd. Även om hon ropar och säger mamma en miljon gånger per dag, är det lika gulligt varje gång. Vi har haft en lugn morgon och precis badat. Jag passade på att renovera mig själv lite och då passar det perfekt att ha en tjej som älskar att bada. Hann med att epilera benen, fixa naglarna och duscha och ge håret en inpackning. 


Annars har vi haft väldigt mysiga dagar sen jag skrev sist. Det var härligt att få hem Leia och få kvalitetstid med henne över helgen. I fredags bakade vi. Leia gjorde en helt fantastisk marängtårta på egenkokt lemoncurd, hallon, grädde och kiwi. To die for, kan jag säga. Tyvärr glömde vi fota den då den var vacker också. Vi tig med tårtan och gick upp till Leias kompis Saga på eftermiddagen. Dom har ju flyttat upp till Hjälmvids backe här i Söderby och jag hade inte sett huset än. Vi fikade och gick husesyn. När vi kom hem hade Jon kommit hem. Vi firade med en riktigt god middag då Jon "näääästan" gått på semester 😉. Grillad lammfilé och lammentrecote med sötpotatis, basilikasås samt gratinerade rödbetor - mums! Efter middagen kom DHL med matbordet till uteplatsen, så det monterade vi också innan vi gick in för kvällen. 

På lördagen var Jon som vanligt uppe tidigt för att få klart det sista på altanen. Nu åkte ribborna till staketet upp och det blev så fint. Jag hade livat Leia att vi skulle göra nåt kul ihop och det blev en tur till Grönan. Vi tog med oss Saga och så var det jag och Enya. Jag och Enya höll oss på backen denna dag, men de andra tjejerna åkte desto mer. Det blev en heldag på 12 timmar då vi stannade tills de stängde.  


Min galna dotter åker nya attraktionen Ikaros. Och allt annat högt och läskigt också för den delen. 

Den här lilla fisan skötte sig som vanligt utmärkt och varvade dagen att knalla runt och sitta i vagnen. 


Igår var det full fart här hemma för att få ordning på allt innan Jon och Leia skulle åka till Öland på eftermiddagen. Jon målade det sista på morgonen och åkte sen med byggsopor till ÅVC. Han hann sen lagom få upp den nya brevlådan i sista sekund innan vi packade ihop och åkte till centralen. Enya och jag stannar hemma ytterligare i några dagar och åker neråt till helgen. Jon jobbar även denna vecka fast på Öland och Leia och Leon är med farmor. Vi ska passa på att greja med sånt där man annars inte riktigt hinner med. Började kvällen igår med att städa av ordentligt här hemma efter att alla byggrejer var borta. Körde en rekond på Enyas barnvagn och och tvättade alla tygdelar och skurade chassit. Idag ska jag putsa av fönstren som är väldigt smutsiga efter allt sågande. Men först ska jag slänga ut en annons på våra gamla utemöbler. Fick ett ryck igår och beställde även nya möbler till baksidan. Våra gamla har verkligen gjort sitt och det kändes lika bra att passa på nu när man tittat runt så mycket och vet vad man vill ha. Och nu är det ju dessutom bra reor. Det blev denna grupp. 

Ska även passa på att ringa runt och reka lite inför min (eventuella) skolstart i höst. Ja, jag skriver det inom parentes. Har kommit in och tackat ja till en plats på barnmorskeutbilndningen, men vill kolla upp lite saker först innan jag kontaktar min arbetsgivare. 

Annars känns det jätteroligt och jag är verkligen så sugen på att börja i skolan igen. 


Nej, nu ska jag passa på att få lite gjort medan denna lilla mästerkock sover. Ikväll ska jag fota nya uteplatsen och visa er 😊. 
 
Helena 

Skriv inläggstext 

Till top