madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Mitt i veckan redan

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Hemma hos oss, inredning Permalink0

Hej, hej onsdag!


Å, hej vardag och rutiner! Tycker vi kommit in i snurren bra efter skolstart. Jag är extra tydlig och rätt tjatig just nu för att allt ska sätta sig igen. Vet att allt funkar så bättre när vi följer ganska strikta rutiner, särskilt för Leon. Det är så skönt sen när allt går av sig själv och man slipper tjata för mycket om vad barnen ska göra och när. Jag har också förberett Leon på vad som gäller imorgonbitti och vad han ska göra då. Han ska få vara kvar hemma med Leia på morgonen när Jon går till jobbet. Då gäller det att han går upp när klockan ringer (det minsta problemet) och sen äter frukost och klär på sig innan jag kommer hem strax före kl 8. Hoppas och tror att det kommer gå fint. Skönt för Leon att slippa tidigt morgonfritids och även för Jon som då "bara" behöver lämna Enya tidigt. Känner mig lite orolig för hur det ska gå att lämna Enya så tidigt. Hon brukar ju inte ens vara vaken då. Personalen skulle iaf se till att hon fick träffa och bekanta sig lite med dom som öppnar torsdag och fredag. Vet att det kommer gå bra så småningom, men just nu värker det i mitt hjärta. Även idag blev Enya lite mer ledsen när jag lämnade. Hon börjar väl förstå nu att detta är på allvar. 

Älskade lilla unge 💕.

Ikväll går jag på mitt schema på Nacka igen. Jobbar ons, tor och fredagnatt denna vecka. Ska greja lite här hemma och sen försöka sova en stund. Planerar en långprommis innan jag hämtar Enya. Tänkte hon skulle få stanna till kl 15 idag så hon får testa att äta mellis också. 

Hann in en sväng på Blomsterlandet igår efter sushilunch med Maggan. Köpte lite olika blommor och fixade lite höstfint hemma. Tänk vad lite som behövs för lite extra trivsel! 


Helena 

Inskolning, svampplockning och ännu en intervju

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Finaste barnen, På äventyr Permalink0

Hej! 

Hur har ni det? Ännu en vecka har svischat förbi! Det är dags att summera dagarna som gått. Det känns alltid skönt att få det på prent så man vet vad man sysslat med 😉. 

Inskolning
Enyas inskolning på förskolan gick bra. Det känns som att hon kommer trivas bra där och bara de dagarna hon var där förra veckan gav massor. Vet inte om det är en tillfällighet eller om dagisstarten satt fart på en utvecklingsspurt? Dels började lilla fröken över en natt att trotsa! Jajjamen, det ska börjas i tid! Får hon inte som hon vill protesterar hon högt. Skriker och lägger sig gärna på golvet och sparkar. Tur att man gör detta för tredje gången och tar det med ro 😊. Men framförallt har hon börjat prata otroligt mycket. Det kommer långa haranger med ord och ljud och man förstår att hon verkligen vill berätta något. Hon blir jätteglad när man svarar och vi har långa dialoger om dagarna. Det kommer även tvåordsmeningar, såsom "titta pippi", "Nenna (Enya) den". 
Första dagen på inskolningen var jag med. Hon älskade att vara ute på gården och utforska. Efter en timme och fruktstund gick vi in. Hon fastande vid att stå och tvätta händerna. Att kunna nå upp till handfatet själv var fantastiskt kul och vatten är ju så spännande! ( När jag tog bort henne därifrån blev det såklart ramaskri). Sen var det lunch. Enya åt en del men skulle sen prompt upp ur stolen och knalla iväg. (Ramaskri igen när jag lyfte upp henne) 😂. Nästa utmaning var att försöka få henne att sova på en madrass på golvet i ett rum fullt med andra barn. Inte en helt naturlig situation, men jag lyckades och hade sen möjlighet att prata lite med de andra föräldrarna under tiden. 
Dag nr 2 var Jon med Enya då jag hoppade in och tog en extra natt. Dagen såg ungefär likadan ut, men denna dag somnade hon inte så Jon kom hem och bäddade ner henne hos mig och åkte och åkte och jobbade. Dag nr 3 var jag med igen och fröknarna tyckte att jag skulle lämna en stund. Var med ute på gården i en dryg halvtimme sen sa vi hejdå. Det gick bra och hon hade knappt tid att protestera utan lekte vidare i sandlådan. Vid 13:30 ringde dom och jag hämtade Enya efter vilan. Givetvis hade hon somnat som en stock. Suttit still och ätit två portioner mat och nöjt  sig med att tvätta händerna i 30 sekunder utan ett pip. Är så farscinerad över personalens lugn och förmåga. Men särskilt mycket över barnen som bara finner sig i och anpassar sig. Dom är så coola! På fredagen lämnade jag Enya mellan 9-14. Det hade också gått bra. Hon var ledsen korta stunder, men var lätt att trösta och mera glad däremellan. På samma sätt som dagen innan hade hon inte tid att bli riktigt ledsen när jag gick. Det regnade ute och vattenpölarna lockade. Hon började gråta och Hanna tog upp henne, men när jag kommit ut ur grinden var hon redan nere och lekte igen ❤️. 
Leia och kusin Saga var med och hämtade Enya och hon fick finaste eskorten hem från dagis. 

Under tiden Enya var på förskolan på fredagen åkte jag till Huddinge sjukhus för ännu en intervju. Träffade omvårdnadschefen på KAVA, samt gick en rundvandring och pratade med cheferna på akuten och MAVA. Det kändes riktigt intressant och jag pratade med en av dem igår igen och förhandlade lön och så. Nu väntar jag besked från min nuvarande chef om när hon kan "släppa" mig. Sen är det bara att bestämma sig. 


Helgen

Saga hängde hos oss med barnen på eftermiddagen. Till middagen kom Jenny också och åt med oss. Sam och Noel hade åkt till Finland för hockeycup. 
Lördagen bjöd på finväder och vi begav oss iväg efter frukost. Först blev det en tur till Henke och Jill för att hälsa på deras lilla nytillskott Mauritz knappt en månad gammal och 2,8 kg tung. Så liten och fin. Sen blev det en tur ut i skogen i närheten. Vi får nog göra ett nytt försök med svampplockning om några veckor. Vi hittade inte jättemycket, men hade en otroligt mysig stund. Det blev iaf kantareller som förgyllde vår risotto. 

Solen fortsatte att skina och när vi kom hem kom grannarna Ludde och Carro över och drack lite bubbel med oss i kvällssolen innan vi fixade god middag.


Söndagen blev en hemmadag. Barnen hängde med kompisar och jag och Jon hjälptes åt att storstäda och fixa med en hel del surdegar. Leia startade med höstens första gymnastikträning och det var en skön känsla att gå och lägga sig på kvällen efter allt vi hunnit med under dagen. 

Igår måndag fick Enya var ledig då jag inte börjar jobba förrän på onsdag. Det passade rätt bra då hon dragit på sig sin första förkylning. Ja, det är väl bara att vänja sig antar jag. Enya har ju varit rätt lite sjuk så vi får se om det är slut med det nu då? Leia och Leon är också lite förkylda, men i skolan. Idag däremot har jag lämnat Enya och det blir några timmar idag och imorgon. Känns skönt att kunna ha ännu en vecka med lite mjukstart då jag ändå är ledig. 

Nu ska jag snart träffa Maggan för en lunch. Det var länge sen och jag ser fram emot att krama om och prata med min vän. 

Ha en bra vecka!
Helena

Skolstart

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya Permalink0

God måndag!


Så var det dags att tacka för det här långa sommarlovet och börja allvaret igen! Imorse var det skolstart för Leon och Leia. Leon börjar 2B och Leia 4A, jösses vad tiden går!!! Idag bli Enya 1 år och 4 månader och imorgon är föräldrarledigheten slut och vi börjar inskolningen på förskolan. Det ska bli riktigt kul och nu när det väl är dags känns det bra. Vid blotta tanken på detta innan sommaren kände jag bara panik. Tyckte allt fått på tok för fort. Nu kör vi 3-dagars inskolning och ska vara på förskolan tillsammans tis-tor tillsammans. 

Idag har jag haft operation Märkning av alla  Enyas kläder. Nu är det klart, väskan inför imorgon packad och vi är redo! 


Till top