madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Höstmys

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Hemma hos oss Permalink1

God morgon!
Idag är hösten och hälsar på på riktigt. Det regnar ordentligt och jag tycker det känns helt okej. Vi har haft en fantastisk september och vi har säkert många fina, soliga höstdagar kvar att njuta av. Idag njuter vi inne i regnet.
Enya var på 5 månaderskontroll igår och gick tre olika vaccinationer. Vaccin mot rotavirus och en spruta i vardera lår. Fy, stackars liten. Jag brukar vara inte vara blödig när det gäller sånt, men när Enya lugnat sig efter första sticket och sen fick det andra och blev superledsen, kunde inte jag hålla tårarna tillbaka. Den andra gör tydligen riktigt ont och Enya somnade efter lite mat gott och sov en stund. Hon verkar vara en otroligt tålig tjej som inte gnällde nåt mer än vanligt på kvällen. I natt har hon haft lite feber men har sovit som en stock mellan 20 och 05. Efter att vi lämnat syskonen och Enya fått bada en lång stund sover hon nu gott i sin säng 💕.

Ha en fin dag!

Hemmafix, bio och smakportioner

Dagbok, Me, myself & I Permalink0
Hej!
Tisdag idag och ännu en härlig höstvecka är påbörjad. Barnen är lämnade i skolan och jag och Enya har hunnit med en morgonpromenad till Ica MAXI. Barnen såg fram emot skoldagen lite extra idag, då de har HEART-dag idag (hänsyn, empati,ansvar, respekt, trygghet) som är skolan ledord. Bilder från morgonen.
Enya somnade skönt under promenaden, men vaknade just. Hon har haft en tendens att endast sova korta stunder om dagarna senaste tiden.
Morgonmys på skötbordet. Enya blir alltid lika glad när hon ser sina syskon. Hon får något extra glatt i blicken när hon tittar på dem ♥. Det är härligt att Enya är som en neutral punkt och kärleksspridare. Leia och Leon har nämligen en tendens att tjafsa väldigt mycket för tillfället. De retas, klankar ner på varann och allmänt ogina, vilket ju är rätt trist. Men så fort Enya är i närheten så glöms dessa tråkigheter bort och de myser och busar istället!
Vi hade en härlig start på veckan igår. Efter att barnen börjat skolan promenerade vi tillsammans med Sofia och Olivia upp till Brandbergen och familjecentralen där vi skulle börja i en flerbarnsgrupp. Normalt får man inte gå i någon mammagrupp när man är omföderska, men då detta BVC som även är en familjecentral som har förskolelärare och kurator på plats, förutom sköterskor, så gör de lite extra. De var första träffen igår och vi pratade lite om graviditeten och förlossningen. Det var trevligt att träffa lite andra mammor med småttingar och det var en härlig flashback från när Leia och Leon var små, då vi hängde mycket på öppna förskolan i kyrkan i Haninge centrum. Nu satt man där igen i en ring på golvet med en massa gulliga bebisar runt omkring.
Enya och hennes kompis Olivia i närkontakt.
Efteråt fortsatte jag och Enya promenerandet och gick till Mio och Eurostore i Vega där vi köpte nya gardiner till vardagsrummet, samt en korg vi nu lagt Enyas leksaker i. Ordning och reda ;-). Vi mötte upp Leia på skolgården på väg hem och var sedan bara hemma och vände innan vi gick tillbaka till skolan för att hämta Leon och åkte till simskolan.
Helgen som var blev väldtigt produktiv. Det kändes skönt att för första gången på länge inte ha några planer och vi var mestadels hemma. Jag har inte mått nåt vidare i helgen, eller ska jag vara helt ärlig, har jag mått riktigt skit. Jag har tyvärr gjort det till och från ett tag även om det inte kanske har märkts här. Har haft riktigt tunga svackor till och från. Har blivit rätt så duktig på att anstränga mig, att dölja och "hålla ihop" för min omgivning vilket tagit väldigt mycket kraft och familjen har sen fått se baksidan av det vilket var en väldigt trött och ledsen mamma/sambo. Ska skriva ett inlägg om detta och berätta för er, för detta är ingen hemlighet, men inte just nu.
 
Enough with the heavy, tillbaka till helgen. Gick förbi tvättstugan på väg hem från skolan i fredags och bokade kvällstiden där i ett litet infall jag fick. Ja, det där är lite typiskt mig. Trots att jag kände mig helt slut och egentligan bara ville hem och slänga mig i soffan och dra något gammalt över mig, så bokade jag dubbelpass i tvättstugan en fredagkväll. Logiken i det? Ja, att jag för det första inte kunde slänga mig på soffan och "dö" pga tre jättesöta anledningar ;-). Så lika bra att köra på och ta tillvara på tiden. Har blivit rätt så bra på att trots en periodvis känsla av orkeslöshet, ändå bara köra på. Att likt en robot bara börja, så går det nästan av sig själv sen. Och vinsten är att jag sen mår bra när jag fått något gjort och det är klart. Inför denna helgen kände jag att det var massor jag ville få gjort, då allt hemma kommit efter sista tiden. Så därför kändes tvättstugan en fredagkväll som det rätta ;-). Nu var ju iaf tvätten klar på lördagsmorgonen när vi vaknade och alla sängar var renbäddade. Jon var iväg och jagade både lördag och söndagmorgon och hade god jaktlycka och var mycket nöjd över det. Han kom hem och hjälpte mig och vi städade och donade här hemma. Vädret bjöd på ännu en härlig höstdag och barnen var ute och lekte en hel del. Leia och Leon lekte bl.a. smoothie- och fruktbar på altanen.
Efter lunch tyckte jag lite synd om resten av familjen, då jag själv gärna bara ville fortsätta att städa hemma. Så vi bokade bio och Jon tog barnen till Heron City för att se Hitta Doris. Den var tydligen jättebra och jag hade faktiskt också gärna sett den då Hitta Nemo är min favoritfilm av alla barnfilmer. Men jag var ändå glad då jag hann storstäda badrummet uppe och skura köket medan Enya sov gott på ute altanen. När ligan sen kom hem hade jag lagat kycklingwok, barnens favorit, och sen kröp vi upp i soffan och kollade ännu en film och åt lite lördagsgott. Ja, sen fortsatte söndagen i produktivitetns tecken. Jag putsade fönster, Jon klippte gräs och när vi sen avslutade helgen var jag väldigt nöjd, då det betyder att denna vecka känns lugnare för mig. Nu kan vi bara låta dagarna flyta, utan att behöva göra för stroa ansträngningar. Helgen avslutades faktiskt också med att även jag fick gå på bio. Efter en helg inne med skurtrasan i hand fick jag min belöning. Jag tog med mig Maggan och vi gick på Bridget Jones Baby på bion uppe i Brandbergen på kvällen och den bjöd på en skrattfest. Det var länge sen jag skrattade så mycket och det blev en skön avslutning på söndagen.
 
Skulle ju skriva om Enya framsteg i maten underbara värld också, men nu har jag en liten tjej här intill som inte vill sitta i babysittern och glo längre, så jag återkommer med det lite senare. Nu ska vi snart upp till BVC igen. Vi ska på 5 månaderskontroll klockan 14 och klockan 13 har de babygrupp för småttingar, så vi tänkte hänga på den innan.
 
Ha en fin dag!
Kram

Hemma igen

Bloggar från min iphone, Dagbok, På äventyr Permalink0

Vi är hemma igen efter en långweekend i Riga. Vi har haft det bra och med tanke på att vi var ett resesällskap på 17 personer, varav 6 barn, har allt gått väldigt smidigt. Vi har såklart inte hållt varann i hand hela tiden, men vi har gjort mycket tillsammans och ätit alla middagar ihop vid bord som blivit lååånga!

Ledsen, men är för trött för att skriva, förstår inte varför jag är så trött. Bilderna får tala för sig själva.
Kram på er!

Till top