madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Leon 7 år

Bloggar från min iphone, Dagbok, Leon, Öland Permalink0

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Leons födelsedag. Hurra, hurra, hurra, hurra!!! Det ska såklart firas stort. Ikväll blir det Halloweenfest här på Öland.

Måndag igen

Bloggar från min iphone, Dagbok Permalink2

Måndagmorgon och ännu en vecka drar igång. Dagen kommer att bestå i att ta igen lite förlorad sömn 😴. Sen ska vi på 6 månaders läkarkontroll innan simskolan. Måndagsträffen på öppna förskolan blir tyvärr inställd för tredje gången i rad pga Enyas envisa förkylning. Resten av veckan bjuder på utvecklingssamtal för Leia, nattjobb för mig och lite förberedelser inför Leons födelsedag och att vi ska åka till Öland.
Hoppas ni får en bra start på veckan!
Kram Helena

Kaos i söndagsmyset

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Hemma hos oss Permalink0

Ja, det är väl lite så man kan sammanfatta dagen. Söndagen började tidigt. Jag och Enya vaknade strax före sex och jag kände mig oväntat pigg med tanke på att nattsömnen bjöd på många avbrott. Enyas förkylning som snart varat i tre veckor, har tagit ny fart, vilket igårkväll gjorde det svårt för henne att andas ordentligt och därför sova. Antar att det är RS-virus hon har stackarn. Vi gick och lade oss i Leons säng då både Leia och Leon hade somnat hos oss. Fick använda nässugen flera gånger under natten vilket hjälpte en del. Vi somnade iaf strax före midnatt och sov rätt så ostört i sex timmar. Vår lilla tjej har ju skämt bort oss med nattsömn som jag trodde småbarnsföräldrar kunde drömma om. Det här är typ första gången hon "krånglar" på natten sen hon föddes. Ja, som sagt hon är otrolig!
Vi smög upp i badrummet efter att vi dragit oss en stund. Jag duschade och sen fick Enya bada en lång stund vilket hon ju älskar. Leia och Leon vaknade en efter en och vi åt frukost medan Jon tog sig en välförtjänt sovmorgon.

Vilket väder det varit idag. Blåst och regn i sidled. Så mysigt att vara inne då. Jon satte sig med sina papper och jag röjde lite som vanligt. Slängde ut lite annonser på bl.a. barnkläder och så började jag städa och rensa inne i Leias rum. Det är något som jag tänkt göra sen innan Enya föddes, men det har inte blivit av. Men nu så gick jag igenom alla lådor och hyllor och rensade och gjorde fint. Eller, ja till en början blev det lite kaos som sagt. Ibland ångrar man sig lite när man påbörjat sådana här projekt. Man börjar så entusiastiskt och river ut allt ur varenda vrå och inser sen vilken röra man ställt till och som man nu MÅSTE ställa till rätta, men undrar hur man ska orka. Känner ni igen det? Sådana här projekt tar ju också rätt så lång tid, särskilt när man dessutom har barnen med som behöver hjälp, mat och sånt osv 😉.

Städning pågår!

Först nu ikväll vid midnatt blev jag klar. Satte mig och lagade en legosats till söndagsfilmen och blev lagom klar. Är det nån som kan säga vad det är för fel på mig? 😂

Igår var vi upp på vinden för att hämta ner hoppgungan till Enya. Nu har hon provat den ett par gånger och har ju inte förstått hoppmomentet än, men tycker ändå att det är kul att hänga där en stund. Jag hittade även två backar med bebisleksaker från Leon och Leia vilket jag blev jätteglad över. Trodde inte jag hade alla dessa saker kvar 😊.

Igår var en stor dag. Leia var iväg tidigt och skulle tävla med sitt lag i Vendelsö GF:s egen årliga tävling, VGF. Leias truppTF4 ställde upp i matta och hopp och lyckades kamma hem brons i båda grenarna. De blev så himla glada tjejerna och mammahjärtat gjorde några frivolter över deras glädje. De var lagets första medaljer och dem har dom verkligen förtjänat och kämpat för.

Idag hade vi fått i uppgift att hjälpa till att köra tillbaka redskap till hallarna. Jon tog med sig Leia och Leon och hämtade en lastbil på Statoil. Det tog såklart mycket längre tid än beräknat, men det var tur att det var Jon som åkte och inte jag, så det blev en hel del släpa och bära också.
Enya och jag stannade hemma. Shit, va lång en dag blir när man är uppe tidigt och bara är hemma hela dagen. Vi har hunnit med massor, men också haft många mysstunder.

Alltså, dom där ögonen! 😍 Enya älskar som många andra bebisar lappar. Hon kan greja med dessa med sina små fingrar i evigheter.

Gulligaste strumporna.

Nej, nu måste jag försöka sova, man vet ju inte hur natten blir.
Puss och kram ❤️

Till top