madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Vilken härlig dag

Bloggar från min iphone, Dagbok, Enya, Hemma hos oss, Leia Permalink1En kaffe ute i skuggan på altanen. Har det finaste sällskapet i famnen och kaffet smakar extra gott i denna fina mugg. Morsdagpresent av min stora, fina tjej! ❤️


Morgonmys imorse. Idag försov vi oss inte 😉. 
Morgonstund

En härlig rutin jag och Enya har, är morgonmyset på skötbordet. När syskonen gått iväg till skolan har vi en lugn stund för oss själva. Pyjamas och nattblöja åker av. Efter lite morgontvätt älskar hon att ligga naken och sprattla en stund. Vi pratar och gosar och jag dricker morgonkaffe.
 


I helgen fick vi upp en Pingumobil över skötbordet. Men något som Enya också gillar är den röda Babbeln hon fick av min kollega Maria förra veckan. Får hon väl syn på den släpper hon den inte med blicken. 
Idag har vi en lugn dag hemma. Vi är båda lite trötta. Sitter fortfarande i soffan i pyjamas med sovande bebis i famnen. Vi tar en mellandag idag utan måsten. Annars är det mycket på gång nu som ska ordnas innan vi åker till Öland. Både Jon och jag är chockade över hur snabbt tiden gått. Och med tanke på att vi åker redan i början av juni i år, så det ju lite mindre tid. På lördag ska vi ha en ordentlig "grisfest" med Maggan och Daniel. När vi planerade den i vintras tänkte vi inte på att den var en vecka innan vi åker. Det är mycket som ska fixas inför den i veckan. Jag håller på att planera dopet och vill få iväg inbjudningarna innan vi åker. Sen är det skolavslutning nästa vecka och alla andra aktiviteter. Imorgon ska jag till läkaren på morgonen. Ringde nu på morgonen och fick tid redan då. Även om man knappt hinner tänka på sig själv just nu, ska jag just ta ta tag i min egen hälsa. För är det något som är viktigt och fullt nödvändigt, är att mamman, läs projektledaren, fungerar fullt ut! 
Ha en fin dag!

Enya 1 månad

Permalink1
Älskade lilla Enya! Så har det gått en månad sen du kom in i våra liv och grep våra hjärtan med kraft. Du tog oss verkligen med storm. Som vi älskar dig lilla barn! Du har från början haft en naturlig plats i vår familj, du gjorde verkligen familjen komplett. Samtidigt förundras jag fortfarande flera gånger dagligen över att du verkligen är här. Att du är vår och att du är här för att stanna. Känner en sån glädje och tacksamhet över att vi får uppleva denna fantastiska resa igen. 
Dina första veckor i livet har verkligen varit bra på alla sätt. Du har varit en mycket "duktig och skötsam" bebis. Du har verkligen gett oss en smekmånad då allt bara flutit på och funkat fint. Amningen fungerar utmärkt och du har sovit väldigt mycket om dagarna och nätterna också för den delen. De två första veckorna sov du nästan dygnet runt. Efter det har du haft lite mer vaken perioder på kvällarna. Somnat för natten gör du nu kring 21-22 tiden och sen sover du gott om natten. Du äter var 3-5 timme, vilket brukar innebära amning innan jag går och lägger mig, en gång mitt i natten och sen på morgonkulan. Oftast sover du fortfarande gott när syskonen går till skolan vilket betyder att du ofta får hänga med till skolan vid kl 8 i pyjamas i vagnen.
 
Vi har kallat dig för Knorran då du sedan du föddes bjudits oss på de sötaste små knorriga ljuden. Skrikit har du knappt gjort dina första veckor i livet. Det var först nu då du blev en månad som du började visa lite temprament. Dels börjar du nu skrika istället för att "knorra" när du t.ex. vaknar. Du är även lite mer missnöjd en stund på kvällen då du är vaken. Då vill du helst bli buren vilket varit lite svettigt nu när mamma varit ensam med dig och syskonen i nio dagar. Du har även nu börjat ha lite skrikperioder då du har lite magknip. Minifomdroppar har du fått sedan du var ca två veckor.
 
Du är en otroligt efterlängtad liten krabat, inte bara av familjen och du har fått otroligt mycket besök första tiden. Du har blivit bortskämd med massor av kärleksfulla famnar och gåvor. Dina storasyskon är otroligt stolta över dig och är båda väldigt måna och rädda om dig! 
När du lagom blev en månad gammal fick du din första förkylning, hormonutslag och det var även då du började avge dina helt underbara, första, medvetna svarsleenden.
Växer gör du så det knakar. Så här ser din viktutveckling ut!
Födsel:     4300g     54 cm     36 cm
1 vecka:    4140g
2 veckor:   4250g     55,5 cm
3 veckor:   4565g     56,5 cm   37,1 cm
1 m 6 d:    4945g     58,1 cm   37,9 cm
(5 veckor)
Ha inte för bråttom bara lilla Enya! Mamma vill förutom allt annat hinna njuta ordentligt av denna fantastiska tid med dig!
 
// Mamma ♥
Till top