madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Torsdagsupdate

Dagbok, På äventyr, Öland Permalink0

Hej på er! Jösses vad dagarna går, redan torsdag idag. Jon jobbar på om dagarna och vi håller oss sysselsatta. Halva dagen har ju nästan gått efter att vi kommit iordning alla fyra på morgonen, särskilt när barnen tar sovmorgon. Men jag försöker att inte stressa upp mig, vi är ju trots allt lediga och har ju inga tider att passa.
I måndags åkte jag och barnen upp till Böda Sand en sväng och hängde. Barnen lekte, vi strosade i lite affärer, badade och åt glass. Mycket mysig dag som avslutades med fotboll och systund.

I tisdags var vi över hos Nadia och kussarna och lekte på eftermiddagen och igår åkte vi ner till Borgholms marknad tillsammans med Mona. Det blev inga direkta fynd, men en lagom utflykt.

Idag står det en massa lek med kusiner och sysslingar på schemat. Härligt att dom har dom så nära på sommaren och tid för lek finns. Till eftermiddagen ska Leon och farmor åka med Charles på fotbollscup i Färjestan. Jag och Enya tar väl dagen som den kommer, kanske en prommis då det verkar bli lagom varmt idag. Imorgon åker jag och Enya hemåt. Fast vi stannar hos Sisela i Kalmar och sover kvar där. Så på lördagmorgon åker vi mot Stockholm en sväng. Vi planerade minst en sväng hem redan innan vi åkte hit vilket kan kännas både skönt och nödvändigt. Nu hade jag däremot gärna skjutit det lite längre fram, då det lagom känns som om vi kommit på plats. Men snart ska ju Jon ha semester, vi får besök och sommaren drar igång på allvar, och då vill jag ju inte åka. Nu ska jag och Enya passa på att ha lugna, mysiga dagar själva hemma. Jag har även ett läkarbesök i veckan, vi ska fixa en del inför bröllop och dop och så ska vi passa på att hänga med familjen hemma innan dom far iväg på semester.
Ha en fin dag! ❤️

Nya förvaringsmöbeln

Dagbok, inredning, Öland IKEA, branäs, förvaring, överdrag till madrass Permalink0
Nu är den klar! Vår nya lilla myshörna i takkupan på vinden. Visst blev det fint! Jag har tänkt mig en sådan här lösning sedan vi flyttade in. Men först nu när vi blev i desperat behov av förvaring blev den till. Det blev en väldigt enkel lösning, men ack så trivsamt.
Jon har byggt själva underdelen i råspont som han målat vit. Sedan ligger det en bit ekbänkskiva över. Förvaringen består av Branäs korgar från IKEA. Och ovanpå har vi skurit till en dyna från en spjälsängsmadrass vi också köpte på IKEA. Tyget är även det från det stora varuhuset och det lyckades jag igår tillslut få till ett överdrag av. När väl tiden och energin fanns och symaskinen väl ville samarbeta gick det rätt snabbt och bra och av bara farten blev det extra kuddfodral av de överblivna tyget.

Glad midsommar

Bloggar från min iphone, Dagbok, Finaste barnen, Öland Permalink0
Glad midsommar önskas från ett mycket soligt och varmt Öland!Vilket väder vi har! Man får verkligen inte klaga. Lite bilder från de senaste dagarna. Har även tagit helt fantastiska bilder med systemkameran. Har däremot ingen dator att ladda in dem i, så de får jag tyvärr hålla för mig själv än så länge. 
Dagen ensam med barnen på stranden gick superbra! Dom skötte sig ypperligt och mamman vågar sig nog iväg igen. 


Hade med mig stora kameran även till stranden och passade på att ta 2 månadersbilder på Enya. 

I onsdagskväll sen gjorde vi allt och lite till för att heja Sverige vidare i EM. Tyvärr förgäves, men vi hade en mysig kväll. 


Till top