madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Enya 3 månader

Dagbok, Enya Permalink0

Å, så har vår lilla karamell hunnit bli tre månader sen en dryg vecka tillbaka. Eller lilla, å lilla. Enya börjar bli en rejäl tjej och hon växer så det knakar. Nu har jag ingen aktuell vikt, men det har hänt mycket den senaste månaden. Från att ha haft mycket 56 kläder när vi kom till Öland, har vi nu påbörjat en del 68. Lilla karamellen har blivit en hel liten bakelse med massor av fluff!

 
 
Lilla fröken är fortsatt en mycket glad liten bebis som charmar alla i sin omgivning. Hon är världens snällaste tjej och med jämna mellanrum får man nypa sig i armen. Hon är så lätt att ha att göra med och hänger glatt med allt familjen hittar på. Än så länge behöver vi inte anpassa oss efter henne alls, utan hon sover gott när tillfälle ges och sover gott både vagnen, sängen eller i bilen. Och får hon bara mat med jämna mellanrum är hon helnöjd. Nu har vi hängt på stranden en hel del dagar och det har också gått jättebra!

Utvecklingen går framåt och Enya vill nu gärna sitta upp i våra knän. Även när hon ligger på rygg försöker hon dra sig uppåt och hon jobbar hårt med magen. Nu har vi inte haft Enya så mycket på en filt på golvet, men när vi haft det har hon lyckats rulla runt från rygg till mage. Hon har också hittat sina händer som hon grejer mycket med och suger på.
Jag helammar fortfarande och fröken kräks fortfarande mycket. Hon dreglar också en hel del, så det blir spännande att se hur länge vi får vänta på hennes tänder.

Dagarna med dig är fantastiska Enya! Du är en sån glädjespridare och vi är så tacksamma för att du finns hos oss ❤️.
// Mamma

Sol och bad

Bloggar från min iphone, Dagbok, Öland Permalink0

Å, så kom äntligen solen och värmen tillbaka på riktigt! Jag ska absolut inte klaga på vädret, det har varit varmt och fint. Men lite för blåsigt och molnigt för hela stranddagar på ett tag. Men nu är högtrycket tillbaka och det tar vi vara på! Nu har vi breach:at i tre dagar i sträck och vi har haft det underbart! Vi har verkligen haft semester hela familjen. Enya har sovit och haft det skönt. Vi vuxna har haft det härligt och både kunnat njuta av solen, prata i lugn och ro sant bada och leka med barnen. I tisdags mötte vi upp Claire och Ronnie hemifrån. Vi möttes på stranden i Köpingsvik och hängde där hela dagen. Barnen lekte och badade för fullt och vi andra hann socialisera. Lucas som blivit 6 månader kunde numer sitta och var lika glad och go som Enya.

När väl solen och värmen hittade tillbaka blev stranden snabbt smockfull!

Claire med familj hängde sen med oss hem för lite spontan middag. Det var trevligt och barnen tycker också det är så kul när de får leka lite med kompisar.
Igår och idag har vi hängt med inte bara familjen, utan hela släkten Hammarsten i Sandby. Samma då, barnen har badat och lekt i ett, Enya har sovit och vi har alla haft det så skönt.

I måndags kom våra grannar Ludde och Carro med barn förbi på fika. De var på blixtvisit på ön och kom och tittade hur vi har det. Efter att dom åkt vidare, drog familjen ner till sjön. Jon tog fyrhjulingen och barnen fick turas om att åka med honom och med mig i bilen. Vi grillade korv och kikade lite i stenbrottet intill medan solen gick ner.

Sommardagar

Bloggar från min iphone, Dagbok, Finaste barnen, Öland Permalink0

Hej och hå vad dagarna går! Ännu en vecka att lägga till handlingarna och vi har gjort lite av varje. Det som alla dagarna dock har gemensamt, är att de går i ett! Ibland känns det som om man inte kommer någonstans. Frukost, plocka undan, diska, duscha, amma, byta blöja, borsta tänder, se till att barnen kommer iordning, bädda sängar, hänga en tvätt som just blivit klar, eller först vika den som hängde för tvättkorgen fortsätter ju att fylla på sig i en väldig fart trots att det är semester 😉. Amma igen och byta kläder på oss då någon kräks väldigt mycket. Och så när man börjar känna sig klar. Japp, då är magarna hungriga igen och racet rullar vidare. Laga lunch, plocka undan, diska (vi har ingen diskmaskin här men det står högt upp på önskelistan) amma igen, byta blöja. Ja ni förstår! Känner ni igen er? På så sätt, ingen direkt semester.
Men snart är Jon ledig lite också och då går ju såklart allt lite smidigare. Han skulle gått på semester idag, men Gunnar var i behov av hjälp, så Jon jobbar idag också.

Lite bilder från veckan.
Jag och barnen var i Sandviken och spelade minigolf, åt lunch och strosade i hamnen.

När vi kom hem lämnade vi Enya för första gången. Hon fick vara med farmor i 1,5 timme medan vi åkte och badade en sväng.

Vi har också firat kusin Gustaf som fyllt 5 år. En dag i veckan gick till storstädning då jag motiverade barnen med lite lön och vi hjälptes åt alla tre. En kväll när Jon jobbat klart åkte vi upp till en Sonjas camping och kände av campinglivet lite. Vi käkade, barnen lekte, vi gick till stranden och pratade om när min familj var på husvagnssemester när jag var barn. Leia och Leon ställde tusen frågor och är nu sugna på att testa det någon gång.

I fredags gjorde jag och barnen Löttorp några timmar innan vi åkte hem och grillade och hade fredagsmys. Vi var hundvakt åt Algot, så det blev en mysig kvällspromenad med hela ligan medan silen gick ner.
I lördags fm åkte vi hela familjen ner till Algutsrum. På skjutbanan där var Klas Ingessons speciella sportingvagn på besök. Gunnar, Mattias, Andreas och Jocke var också med och under tiden dom sköt några vändor, hängde vi på en filt med My. När dom var klara åkte vi över till Kalmar. Gunnar och my följde också med och vi gick en sväng på stan. Trippen avslutades med en väldigt god middag på ett steakhouse där vi slog på stort. Väl hemma sen spelade vi kubb och hängde ute i trädgården tills klockan nästan var midnatt. Barnen har fått en ny kvällssyssla som de har väldigt roligt åt. De går på paddjakt och samlar så många de kan. Denna kväll blev det rekord när de tillsammans med padd-fantasten My hittade 15 stycken.

Gårdagen bjöd på lite av varje. Barnen lekte med kusinerna. Jag hade tvättrace. Jon fixade färdigt Leons säng. Vi åkte på en liten utflykt med lunch och fika längs västra kusten. Den avslutades i Sandviken där vi handlade hos fiskhandlaren och barnen gjorde ett försök att bada.

Men ni ser ju själva. Det drog just in stora, mörka moln. Det blåste och vattnet var iskallt, så vi hade picknick istället. Kvällen avslutades med god middag, färsk lax i ugn med risotto. Sen badade vi alla barnen, dem fick nagelvård och framförallt, vi kom alla i säng i tid. Tom jag sov innan kl 22, det var skönt och välbehövligt. Nu ska vi åka till affären, i eftermiddag får vi besök.

Till top