madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Bröllopsförberedelser

Bloggar från min iphone, Dagbok Permalink0

Oj, oj! Det är mycket nu 😉. Mycket som ska fixas in i det sista. Bara tre dagar kvar till bröllopet nu!!! Har haft mycket sista dagarna med förberedelser för tal, spex, textläsning, bröllopsfotografering etc. Det blir lite mycket på en gång, men det är kul också! Igår lättade en ordentligt sten efter att ett visst projekt blev klart 😉. Kan tyvärr inte säga så mycket mer än så just nu, men efter helgen ska jag visa er. Det var så skönt att gå och sova efter det igår, även om det blev sent.
Idag har jag och Eny varit i stan med den blivande bruden. Vi har handlat lite sista-minuten-saker inför lördagen och framförallt har Maggan (som även är florist) köpt alla blommor som ska användas till buketter och blomsterarrangemang och så. Det kommer bli så fint. Det blev en heldag och vi hade en mysig dag med lite lunchpaus och en massa snack också.

Nä, nu måste jag försöka sova. Känner en oroande muskel- och ledvärk i kroppen. Kände mig totalt överkörd efter middagen och lade mig en stund. Känner mg nu lite bättre efter Alvedon och ber nu till gudarna att inga baciller förstör helgen.
Natti natti

Perfect weekend

Dagbok, Finaste barnen, Hemma hos oss, inredning Permalink2

God måndag!
Vilken bra helg vi haft. Den var en perfekt blandning av nytta och nöje! Fredagen bjöd på lite fix här hemma på dagen. Nystädat till helgen är ju aldrig fel 😉. Leia åkte på träning efter skolan och jag Enya och Leon promenerade och handlade lite till helgen. Vi körde på en klassiker denna kväll, nämligen tacos och sen blev det fredagsmys och en relativt tidigt kväll. Vi var alla rätt trötta efter första veckan med skola och tidiga mornar.
På lördagen åkte Jon och jobbade några timmar. Jag vaknade strax före han for vid 6:30. Kände mig pigg och gick upp strax efter och startade dagen lugnt alldeles ensam med kaffe och en dusch. Sen vaknade barnen en efter en och fick frukost. Leon och Enya badade tillsammans och redan vid nio var vi alla klara och morgonstöket undanröjt. Vi åkte mot Kungens kurva och var på Ikea strax efter öppning, kors i taket. Jag skulle köpa lite ramar bara men vi tyckte det var en lagom utflykt. Eftersom vi var så tidiga och hungriga redan innan klockan 11, blev det brunch i restaurangen.

Vi var hemma redan vid 13-tiden och då hade även Jon kommit hem. Han tog med sig Leon och Leia en sväng för att leta lite svamp, men tyvärr ingen svamplycka denna gång. Vid 18 kom Maggan och Daniel och barnen över. Jag och Maggan har verkligen inte hunnit prata och ses så mycket som vi önskat inför det stundade bröllopet, så vi bestämde på fredagen av vi skulle ses bara vi för att prata igenom allt i lugn och ro. Vi (och Enya) gick upp till Vendelsö kök och bar och åt middag medan Jon och Daniel och barnen grillade hemma. Vi hann faktiskt älta igenom det mesta kring bröllopet vilket var mysigt. Tänk, det är bara några dagar kvar nu.... På onsdag ska jag och Enya åka med Maggan in till stan och handla blommor till buketter och olika arrangemang.
Vi var lite sega när vi vaknade igår, men tog oss i kragen och bestämde oss för att vi skulle få en massa gjort denna dag. Jag satte Jon i arbete med att sätta upp tavlorna och en lampa i hallen som jag förberett dagen innan. Äntligen är det sista småfixet uppe i hallen/kontoret färdigt. Det är ju ofta de där små sista detaljerna som gör helheten och det lilla extra. Jag är så nöjd med rummet och trivs så bra att vara här uppe nu!
Jon fixade med lite annat meck, Leia tränade, Leon lekte med kompisar hela dagen, jag fick en sista-minuten-tid i tvättstugan, så hela familjen höll igång och jag kände mig i god fas när vi kröp ner i sängen igår. Enya däremot har varit lite ur form i helgen, har gärna velat hänga i famnen vilket hon såklart fått.
Idag på morgonen efter lämning i skolan har jag varit på återbesök hos mödravården. Sen promenerade vi i regnet upp till centrum en sväng och handlade lite småsaker inför helgen innan vi tog bussen hem igen. Idag är det späckat schema, vilket det iofs är resten av veckan också. Ska hämta barnen tidigt, klockan 15:00 ska vi vara hos polisen och göra pass till Leon och Enya och sen är det simskola klockan 16:00. Bäst att skynda fixa färdigt med dagens projekt innan Enya vaknar och barnen ska hämtas.
Ha en fin dag!
 

Ordning & reda och dagens tips

Dagbok, Hemma hos oss, Leon, Shoppat, inredning barnrum, dymo, ordning och reda Permalink0
God morgon!
 
Vad nöjd jag är över det jag hann i Leons rum igår när Enya sov. Förutom att det blev rent och städat där, så blev det även rensat och organiserat. Passade på att rensa ur lite böcker som vi inte läser just nu, tog bort lite bilar som bara står och samlar damm. Lite har jag lagt ut på loppis-sidan och faktiskt redan blivit av med, annat får vänta på att hamna på Blocket. När det väl blev plats i bokhyllan flyttade jag om lite. Har märkt att variation i hur leksakerna förvaras och presenteras skapar mer nyfikenhet och inbjuder till lek. Gick sedan all-in med min nya Dymo, så här kommer dagens tips. Leons nya fröken skrev om några tips i samband med skolstart. Dels att sätta lappar och märka upp saker med dess namn. Leons som är på gång med läsningen och ljudar allt mer behöver nog lite extra träning även här hemma.
Mitt andra tips är att Claes Olhson just nu har riktigt bra pris på en Dymo. Är man eller blir medlem får man köpa den för 99:- iställer för 349:-. Ett riktigt klipp alltså! Jag köpte min i veckan och den har gått varm här hemma så här i "märkningstider".
För att nu slå två flugor i en smäll och ta tillvara på frökens tips samt min nya Dymo, så har nu Leon små lappar lite överallt i sitt rum. Inte bara kan vi nu träna på att läsa, det blir förhoppningsvis också lättare att städa och hålla ordning, snacka om win-win =).
 
Önskar er alla en trevlig helg!
Helena
Till top