madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Första advent

Bloggar från min iphone, Dagbok, På äventyr Permalink0
Och en dag med späckat schema! Efter frukost gjorde vi oss iordning och åkte in till stan. När klockan var 11 och Spårvags/leksaksmuseet öppnade var vi på plats. Vi hade en väldigt mysig stund och det var mycket mer att se än vad jag trodde. 

Memory!

Som sagt ett uppskattat besök av oss alla tre!
Efteråt gick vi bara runt knuten och hem till min faster där vi blev bjudna på lunch och fika 😊. Barnen fick spring i benen och gick ut en sväng till parken innan vi åkte hemåt. Det blev bara hem och vända för klockan fem skulle vi vara och titta på kusin Sagas teateruppsättning. Men vi hann iaf med en liten adventsfika. 
Även mamma och pappa var och tittade på teatern, så efteråt stannade vi och åt pizza tillsammans. En mycket händelserik och bra söndag, vi har haft en mycket mysig helg tillsammans. Väl hemma var det bara att natta trötta barn. Leia klagade på huvudvärk på kvällen, så vi får se hur hon mår imorgon. Jag har också haft mycket ont i huvudet i samband med min förkylning, så det är ju inte otroligt att hon får samma skit. 
Jag somnade inte långt efter att nio-filmen började, men vaknade snart efter då Jon ringde. Fick lugnade besked att nattfärjan från Polen till Ystad var inställd i sista sekund. Kändes väldigt lugnande med tanke på stormen som härjar söderut. Nackdelen är ju bara att han missar det bokade tåget mot Sthlm, men det löser sig nog. 
Nu ska jag vänta in nästa sömntåg som förhoppningsvis kommer snart, klockan börjar bli mycket. Imorgonbitti ska jag till barnmorskan för första gången sen inskrivningen och förhoppningsvis få lyssna på hjärtljuden ❤️. 
Sov gott!

Julbak

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss, Julpyssel, Leia, Leon Permalink0
Vilket väder vi vaknade upp till idag. Ösregn och tokblåst! Tänk om det kunde snöat istället. Det blev en lugn morgon. Leia sprang över till Saga efter frukost och jag och Leon tog ett bad. Efter lunch däremot startade vi julbakandet. Barnen började baka pepparkakor medan jag satte degen till lussebullarna. Pepparkaksbaket skötte de mer eller mindre själva!
Julmusiken spelades såklart i bakgrunden. 
Medan jag började baka ut lussebullarna, gjorde Leia en sats saffransskorpor. Hon har blivit en fena på att baka och läser och följer recepten helt själv. Sen hjälpte Leia mig med bullarna och Leon var nöjd med baket och satte sig vid tv:n en stund. 
Så nu har vi bullat upp med två burkar pepparkakor, två burkar saffransskorpor och ett gäng bullar. Vi får väl se hur länge det räcker 😉. Sen var det dags att ta tag i köket och då var som vanligt hjälpredorna borta. Städandet övergick i att laga middag och det blev ett långt pass i köket. Nu har barnen suttit framför en film en stund men Leon blev just akuttött, så jag ska natta honom nu. Sen kanske jag och bebben också får en stund i soffan innan vi också somnar gott. 
Fick glädjande besked från en nöjd jägare ikväll också. Han blev utsedd till jaktkung idag och vice jaktkung igår, kul! 
Avslutar med en bild på min tokstolle till son som sminkade sig så fint medan jag lagade mat 😊. 
Observera också trosskyddet på bröstet som var inspiration från gårdagens avsnitt av Familjen Rysberg 😂. 

Fredagsmys

Bloggar från min iphone, Dagbok, Finaste barnen, Hemma hos oss Permalink0
Äntligen är helgen här och fredagsmyset är i full gång. Fredagarna blir ju tyvärr lite upphackade när Leia tränar mellan 18-19:30, men när vi väl är hemma sen är det all-in med fredagsmys till Idol. På med pyjamaser, tända massa ljus, fram med chips och så bäddar vi ner oss. Leon somnade nog innan första pausen idag och nu har även Leia slumrat in ❤️. Innan träningen bakade barnen egen pizza vilken blev väldigt mumsig! Igår kulminerade min förkylning, idag känns det mycket bättre, men det var två tuffa nätter på jobbet denna vecka med febertoppar och en massa hostande. Då Jon är bortrest har som sagt mamma och syster Jenny ställt upp och tagit barnen dessa nätter. I natt sov dom över hos kussarna vilket de sett fram emot massor. Leia läser godnattsaga för lillebror. 
Så härligt att höra att de sköter sig så fint när de är borta ❤️. 
Nu ska jag bära upp sussande barn och själv krypa ner i sängen. Nu laddar vi för morgondagen, då blir det storbak hemma hos oss!
Trevlig helg!
Till top