madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

TBT

Leia, Leon, Throwback Permalink0
Gjorde ett TBT-inlägg på Facebook igår med bilder som var exakt 5 år gamla. Jag har nämligen suttit och läst tillbaka på bloggen från allra första början. Har läst alla inlägg från 2008 och häromdagen var jag på maj 2010. Det är helt fantastiskt att gå tillbaka. Det har gett mig så otroligt många härliga minnen och skratt. Bara att se på bilderna och inse hur fort barnen blir stora. Inser återigen vilken skatt min blogg är för mig och familjen! 
En helt underbar dag i maj för 5 år sedan. Solen sken och värmde skönt och vi spenderade hela dagen utomhus!

När jag nu tittar tillbaka minns jag det som igår. Leon var precis 6 månader och Leia var drygt 3,5 år ❤️. 

Dagarna....

Dagbok, Hemma hos oss, Leia, Leon, På äventyr Permalink0
Alltså det kanske låter som en kliché, men var tar tiden vägen? Jag tyckte på allvar att det just blev april och nu är snart maj också slut!!! Va hände liksom? Dagarna bokstavligt springer iväg, hinner inte riktigt med känner jag. Nu har jag jobbat ett par nätter och då blir det ju mest jobba, äta och sova. Men förutom det har det hunnits med 4-timmars möte på jobbet, ärenden i centrum, biblioteksbesök, lönesamtal, verkstadsbesök (bilen är på service), storhandling etc. Ja, det går i ett. Tidvis känner jag att jag att man aldrig hinner stanna upp! Jag upplever mig inte särskilt stressad, men man hinner ju aldrig reflektera eller planera. Då är det skönt med dagar som måndag, tisdag denna vecka. Dagis hade stängt och Leon var hemma. Förutom att jag skulle på möte på tisdaglunch, hade vi inga direkta planer, så vi var bara hemma och grejade. Förutom att jag hann fixa med lite tvätt och städ, hanns det leka och busa. 
Sen bestämde jag att vi skulle åka och köpa en cykel till Leon. Han har ju varit, och är fortfarande, väldigt ointresserad av typ såna saker. Men jag kände att nu är det dags. Vi köpte en enkel cykel ifrån Biltema. 
När man kan köpa en ny komplett cykel för 799:- orkar man ju inte ens leta begagnat. Jag började skruva ihop den på en gång och Leon var mest glad över emballaget! Kartongen och bubbelplasten var toppen! 😄 Nu pågår cykelträningen för fullt och stora framsteg görs hela tiden!Älskade barn ❤️! Ännu dag med bus, avstängda öron och massor av trots är över. Både du och dina f‘öräldrar är helt slut när dagen är över! Tur att vi får ladda om och börja på nytt varje dag!

Helgen som passerade var härlig! Jon jobbade som vanligt på lördagen. Vi var hemma på fm och hade det lugnt och skönt. Efter lunch följde barnen med mormor och tittade på Sagas våruppvisning med gymnastiken. Jag fick en lugn och välbehövlig stund för mig själv och passade på att njuta i solen en stund. Till kvällen var vi bjudna till Maggan och Daniel med familj. Det var en fantastisk kväll, så vi promenerade dit och intog en supergod förrätt ute på altanen. 

Sen blev det god grillmiddag och senare Eurovision och vi vet ju alla hur det slutade 😄. Tiden sprang iväg och innan taxin körde oss hem var klockan 01:30. Tack för en trevlig och mysig kväll som vanligt!
På söndagen sken solen igen och vi bestämde oss efter en lugn morgon att åka in till Skansen. 

Nu är det torsdagkväll. Jag har jobbat färdigt för den här veckan och har nu en långledighet framför mig. Jon är ute i skogen och Leia har just varit på säsongsavslutning på skyttet. Dom sköt utomhus idag och avslutade med korvgrillning. 


Så nu står helgen inför dörren igen, härligt! På lördag blir det lite grillfest här hemma. Nina och Hannu med barn kommer och även Maggan och familj kommer till oss. Det ska bli trevligt och förberedelserna är redan i full gång. Måste avsluta med några bilder från i natt på jobbet. Världens gulligaste och mest pyssliga kollega Maria, hade fixat en liten enklare nattmacka till oss. 


Så himla mysigt och gott! 
Trevlig helg
Helena ❤️

Dagarna som gått

Bloggar från min iphone, Dagbok, Leia, Leon Permalink0
Det var värst vilken bloggtorka det varit här då. Blev förvånad när jag loggade in här och såg att det var 12 dagar sedan senaste inlägget. Ja, det bekräftar ju bara att dagarna springer iväg! Det har varit fullt ös och minst någon extra grej varje dag. 
Vad har vi gjort då. Jo, förutom jobb och det vanliga har jag har fyllt år, vilket firades med lite middag tillsammans med närmast sörjande. Jag var med Leon en dag på förskolan förra veckan, vi har besökt badhuset och Leia tog simborgarmärket! På jobbet har det varit HLR-utbildning och nattmöte. På Leons förskola har det varit avslutning och vernissage och Leons avdelning uppmärksammades då de ju börjar skolan till hösten. Sen har vi även varit och hälsat på i skolan inför starten, träffat de nya fröknarna och klasskompisarna. Sen igår var det äntligen dags för Leias födelsedagspresent, Ariana Grandes konsert i Globen. Leia var så glad och förväntansfull och hon hade pirr i magen ett dygn innan. Vi åkte i god tid igår, då ändå Leon gått med en kompis hem. Vi hann gå en sväng i Globens köpcentrum och sen gick vi till en italiensk restaurang intill. 
Världens finaste Leia ❤️. 


Sen var det äntligen dags! Som Leia har längtat!

Förbandet Rixton. Det var mäktigt när alla lös med sina mobiler. 
Konserten var bra och levde upp till förväntningarna och viktigast av allt, Leia var supernöjd! 


Jag var med Leon och resten av Humlorna i skogen och letade vårtecken!

När jag kom upp efter ha sovit i lördags var huset väldigt tyst. Gänget hade varit på skogspromenad vilket visst tog på krafterna 😉.
Leon tar emot diplom och blommor från sina fröknar. 


Nu är det helg igen och vi laddar nu upp oss genom att mysa i soffan framför Let's dance. Imorgon ska Jon jobba sen till kvällen ska vi hem till Maggan med familj på middag. 
Vad gör ni i helgen? 
Till top