madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Fönsterputs och lite annat

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss, Shoppat Permalink0
Ännu en effektiv dag är igång! Så skönt att inte behöva bryta och gå och lägga sig mitt i allt. Man behöver verkligen några lediga dagar ibland och stöka över allt det där som inte hinns med till vardags. Idag har jag lagt ut lite annonser, ringt och beställt en remiss för gyn screening (har inte kommit iväg på ett år och remissen är inte längre giltig). Och sen har jag pratat med Comhem och ääääntligen ordnat så att alla kanaler går in på Leons tv. Vi har ju bara haft den i 2,5 år nu, så det var ju på tiden 😉. Och av någon anledning så har bara vissa kanaler visats trots att vi har tillgång till ett större utbud. Typiskt att de kanaler som barnen velat se inte gått in. Men nu är det åtgärdat och äntligen kanske man själv får tillgång till tv:n någon gång 😉. 
Men dagen mest positiva överraskning var ändå min nya fönsterputs från Kärcher. Den var verkligen bättre än jag kunde hoppats på! Lätt att använda och vilket bra resultat. Nu kommer jag aldrig behöva bäva inför fönsterputsningen igen. Säg hej till min nya vän!


Här går det undan

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss Permalink0
Måndag igen och det känns härligt med en ny vecka, jag är ju leeedig! Underbart! Däremot är det ingen rast och ro här hemma. Har knappt suttit ner idag, men desto mer har jag hunnit. När jag lämnat Leon vid 09 åkte jag direkt till Maxi för veckohandling. Kom hem och gick direkt till tvättstugan. Hade inte så mycket men passade på att tvätta och tumla min dunjacka bl.a. och även vårt överkast och lite plädar och sånt skrymmande. Under tiden tvätten skött sig själv har jag pulat med annat. Betalat räkningar, skickat mail, plockat, dammsugit, skurat golv, dammat, bäddat rent osv. Känner mig nöjd 😊. Dessutom har jag skrivit ut lite foton till ramar som blivit liggande länge sen jag köpte dom. Sånt är befriande, att få sånt gjort som man borde gjort för länge sen. Bl.a. till dessa lite större ramarna som nu står på den här ramlisten i vardagsrummen. 

Jag köpte dessa ramar när vardagsrummet var klart och det är väl bara sådär två år sedan. Ja, ni ser det är ingen ordning alls 😉. De nya ramarna till våra nattuksbord har också fått nya foton. 


Och den nytvättade sängen med de nya kuddarna (de randiga är nya). Ser fram emot att krypa ner där ikväll. Men först är det dags att hämta barnen och skynda till simskolan. Sen blir det hem och äta lite innan min träning står på tur. Fullt upp som sagt 😜. 

Söndagsshopping

Bloggar från min iphone, Dagbok, Shoppat Permalink0
Japp, det blev en tripp till Kungens Kurva som planerat. Vi fick med oss mamma/mormor också som inte heller hade nåt speciellt för sig denna regniga söndag. Vi började med skoinköp på XXL. Dom har ju verkligen hur mycket som helst till bra priser och jag kunde nog shoppat en hel del mer. Men med Leon med sig i affärer blir det inte mer än nödvändigt handlat, och det är ju bra iofs. Jag och Jon får ta en tur dit ensamma vid tillfälle. Nu har iaf barnen fått skor vilket ju var planen. Det blev dessa till Leon. 
Och Leia blev väääldigt glad när jag sa ja till dessa. 
Hon har gympadojor kvar från i höstas som passar, så dessa blir lite utöver. Hon har pratat om att hon vill ha Converse, men jag trodde hon pratade om basketkängor i största allmänhet. Men fröken visste tydligen precis vad Converse var och vita skulle de vara. Nu börjas det 😉.  Sen passade vi på att köpa sommarskor också då de sålde Crocs för 149:-. 
Själv köpte jag tennisbollar som ska användas för torktumling sv dunjackor och en flaska inpregnering, ha ha livet som en sann husmor 😉. Men I'll be back! Vi tackar också mormor som bidrog till skoköpet istället för att köpa påskgodis till barnen. Mummy like!
Vidare på IKEA blev det lunch och avlämning av barn på Småland. Sen var det bara att försöka få så mycket gjort sim möjligt på den timmen. För min del blev det oroligt nog bara nya kuddfodral till kuddarna på vår säng, samt två nya till soffan. Hoppas ju på lite vårväder snart igen som ska generera fönsterputsning och lite vårstyling av fönstren. Så hallå vååååren!!!

Till top