madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

midsommar 2015

Dagbok, Leia, På äventyr, Öland midsommar, Öland Permalink0
Tidigt på midsommaraftons morgon rullade vi ner mot Öland. Allt var packat och klart, så vi kom iväg som planerat vid 7 på morgonen. Resan ner gick bra som vanligt och vi var nere strax efter lunch. Dessväre var Leon hängig och han var hemma från dagis redan på torsdagen då han klagade på ont i örat och var varm till och från. Det har gått både öroninflammation och streptokocker på avdelningen så vi förstod vad som var på gång. Väl nere hann vi lagom packa upp det mesta, sen gjorde vi oss iordning och åkte bort till Äppelgården där Jessica och Fredrik bjöd på midsommarfirande. Jag tror vi var 23 vuxna och 15 barn, så det var full fart som vanligt. Vi startade firandet med att äta ett klassiskt smörgåsbord med sill och allt annat som hör traditionen till.
Fina Leia Blomsterflicka.
Leon var som sagt inte alls i slag och var sig olik då han mest ville sitta i knät eller i vagnen vi hade med. Under dagen sprack hans trumhinna vilket ju var bra på så sätt att smärtan lättade, men det började rinna var ur örat och han hade feber till och från stackaren.
Kolla in Leons vackra ögon, verkligen helt knallgröna. Leon får lite skalpmassage av pappas kusin Boney medan de står och pratar.
Leia hade däremot jätteroligt med sin syssling Filippa och alla anda barn som var där.
Efter sillunchen åkte vi bort till Torpet och dess tradionella midsommarfirande en sväng. Där dansades det runt majstången, togs lotter och kastades pil etc.
Som ni ser var himlen grå och regntung och just när vi var här kom det några stänk. Annars klarade vi oss ganska bra från regnet med tanke på den dystra väderleksprognosen.
 
Väl tillbaka på Äppelgården blev det ytterligare dans runt midsommarstången.
Sen kastade vår tappra lilla prins in handduken och ville åka hem. Som tur var hade inte farmor Mona heller något emot att åka hem, så jag, Jon och Leia kunde stanna kvar lite till.
Härliga svärmor och svärfar Mona och Kent.
Lite senare fram på kvällen sen grillade vi och åt mat och vid midnatt sen så kände även resten av familjen sig nöjda och vi gick hemåt.
På midsommardagen sen hade Leon fortsatt feber och det fortsatte att rinna väldigt mycket var ur hans öra. Med tanke på att trumhinnan spruckit ringde jag till vårdcentralen i Borgholm och vi fick en tid och Leon blev insatt på antibiotika. Lilla skrutt i väntrummet hos doktorn.
På lördagskvällen sen samlades hela gänget från fredagen nere vid sjöboden i Grythamn och vi grillade och åt gott och njöt av solen som kom och förgyllde kvällen. Jag och barnen åkte sen hem och lade oss i tid och Jon hängde med hem till Gunnar och festade vidare framåt natten.
På söndagen sen var vi hemma och fixade med lite av varje. Vi fick upp studsmattan bl.a. men vi tog det rätt lugnt också och på eftermiddagen lyckades vi med det otroliga att vi alla fyra somnade samtidigt och sov 1,5 timme, så himla skönt!
Till kvällen åkte vi ner hela gänget till Sandviks hamn och åt middag på Göstas fisk och sen hade Jon och barnen förberett för att dem skulle fiska.
Det blev mest spigg, men även en liten mört hamnade på kroken. Huvudsaken för barnen var nog mest att det nappade och hände lite! På kvällen kände vi att även Leia var varm och verkade hängig och mycket riktigt klagade hon nu på ont i halsen. Så på måndagen sen var det hon som var hos läkaren och fick halsfluss konstaterat och även hon fick penecillin. Så nu blev det fokus på att ta det lugnt och se till att barnen blev friska.
Tänk att Leon fortfarande får plats i sin spjälsäng och tycker att det är rätt mysigt att ligga i den. På måndagen började Jon att jobba och hjälpa sin pappa att lägga om taket på deras hus.
På onsdagen innan jag begav mig hemåt, åkte jag och barnen och Mona, Charles och Gustaf ner till Borgholm och deras marknad. Det var en mulen och blåsig dag och just denna dag undrade man om det snart var juli eller om det var oktober? Hualigen! Jag hade visst lämnat spenderarbyxorna hemma, men barnen fick iaf hoppa lite studsmatta och sen gick vi och fikade på stan.Efter middagen på onsdagskvällen körde jag hemåt Stockholm igen. Jag skulle jobba sex nätter till innan min semester också börjar och jag kommer tillbaka till Öland igen. Hemresan gick bra och jag var hemma strax efter midnatt. Det känns alltid lika konstigt att komma hem till ett tomt hus och det tog mig hela torsdagen innan jag aklimatiserade mig helt. Sen på torsdagskvällen var jag åter på jobbet och sen rullar dagarna bara på.
// Helena
 
Till top