madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

midsommar 2015

Dagbok, Leia, På äventyr, Öland midsommar, Öland Permalink0
Tidigt på midsommaraftons morgon rullade vi ner mot Öland. Allt var packat och klart, så vi kom iväg som planerat vid 7 på morgonen. Resan ner gick bra som vanligt och vi var nere strax efter lunch. Dessväre var Leon hängig och han var hemma från dagis redan på torsdagen då han klagade på ont i örat och var varm till och från. Det har gått både öroninflammation och streptokocker på avdelningen så vi förstod vad som var på gång. Väl nere hann vi lagom packa upp det mesta, sen gjorde vi oss iordning och åkte bort till Äppelgården där Jessica och Fredrik bjöd på midsommarfirande. Jag tror vi var 23 vuxna och 15 barn, så det var full fart som vanligt. Vi startade firandet med att äta ett klassiskt smörgåsbord med sill och allt annat som hör traditionen till.
Fina Leia Blomsterflicka.
Leon var som sagt inte alls i slag och var sig olik då han mest ville sitta i knät eller i vagnen vi hade med. Under dagen sprack hans trumhinna vilket ju var bra på så sätt att smärtan lättade, men det började rinna var ur örat och han hade feber till och från stackaren.
Kolla in Leons vackra ögon, verkligen helt knallgröna. Leon får lite skalpmassage av pappas kusin Boney medan de står och pratar.
Leia hade däremot jätteroligt med sin syssling Filippa och alla anda barn som var där.
Efter sillunchen åkte vi bort till Torpet och dess tradionella midsommarfirande en sväng. Där dansades det runt majstången, togs lotter och kastades pil etc.
Som ni ser var himlen grå och regntung och just när vi var här kom det några stänk. Annars klarade vi oss ganska bra från regnet med tanke på den dystra väderleksprognosen.
 
Väl tillbaka på Äppelgården blev det ytterligare dans runt midsommarstången.
Sen kastade vår tappra lilla prins in handduken och ville åka hem. Som tur var hade inte farmor Mona heller något emot att åka hem, så jag, Jon och Leia kunde stanna kvar lite till.
Härliga svärmor och svärfar Mona och Kent.
Lite senare fram på kvällen sen grillade vi och åt mat och vid midnatt sen så kände även resten av familjen sig nöjda och vi gick hemåt.
På midsommardagen sen hade Leon fortsatt feber och det fortsatte att rinna väldigt mycket var ur hans öra. Med tanke på att trumhinnan spruckit ringde jag till vårdcentralen i Borgholm och vi fick en tid och Leon blev insatt på antibiotika. Lilla skrutt i väntrummet hos doktorn.
På lördagskvällen sen samlades hela gänget från fredagen nere vid sjöboden i Grythamn och vi grillade och åt gott och njöt av solen som kom och förgyllde kvällen. Jag och barnen åkte sen hem och lade oss i tid och Jon hängde med hem till Gunnar och festade vidare framåt natten.
På söndagen sen var vi hemma och fixade med lite av varje. Vi fick upp studsmattan bl.a. men vi tog det rätt lugnt också och på eftermiddagen lyckades vi med det otroliga att vi alla fyra somnade samtidigt och sov 1,5 timme, så himla skönt!
Till kvällen åkte vi ner hela gänget till Sandviks hamn och åt middag på Göstas fisk och sen hade Jon och barnen förberett för att dem skulle fiska.
Det blev mest spigg, men även en liten mört hamnade på kroken. Huvudsaken för barnen var nog mest att det nappade och hände lite! På kvällen kände vi att även Leia var varm och verkade hängig och mycket riktigt klagade hon nu på ont i halsen. Så på måndagen sen var det hon som var hos läkaren och fick halsfluss konstaterat och även hon fick penecillin. Så nu blev det fokus på att ta det lugnt och se till att barnen blev friska.
Tänk att Leon fortfarande får plats i sin spjälsäng och tycker att det är rätt mysigt att ligga i den. På måndagen började Jon att jobba och hjälpa sin pappa att lägga om taket på deras hus.
På onsdagen innan jag begav mig hemåt, åkte jag och barnen och Mona, Charles och Gustaf ner till Borgholm och deras marknad. Det var en mulen och blåsig dag och just denna dag undrade man om det snart var juli eller om det var oktober? Hualigen! Jag hade visst lämnat spenderarbyxorna hemma, men barnen fick iaf hoppa lite studsmatta och sen gick vi och fikade på stan.Efter middagen på onsdagskvällen körde jag hemåt Stockholm igen. Jag skulle jobba sex nätter till innan min semester också börjar och jag kommer tillbaka till Öland igen. Hemresan gick bra och jag var hemma strax efter midnatt. Det känns alltid lika konstigt att komma hem till ett tomt hus och det tog mig hela torsdagen innan jag aklimatiserade mig helt. Sen på torsdagskvällen var jag åter på jobbet och sen rullar dagarna bara på.
// Helena
 

kolmården

Dagbok, Foto, På äventyr bamses värld, kolmården; Permalink0
Lördagen den 13 juni hade vi sen länge planerat att vi skulle åka till Kolmården tillsammans med Nina, Hannu, Lova och Ebba. Våra härliga grannar som vi gillar så mycket att umgås med. Klockan 08:00 satt vi redo i bilarna och lämnade ett soligt Söderby. Här har vi fyra laddade och glada själar i "tjejbilen" som Leon döpte den till ;-).
Vår plan höll och strax före klockan 10 när de öppnade stod vi utanför och hängde på låset. Vi gick direkt till den för året nyöppnade Bamses värld, vilket var en väldigt bra idé. För vi var typ först på plats och den ca kvarten det tog för stället att fyllas med MASSOR av folk, hann barnen åka lite karuseller innan det blev väldigt långa köer!
Vi åkte bl.a. Godiståget, Viktoria och Dunderhonungsburkarna.
Vi såg Bamseteater.
Och sen blev barnen liite blöta i Vattenhålet. Klockan var bara efter 11, men det var redan riktigt varmt och gassigt i solen. Detta var i särklass årets varmaste dag vi lyckades pricka in. Barnen började med att blöta fötterna lite, men blev såklart dyngsura innan de var nöjda. Men det gjorde inget då vi hade ombyte med =).
Innan vi lämnade Bamses värld, passade vi på att äta vår picnic som vi hade med oss. Riktigt mysigt hade vi det! Sedan knallade vi vidare på vårt äventyr bland djuren. Först ut träffade vi på kamelen Nora. Nora höll på att byta ut sin päls och Ebbas kommentar när hon hälsat på den var dagens bästa. "Allvarligt, när ska vi kolla på lite fräschare grejer" =D.
Vi hade ett väldigt flyt med allt hela dagen och när vi passerade Savannen kom vi t.ex. lagom till en elefantuppvisning. Elefanten Saba och hennes djurskötare visade oss en massa konster och imponerade stort på oss. Vilka fantastiska djur!
På besök hos aporna! Efter det blev det glasspaus och vi ställde oss i kön till linbanan.
Linbanan var ny för mig. När jag var på Kolmården sist för ganska exakt 20 år sedan åkte man ju bil genom safaridelen. Nu åkte man en linbana i 30 minuter och fick uppleva björn, lejon, älgar, zebror, giraffer etc på riktig nära håll. Detta var väldigt häftigt och uppskattat av oss alla! Även här hade vi en väldig tur, det var ju extremt mycket folk i parken denna dag, men just när vi kom var det väldigt lite kö. Vi köade endast 20 minuter, men när vi klev av fick vi höra att det var 1,5 timmes kö. Sånt himla flax!
Här är lite av de djur vi såg från ovan!
Sen gick vi och kollade på de otroligt farcinerande tigrarna! Dessa är nog de allra vackraste djuren som finns om ni frågar mig.
Närkontakt!
Sen åkte vi lite karuseller innan vi gick på nästa höjdpunkt, delfinshowen Life!
Vilken alldeles makalös föreställning det var. Jag kan tala om att jag grät ganska precis från början till slut. Det är något väldig speciellt med delfiner. Dom framkallar något speciellt hos mig. Och det finns nog inga andra varelser som utstrålar så mycket godhet, lekfullhet och glädje som dem. Förutom delfinernas härliga prestationer, var helheten med showen kanon, musik, bild, ljus och budskapet var så bra.
När klockan började närma sig stängning och vi gick igenom den sista delen av parken, hade barnen en väldigt speciell önskan. De ville så gärna gå tillbaka till Vattenhålet i Bamses värld igen. Ha, ha det är så roligt med barn. Tänk att några vattenstrålar var det roligaste på hela dagen =). Men det var ju framförallt deras dag och vi passerade ju nästan förbi där på väg mot utgången, så varför inte. Vi slog oss ner och lät barnen bada till de var blåa om läpparna och hackade tänder. Klockan 18:00 passerade vi ut från djurparken och ganska precis kl: 20 rullade vi in i Söderby igen. Det blev precis en 12-timmars utflykt och viken dag vi hade sen. Kommer minnas denna dag länge! Solen som sken hela dagen och barnens glada humör satte verkliga guldkant på dagen!
Väl hemma skyndade jag och Jon oss igenom duschen och sen gick vi över till familjen Pelkonen/Munters igen som blöd oss på en fantastisk grillmiddag som blev den perfekta avslutningen på denna dag!
Helena ♥

Leias skolavsutning

Dagbok, Finaste barnen, Leia båtsmansskolan, skolavslutning Permalink0
Måndagen den 8 juni var det äntligen dags för Leias skolavslutning. Tänk att vår lilla tjej redan gått ut första klass! Det är inte klokt vad tiden går fort!
Leia finklädd och redo att gå tillbaka till skolan. Avslutningen var på eftermiddagen kl: 15:30, så hon hann hem och kunde göra sig iordning i lugn och ro.
Först hade Leias klass en egen liten avslutning i deras klassrum. Barnen redovisade vad de jobbat med och lärt sig i respektive ämne. Sedan sjöng de två sånger och när de sjöng den andra sången, Nu sjunger vindarna, som var så fin blev jag så rörd att tårarna inte kunde sluta rinna. Jag kommer själv ihåg när jag själv var i Leias ålder och tittade på föräldrar som grät när barnen sjöng Den blomstertid nu kommer, och undrade vad i allsin dar de bölade om. Ja, nu är man där själv och jag undrar vart tiden tagit vägen?
Barnen fick varsina medaljer med personliga hälsnngar på baksidan.
Efter ca 20 minuter i klassrummet var det sen dags för den gemensamma avslutningen ute på skolgården. Det var en rätt mulen måndag och regnet hängde i luften hela dagen, men precis när barnen tågade ut och sjöng Båtsmanskolans egna sång, sprack solen igenom för första gånegn på hela dagen och lös på alla barnen!
Alla klasser sjöng en varsin sång, det bjöds på några solon, tal och dansuppvisningar. I fritids dansuppvisning var Leia själv med och de dansade så fint till Molly Sandéns låt, Phoenix.
Efter skolavslutningen satte vi oss och picnic:ade lite på ängen bakom skolan. Här är Leia med sin fina bästis Saga! Mormor och morfar, samt Jon och Leon såklart, var med på skolavslutningen. Och efteråt följde mormor och morfar med oss hem och åt en god middag och efterrätt.
 
Till top