madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Lyckobubblor

Bloggar från min iphone, Hemma hos oss, Leon Permalink1
Leon med sin älskade bubbelmaskin. Han är dyr i drift med såpbubblor, men det är det värt!








Sista semesterdagarna

Bloggar från min iphone, Dagbok, På äventyr Permalink0
Onsdag idag och semestern går sakta mot sitt slut. Det känns helt okej faktiskt, denna semester är ju ingen som går till världshistorien direkt. 

Med oss hem i fredags från Öland kom även Gunnar och My som var bjudna på samma fest som oss på lördagen. Det var Jon och Gunnars gemensamma jaktkompis Janne som fyllde 50 år. Det visade sig dock att det även var bröllopsfest vilket ju var väldigt roligt. Syster Jenny ställde upp som barnvakt vilket var skönt. 
På söndagen när vi väl fått hem bilar och barn åkte vi mot stan och Gröna Lund. Då det enligt prognosen dagen innan skulle regna hela dagen, hade nog inte så många vågat planera för Grönanbesök. Det var ju perfekt för oss då det blev uppehåll med mestadels sol och ovanligt lite folk. Det var så gott som inga köer alls och vi fick bra valuta för pengarna. Vi var på plats vid 14 och körde på tills de stängde kl: 22. Leia som precis passerat 140 cm sträcket och fick åka allt, var dagens tuffing. Hon åkte nämligen ALLT och flera gånger om. Jag som blivit höjdrädd på äldre dagar stod orolig kvar på marken. Bl.a. åkte hon Fritt fall Tilt, Insane och denna Eclipse, som även Leon åkte 😳. Slänggungan 120 m upp i luften. 
Usch, jag dör lite bara av tanken. Tom Jon var lite spak efteråt och åkte inte den fler gånger. 
Vi pausar lite och äter god middag på Kryddhyllan. 
Även om jag blivit lite fegare än i ungdomen och valde bort tre attraktioner, har jag ju en ny grej som tydligen är min. Och det är att spela på chokladhjul. De fyra senaste gångerna jag varit på Grönan har min vinstutdelning nämligen varit 100%-ig. I lördags spelade jag (och barnen) på tre hjul och ja, vi vann varje gång. Godis någon? 
Klockan 22:30 knallade vi väldigt nöjda och glada mot bilen. På vägen togs ett gruppfoto utanför Junibacken. I måndags åkte Gunnar och My hem igen och Jon började på allvar förberedelserna inför företagsstarten. Han var först på banken och sen var han runt och tittade på ett gäng firmabilar. Jag och barnen var hemma hela dagen. Vi tog en sväng till Maxi bara, barnen cyklade och jag gick och äntligen lärde sig Leon att starta och stanna själv. Ja, han har ju knappt cyklat sen har lärde sig, men nu så när han väl bestämde sig gick det vägen. Det går liksom inte att påskynda den mannen. Så nu tar han cykeln själv och cyklar lite turer här i området 😊. Själv tog jag tag i lite ute när solen tittade fram. Klippte gräs, planterade om några blommor och så började jag rensa ogräs i stenläggningen på baksidan. Jag blev inte klar i måndags, men igår och 2,5 timme senare var jag klar. Jon var iväg hela dagen igår med och idag var vi och hämtade hans nya bil! En jättefin Opel Vivaro 2013 som endast gått drygt 1000 mil. Igår kom det även en massa verktyg han beställt, så ja allt börjar falla på plats. Imorgon ska han bygga inredning till bilen och vad jag och barnen ska göra vet jag inte. De har varit smått odrägliga sista dagarna och jag börjar längta till skolstart 😉. Igår t.ex. bestämde sig Leon för att testa att bita i ipaden. Och gissa vad som hände? Jo, skärmen gick i tusen bitar 😁. Imorgonkväll kommer iaf syster Jenny med familj på middag och vi ska spela lite kort, det blir trevligt. Ikväll blir det filmkväll, har hyrt de tre senaste Falk-filmerna, det ser jag fram emot. 
Kram på er ❤️

Home sweet home ❤️

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss, Öland Permalink0
Fy fan va vi e bra! 
Vi vaknade på Öland imorse och inte var det särskilt tidigt heller. Vi körde racet med packning och städning och en minut före önskad tid var vi på väg, kl: 12:59!
Vi pausade för lunch i Oskarshamn  och det blev det ända stoppet. Resan gick bra och trafiken var okej. 
Klockan 19 var vi hemma igen och som vanligt var det skönt när vi väl var på plats. Vi tömde den överfulla bilen, Jon och barnen åkte till affären och handlade medan jag packade upp som en galning. Helt otroligt men kl 20 var allt på plats och huset i ordning. Sjukt skönt, vilket team vi är! Jon har tom hunnit ut på ett kvällspass. Nu sitter barnen i badet efter lite kvällsfika, naglarna på dem är nyklippta och snart ska de i säng. Ser fram emot en lugn stund i soffan innan det är dags för sängen. 
5 minuters powerladdning innan det är dags att göra dagens sista ansträngningar. Helgen som står för dörren är fullspäckad med roligheter, återkommer 😜. 
Till top