madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

God Jul

Bloggar från min iphone, Dagbok Permalink0
Vill passa på att önska alla läsare en underbar jul och ett gott nytt år!

Vi sitter nu trots allt i bilen på väg mot Öland, det trodde jag aldrig igår när febern var som värst. Men på eftermiddagen släppte den och sen dess har den inte kommit tillbaka. Så nu håller vi tummarna att vi alla håller oss friska och att julen blir vad vi hoppas! 
Ha det så gott

Nu får det vara nog!

Bloggar från min iphone, Dagbok, Me, myself & I Permalink0
Näe, nu får det vara bra! Nu vill jag bli bättre. Är inne på tredje dygnet och jag tycker att fått så jag förtjänar. Varför allt på en gång? Feber, förkylning, hosta, ont i lungor/luftrör, astma och risig mage. Tack för den! Men värst av allt, jag kan inte SOVA!!! Det är nu tredje natten i rad som jag är mer vaken än sovande. Somnar tillslut, långt efter midnatt men vaknar ca var 40 minut och har sen svårt att somna om. Så fruktansvärt jobbigt, nätterna känns som en evighet. Det är också då som febern härjar som värst. Först frossa så sängen skakar, det har blivit många, långa duschar de senaste dygnen, och sen rinner febern av så både sängkläder och nattkläder blir dyngsura. Har för mig att man brukar bli däckad av feber och sova dygnet runt! Ska försöka somna om en stund nu när jag precis fått iväg Leon till fritids och sen försöka "hålla igång" resten av dagen. Igår blev det absolut inget mer än att bara förflytta sig mellan säng och soffa och att varva Alvedon med Ipren, Nezeril, Bricanyl med massor av vatten. Idag MÅSTE jag få lite gjort. Imorgon bitti åker vi till Öland och det är mycket dom ska fixas innan dess. Har iaf fått i en sista maskin tvätt, men jag ligger långt efter. Försöker att inte bry mig, men känner ändå lite besvikelse att huset inte hunnit julpyntas och julgodis och sånt som vi brukar ha fixat så här dags inte blivit gjort. Men, men det blir jul ändå!  
Hoppas att Du mår bra!
// Helena

Så typiskt...

Bloggar från min iphone, Dagbok, Me, myself & I Permalink2
Så var det dags igen då. Precis som inför jul förra året blir jag sjuk. Jag som själv tycker att jag aldrig är sjuk. Hur som helst, högst olägligt! Kände mig rätt sliten igår kväll och hade väldigt ont av foglossning, sådär så att jag haltade fram. När barnen hade sjunkit ner i soffan lade jag mig i ett varmt bad och somnade som en stock. Sov nästan en timme och vaknade upp alldeles yr, varm och med värkande lungor. Tänk vad lite värme kan få saker att brista ut. Hade haft lite astma på dagen men nu var det helt plötsligt feber, förkylning, ont i luftrör/lungor på en gång. Gick raka vägen ner i säng men kunde tyvärr inte somna om trots rådande status. Gick ganska snart vidare till soffan där jag avverkade ett par filmer innan det gick att somna om. Det blev en lång natt med många uppvaknanden, ändå kunde jag inte somna om efter att Leon väckt mig vid 06:30. Vi gick upp, jag på darriga ben och åt lite frukost framför tv:n. Leon var på ett fantastiskt humör och redan vid kl 8 var han igång och pysslade vid köksbordet. Leia anslöt snabbt och när Jon kom upp gick jag och lade mig igen och sov till 11:30. 


Efter att ha vaknat till någorlunda och motat febern med Alvedon for vi iväg en sväng. Jon åkte iväg till soptippen med det gamla badkaret och lite annat bråte och jag och barnen åkte till Port73. Leon var och klippte sig och blev extra julfin och så hade jag lovat fika på vårt favoritfik Chill-in efteråt.

Det var lagom vad jag mäktade med och medan Jon sen lagade middag somnade jag om en timme. Nu däremot är det såklart svårt att sova när resten av huset sussar. Dessutom ligger Leia bredvid mig och rullar runt och hostar. Risken är väl tyvärr stor att det nu är hennes tur, vi får se vad morgondagen visar. Jag ska jobba mån och tis natt också, men som sagt är det inte bättre imorgon vet i tusan? 
// Helena
Till top