madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Hoppsan

Bloggar från min iphone, Dagbok, Leon, På äventyr Permalink0
Vad dagarna....veckorna for fort fram. Vi har haft en härlig avslutning på semestern (som blev en vecka längre för mig och barnen) och en bra start på jobbet. 
Så underbart att vi fick lite sol och värme till slut, augusti har verkligen levererat, THANK GOD! Jag och barnen har haft många härliga stranddagar de sista veckorna, både med vänner och ensamma. Igår hade vi den perfekta avslutningen på sommarlovet tillsammans med Maggan och familj på Schweizerbadet. Vilken dag! 
Annars har helgen varit ganska lugn, Jon har varit på Öland på bockjakt. 

Annars sen sist har vi:
Varit några fler vändor i svampskogen. 
Jag har varit på kick off med jobbet. 
Barnen har varit ute på sjön med mormor och morfar. Under tiden var jag och Jon på en superrolig femkamp med goda vänner på Gröna Lund. 
Helkvällen började med fördrink hos Munters/Pelkonen! 
Jag och Jon hann även med en egendag på stranden innan barnen kom hem igen. Det var inte igår. 
Leon har varit på sin första jakt med pappa. Måste poängtera att det gick jäääättebra! Jag och barnen har haft en mysig dag tillsammans med faster Gittan på Söder. Det blev en heldag med både med glasstopp, lek i flera parker, lunch etc. 
På besök i Anders Franzens park. Verkligen superfint!
Ja, dagarna har helt enkelt bjudit på lite av varje! Och just idag var en väldigt speciell dag i en liten människas liv. Det var nämligen Leons första dag i skolan! Vi har varit där mellan 9-11 idag och det gick väldigt bra! Även imorgon skolar vi in i två timmar och sen på onsdag så startat allvaret på riktigt! 
Nu är Leon och leker hos Ebba en stund. Underbara grannar som ställer upp! Jag jobbar tre nätter framöver nu och hur sömntimmarna ska knåpas ihop vet jag inte riktigt än? Ska försöka sova ett par timmar nu då jag hade svårt att sova i natt. Snart är iaf Jon hemma igen och hämtar hem barnen. 
Vi hörs!

Ändrade planer

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss, På äventyr kantareller, kantareller svamp Permalink0
Blir något nånsin som man planerar? Hann inte mer än innanför dörren i måndags efter att jag lämnat barnen på dagis och fritids, så ringde min chef och informerade att vi inte hade några patienter denna vecka. Är jag förvånad? Nej, inte särskilt. Det är samma visa varje år. Med tanke på den korta förvarningen kunde vi ju inte tvingas att ta ledigt så jag och Maria åkte ändå till jobbet i måndags. Vi pysslade med lite av varje till en början och sen hamnade vi framför tv:n. Mina kollegor bestämde sig för att ta ledigt resten av veckan och då gjorde faktiskt jag också det. Har ingen lust att vara ensam på avdelningen nattetid. Så det blev ju i princip en veckas semester till då. Det passar rätt bra då det knappt var några barn på fritids, fick en klump i magen när jag lämnade Leia i måndags. Nu får barnen vara lediga resten av veckan istället och det blev lite mjukstart. 
Idag öser regnet ner men igår var det kanonfint. Jag låg faktiskt ute och sov på altanen ett par timmar och bunkrade välbehövligt ljus och D-vitamin. 
Även imorgon ser prognosen god ut och blir den det så blir det en heldag på stranden med barnen. Imorgonkväll sen ska jag på en liten kickoff med jobbet. Vi ska ses på Boule och berså kl:17. 
I måndags efter middagen skyndade vi iväg för att plocka lite svamp innan jag skulle jobba. På väg ut hittar vi tyvärr ett stackars påkört rådjur som fortfarande levde. Jon som normalt alltid har kniv på sig när han ska ut i naturen, hade inte det. Så först fick vi åka och låna en på ett stall i närheten och sen åka tillbaka för att avliva den stackars geten. Fy på er alla bilister som inte anmäler viltolyckor, ni vet väl att det är ett brott och straffbart. Sen ringde Jon polisen och vi skyndade ut. Bara en vecka tidigare var Henke ute och plockade 15 kg kantareller på en timme i närheten. Det ska tydligen var sjukt mycket svamp i år. Vi hann bara plocka en knapp timme och lite fick vi ihop iaf. Men det får bli en nu tur snart igen. 
Rensning pågår. 

Nähä, nu ska jag mysa på här hemma medan regnet öser ner. Ska ge mina inomhusblommor lite kärlek och omvårdnad och sen ska jag baka fröknäckebröd. 
Ha en fin dag! 
Kram

Snipp snapp snut

Bloggar från min iphone, Dagbok, Hemma hos oss Permalink0
Så var semestern slut! Imorgon börjar jobb, skola och vardag igen. Ja, eller skolan börjar ju inte förrän om två om två veckor, men barnen ska delvis gå på fritids och dagis. 
Idag har det varit full fart sen vi vaknade. Jag började tömma ur vårt överfulla förråd efter frukost. Jon plockade över de verktyg han ställt in där till sin nya bil. Sen passade jag på att rensa och städa ur förrådet, så nu kan man gå in där 😊. Det blev hela Jons skåpbil full med grejer till soptippen, så skönt! Vi pausade med lunch på Vegabaren och på hemvägen blev det veckohandling på Maxi. Nu pausar vi en stund för till kvällen blir det tvättstugan och en god grillmiddag som avslutning på denna semester. 
Igår var det äntligen en härlig dag med sol ☀️, vilket ju kan var värt att skriva. Jon fortsatte och avslutade byggandet i sin bil och jag och barnen hängde på baksidan. På eftermiddagen blev det ett dopp på Krokodilbadet, och tamme' tusan då kom även jag i sjön, den 1 augusti å allt! Kvällen bjöd på god grillning, kortspel på altanen och en smaskig drink. 

Även i fredags blev det en tur till badplatsen. Leon och Leia lekte med Elin och Moa och vi åkte dit allihopa och badade och lekte en stund. 
Annars har ju vädret mest bjudit på regn och ostadigt denna vecka. Bara någon timme efter detta bad öppnade sig himlen och jag trodde att vårt altantak skulle gå sönder. Herregud! 
Nähä, mot nya projekt och åtaganden här hemma. När jag går och lägger mig ikväll ska jag känna mig riktigt nöjd över mig själv! 
Till top