madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Uppföljning på tråkigheterna

Bloggar från min iphone, Dagbok, Leia Permalink0
Jag vill först och främst säga tack till alla ni som visat ert stöd på olika sätt, det värmer verkligen. Det var många som igår ringde, skickade sms, mail och kommentarer angående det inträffade. Det får ju såklart ingenting ogjort, men era chockade reaktioner bekräftar ju att detta verkligen är så fruktansvärt fel och något som inte borde hända! 
Jag vill bara berätta för er att trots det tråkiga som hänt, så har efterspelet gått så bra man bara kan tänka sig. Jag träffade Leias klassföreståndare igår när jag lämnade henne och hon kunde ju såklart bara beklaga det som hänt men att hon skulle göra allt hon kunde för Leias bästa. Hon ingår i skolans trygghetsteam vilket känns bra. När jag kom hem hade jag även fått svar från Leias andra lärare. När jag sen träffade fritidspersonalen på em efter dom haft sitt möte berättade dom följande. Ett nytt möte med pojken, hans familj och skolledningen var satt till på måndag. Exakt vilka åtgärder som är tänkt där kan dom inte gå in på. En omfördelning i personalen var redan gjord så att en personal hela tiden ska finnas i pojkens närhet, både på fritids och rasterna. Leia har också fått så mycket tillsyn och samtal hon behövt. Hon blev erbjuden att tala med kuratorn vilket hon nappade på. Jag hade idag ett nytt samtal med Leias lärare. Hon är med i den utredningsgrupp som blivit tillsatt pga det inträffade. Sen ringde även rektorn hem till mig idag och pratade. Jag berättade att jag mer än gärna tillsammans med Jon träffar pojkens familj om det på något sätt kunde vara till hjälp. Det trodde han säkert kunde vara aktuellt, men först skulle han, bitr. rektor och kurator träffa dem på måndag. 
Så som sagt känner jag mig väldigt nöjd med skolans agerande och känner mig rätt så trygg att Leia, och pojken för den delen, kommer att få det stöd de behöver!
//Helena

blir så ledsen och arg

Dagbok, Leia Permalink5
För att återgå till det jag skrev om i måndags och att Leia var så ledsen över nåt som hänt i skolan, så har det nu blivit ännu värre. Dels skedde en ny incident igår och sen visade det sig även ha hänt fler saker innan och grövre än det hon berättade i söndags. Efter att ha fått information av fritidspedagogerna igår när jag hämtade och efter att det sjunkit in hos mig, totalt svämmade mina känslor över. Blev så otroligt ledsen och bedrövad över att en sjuåring ska behöva utsättas för något sådant. Att hennes positiva  inställning och förhoppningar på skolan ska vändas till något som skapar oro, rädsla och en klump i magen. Blir samtidigt så vansinnigt arg på den här pojken! Hur kan man göra så? Instinktivt vill jag bara springa dit och klå upp honom! Men å andra sidan blir man ju bekymrad och ledsen å hans vägnar. Hur mår han egentligen och vilket stöd har han hemifrån?
Jag kände iaf att förutom att skydda och hjälpa Leia så är det mitt ansvar att kontakta skolan och på allvar visa att detta inte accepteras, det är ju inte bara hon som drabbats. Till historien ska tilläggas att det inte är första gången det är problem kring den här killen. Sen vi kom i kontakt med honom första gången när Leia började förskoleklass förra året har det skett tråkigheter kontinuerligt!
I natt skickade jag iväg ett mail till Leias, klassföreståndare, fritidspedagoger samt till rektor, kurator och skolsyster. Så här skrev jag om det inträffade!
 
Hej!

Jag skriver till er berörda med anledning av det Leia upplevt i skolan och på fritids de senaste dagarna. Det är i viss chock och bestörtning jag nu ska försöka kort sammanfatta det inträffade.

Det var med sorg i hjärtat jag lyssnade på min gråtande 7 åring i söndagseftermiddags. När hon berättade först flera dagar efter att det inträffat, att hon blivit kallad "jävla hora" av en klasskamrat ur parallellklassen på skolgården. Samma pojke hade även någon vecka innan fällt Leia på skolgården så att två rejäla hematom uppstått på båda knäna.

Plötsligt slår det mig och jag förstår nu varför Leia kom hem igen efter en timme i skolan på fredagen utan några sjukdomssymtom och varför hon nu på söndagskvällen när den nya skolveckan närmar sig, ligger och gråter hejdlöst. Hon känner sig ju rädd och otrygg i denna skolvärd som hon så länge sett fram emot att kliva in i!

Vi pratar länge och väl om det inträffade, att allt detta är absolut oacceptabelt och vikten av att alltid berätta för en vuxen, helst på en gång. Att den här pojken antagligen har det väldigt jobbigt själv och det kändes ändå som om Leia var rätt lättad och tillfreds. Men att sen komma till fritids idag för att hämta och få höra att samma pojke idag varit på Leia igen och gjort ännu värre saker får mig så otroligt ledsen och upprörd! Idag har hon återigen helt oprovocerat blivit fälld, inputtad i ett bord, blivit kallad en massa fula saker trots att hon upprepade gånger ber honom sluta. Och det värsta av allt är att han till sist trycker upp ett finger mellan hennes ben! Det är för mig ett helt obegripligt handlande för en 7 åring!!! Jag blir så vansinnigt arg och ledsen över att hon ska behöva uppleva något sådant, men samtidigt otroligt oroad och bekymrad över denna pojke.

Jag vet sedan tidigare att flera av Leias kompisar helt enkelt är rädd för honom!
Jag är lättad över att Leias rop drog till sig uppmärksamhet och att minst en av pedagogerna såg det inträffade och agerade! En incidentrapport var skriven när jag kom, jag fick informationen och de andra berörda föräldrarna skulle få ett samtal när de kom. Imorgon onsdag ska personalen på fritids ha möte och lyfta bl.a. detta ämne och jag bad om omedelbar återkoppling. Något måste göras! Skolan måste ta tag i detta! Barn ska inte behöva vara rädda och otrygga i skolan och på fritids. Man ska inte bli kallad hora! Man ska inte bli sexuellt trakasserad av sina klasskamrater när man inte ens vet vad sex är! Jag vill göra något! Borde jag kontakta pojkens föräldrar? Vad är mitt ansvar? Om inte denna pojke har något stöd hemifrån måste vi andra vuxna ta ansvar. Tänker på trygghetsteamet i skolan och undrar vad dom kan göra/gör? Tänker även på skolans värdegrund HEART och vad det står för och konstaterar att något MÅSTE göras!

Med vänlig hälsning
Helena Adolfsson
 
Fortsättning följer! Ha en bra dag!
// Helena

Måndag igen

Bloggar från min iphone, Dagbok, Leon Permalink1
Å, vilken härlig start på veckan 😉. Regnet fullkomligt vräker ner och det har gjort i ett halvt dygn nu. Myspys tycker mamman som spenderar dagen hemma. Mindre kul för Leia som skulle ha idrottslag idag. Det stod oavsett väderlek, men jag tror att detta väder ger undantagstillstånd. Jag skyndade hem efter lämning, tände en massa ljus och har nu bl.a. vikt fem maskiner tvätt. Passade på att fota lite i vardagsrummet som har fått en lite höstigare kostym. PS det är mobilbilder. 
Älskar dessa ljuslyktor från IKEA!
Det fina brickbordet vi fick av några vänner till kräftskivan. 
Helgen har som vanligt varit skön! Fick hem Leia från skolan redan strax efter nio i fredags. Fröken ringde och sa att Leia kände sig hängig. Tyckte hon verkade fit for fight och anade att det var nåt annat. Igår kväll fick jag det bekräftat när Leia var ledsen och vi pratade om lite annat. Det var några killar i tvåan som sagt dumma saker till henne på rasten 😢. Inget allvarligt alls, men Leia är en känslig tjej precis som sin mamma och tog nog väldigt illa vid sig. Vi pratade mycket kring hur barn kan vara väldigt elaka mot varann och att det tyvärr antagligen inte är sista gången. Ofta är det dom som gör illa som mår illa, bra att bära med sig i livet! 
Eftersom Leia nu inte var sjuk, så gjorde vi som planerat, åkte och lunchade med moster Jenny i Port73. Det blev även lite shopping på Lindex. 
Jenny och jag och barnen träffades sen på lördag fm igen. Vi besökte loppisen i Jordbro och vi fyndade lite. Jag köpte höstskor och täckväst till Leon, böcker till Leia och två spel. Allt till ett pris av 70:-. Var sen också och hämtade vinterskor till både Leia och Leon som jag köpt på Tradera. 
Efteråt åkte vi till ett mysigt trädgårdscafe i närheten och fikade ordentligt. Deras motto är att det inte ska bli ett hål i plånboken efter en fika och det har dom verkligen lyckats med. Räkmacka med massor handskalade räkor 45:- är ju inte fel och sen en massa hemlagade pajer till nästan självkostnadspris. Hoppas dom öppnar nästa säsong igen 😊. Leia följde sen med kussarna hem och sov över. Jon var hemma och gjorde en massa nytta som vanligt. Han satte upp ny dusch i övre badrummet, hjälpte grannen att måla och målade sen klart de sista som inte målarna gjorde, nämligen utsprånget på farstukvisten och trallen där. Det blev jätte fint, så fräscht nu när allt är nymålat. Sen kom Leon lagom hem från helgens första kalas han varit på. Så här fin och glad var han!På söndagen tog vi det lite lugnare. Vi kände oss rätt nöjda med det vi gjort och kände oss i fas! Vi åkte en snabb tur till IKEA på fm. Vi hade inget direkt annat för oss och jag hade ett par grejer som skulle fixas. Bl.a. lämnade jag tillbaka en sänghmel, ni vet väl att IKEA återkallar alla sänghimlar de sålt av säkerhetsrisk. Man får pengarna tillbaka, och det passade ju bra då vår bara låg på vinden nu. Leon gick in på Småland och jag och Jon gick ett varv. Det blir billigt att gå på IKEA med sin sambo kan jag lova. Den rätta shoppingkänslan infinner sig inte riktigt när man har nån suckandes i hasorna 😉. Det blev lite ljus och servetter som vanligt så det var nästan att jag gick på plus igår! Vi åt lite snabb lunch sen skyndade vi hem för att hinna i tid till Leons andra kalas denna helg. Sen hämtade jag Leia från Saga. Vi bakade lite äppelpaj och tog det sen rätt lugnt på kvällen medan Jon åkte till Janne för lite jakt. 
Nu är det dags att bege sig till gymmet för ett lunchpass Cardiowalking!
Kram

Till top