madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Öland - vecka 3

Dagbok, Öland Permalink0
Nu har man kommit in i semesterlunken på allvar och sommaren och värmen blir bara bättre och bättre. Barnen sover halva dagarna och är uppe sent om kvällarna!
Denna vecka kom syster Jenny med familj till Öland så nu hade vi nytt, härligt sällskap på stranden om dagarna. Barnen var ju så gott som självgående på stranden nu när dom alltid hade någon att leka med. Nu när simskolan var slut passade vi på att bada på vår favoritstrand vid Kuggebodar i Böda om dagarna. På onsdagen var det dags för det årliga traktorracet i Persnäs. Vi skippade det i år, men barnen gick med farmor och farfar och vi passade på att bjuda över Jenny och Sam på middag och drinkkväll.
Det blev en liten räkmacka till förrätt.
Och sen lammfilé med jordäckskockpure och rödvinssås till varmrätt.
Sen blev det drinkar och kortspel för resten av slanten. Tillbaks som på den goda tiden alltså ;-). Vi spelade Gin Rummy som blev det vi spelade återkommande hela sommaren!
En dag denna vecka passade jag på att ta min egna-dag-på-stranden-dag, som jag brukar få till varje sommar. Jon tog med sig två av sina syskon och barnen och åkte ner till Köpingsvik och badade och sen till Borgholm för att äta glass.
Och själv tog jag cykeln och cyklade ner till Grythamn och lugnet. Där låg jag i fyra timmar och bara filosoferade, läste och lyssnade på musik. Så fantastiskt ljuvligt!
Fick även några timmar för mig själv en annan dag när farmor tog med sig barnen ut i blåbärsskogen. Då passade jag på att åka på en lite shoppingtripp alldeles ensam. Besökte bla min favoritaffär, Vicmic i Löt och var även nere i Borgholm och köpte lite presenter till grannarna där hemma som hjälpt till med vattning och post. Det blev även en hel del sociala sammankomster även denna vecka  =). På lördagen bjöd tex Gunnar och My på grillfest och på söndagen var i hemma i Byåker och gratulerade Nadia som fyllde år. Härligt med all liv och rörelse som det alltid är på Öland om somrarna!
 
 

Öland vecka - 2

Dagbok, Öland Permalink0
Solen fortsatte att skina på oss även denna vecka och vi fortsatte att besöka stranden så gott som dagligen. Simskolan fortsatte även den och det var härligt att se båda barnens utveckling i vattnet. Denna vecka kom Jons kusin Jessica med familj till ön och vi passade på att hänga med dom en massa, särskilt på stranden om dagarna. Men det blev även lite kortkvällar och så.
Här har vi slagit kamp hela ligan, även Nadja, kussarna och vänner till dem!
Leia och Leon i vattnet med sina jämnåriga sysslingar Filippa och Amanda.
En av dagarna när vi pausade lite från stranden tog vi en tur upp till Böda. Vi lunchade först på Kyrketorps camping, sen åkte vi till Böda sand och lekte av oss lite.
På kvällen den dagen hade Mona och Kent bjudit över delar av släkten, vi var drygt 25, på tacomiddag och sen underhöll barnen oss med show på studsmattan.
På fredagen den andra veckan så hade barnen avslutning på simskolan då vi vuxna fick följa med och titta på allt de lärt sig. Sen avslutades det fika och diplomutdelning.
På lördagen var det dags för grillning vid sjöboden i Grythamn och vi som vanligt ett rejät gäng som samlades.
 
Underbara plats på jorden!
På söndagsmorgonen sen fick vi ställa klockan för att komma upp i tid. Vi hade nämligen planerat att besöka badlandet på Böda Sand denna dag, en av höjdpunkterna denna sommar enligt barnen. Upp kom vi och när klockan var 9:45 stod vi där nästan först i kön in.
Det blev en superdag på alla sätt. Leia var överlycklig för att hon lärde sig dyka och Leon vågade äntligen lita på sina puffar och simma själv på djupt vatten, så der var glada barn som lämnade Bödde och hans skepp!
 
 

Öland - vecka 1

Dagbok, Öland Permalink0
Det var fantastiskt mysigt att komma ner till vårt paradis igen och våra efterlängtade barn. Det behövs inte särsklit många dagar innan man börjar tycka att livet känns ganska tråkigt dom små liven och att begreppet "egentid" känns rätt så överskattat ;-). Det blev många, långa kramar när vi kom fram och Leia hade gjort fina "välkommen-presenter" till oss ♥. Efter att vi kommit i kapp med lite av det vi missat av varann, var det dags att ta tag i att komma i ordning och packa upp.
 
På måndagen sen åkte farmor och farfar på sen resa till Svalbard och barnen började på sin sommarsimskola i Löttorp. Vi var lite oroliga för hur det skulle gå för Leon som dels är ganska rädd för vatten och som ha lite svårt när det ställs krav på honom. Men det hade vi varit i onödan. Det gick superbra och det var en stolt kille och två lättade föräldrar som gick ifrån första lektionen.
Efteråt åkte vi in till Kalmar och fortsatte komma-i-ordning-mode:et. Vi var dels på IKEA för att inhandla en ny byrå och sen blev det storhandling på City gross. Det blev en 4000:- handling och sen klarade vi oss rätt långt på det de kommande fyra veckorna.
På tisdagen sen var allt i ordning och semestern kunde starta på riktigt. Vi gjorde picnic och åkte till stranden. Första och andra veckan, när barnen var på simskola må-fr hängde vi på Sandybadet så det var snabbt och enkelt att åka in till Löttorp och simskolan som var 12:50. Jon som tycker att det kan bli lite långtråkigt stranden iböand tog gärna på sig den grejen och jag tog chansen att sola/vila/läsa, helt okej deal tyckte jag=). På eftermiddagen denna tisdag kom våra efterlängtade gäster och mötte upp på stranden. Nämligen Maggan, Daniel, Max och Ebba som passade på att bo inne hos Mona och Kent när dom var bortresta.
Vilken perfekt start vi fick tillsammans! Sen fortsatte veckan precis lika bra! Tänk va enketl och kul det är att umgås med denna härliga familj! Till kvällen blev det tacomiddag och sen den oförglömliga VM-matchen mellan Brasilien och Tyskland.
Dagarna flöt sen på och dem stannade ända tills på söndagen. Här kommer lite bilder från våra äventyr tillsammans.
En av kvällarna bjöd Daniel och Maggan på en fantastisk skaldjursmiddag de hade förberett. Så himla gott! Sen fortsatte vi kvällen sällskapsspel =).
Vi var ju givetvis tvungna att ta med oss gästerna på vår favorit, Lammet och Grisen!
En av förmiddagarna tog vi fyrhjulingen över alvaret ner till Grythamn och grillade korv.
Sen åkte grabbarna iväg på en dygns-tur ner till Svedala för att gå på Joddla med Siv och Twisted Sister. Här är en bild från nedresan, mer vill vi nog inte se ;-).
Lagom  när dom åkte, for jag, Maggan och barnen ner till Borgholm och shoppade lite och åt glass.
Papporna och resten av grabb-gänget kom hem tidigt på lördagsmorgonen och var väl lite slitna, men ändå inte tillräckligt för att inte hänga med att köra gokart.
Efteråt åkte vi och fikade på Agnes café i Gillberga.
Till lördagkvällen sen var det min och Maggans tur att slå klackarn i taket.Medan resterande gäng åkte till kusin Gustaf för att fira hans 3 års dag, åkte vi med bussen ner till Borgholm för att gå ut och äta. Vi gick och käkade på Dockside på Strand hotell som ju alltid levererar.
Hummersoppa till förrätt och en sen en ljuvlig lammfile till varmrätt. Vi åt sent, så när sen restaurangen stängde gick vi in på nattklubben för att ta en drink och vips så blev vi kvar där tills de stängde vid 2 och Jon kom och hämtade oss. Det är galet, men det var första gången jag och Maggan var ute och dansade på klubb sen vi lärde känna varann för snart 8 år sen. Det var verkligen på tiden coh vi hade så kul!
På söndagsförmiddagen sen vinkade vi av våra kära vänner och tackade för fantastiska dagar tillsammans!
 
Till top