madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Tisdag 30/12

Bloggar från min iphone, Dagbok Permalink0
Halloj!
Vad gör ni en dag som denna? Jag har just skickat iväg den övriga familjen på en tur till pulkabacken med familjen Lindståhls. Jag hade gärna varit med, men måste faktiskt röja lite här hemma. Det går snabbt utför när alla är hemma hela dagarna och man inte gör nåt på ett par dagar. Vi har inte ens tvättat sen innan jul, så nu ligger tvättkorgen utsorterad i sju högar och tvättmaskiner har börjat jobba. Ska skynda mig att städa av lite snabbt nu, det går ju rätt fort när man får göra det i fred. Man blir ju lite smått sugen på att städa bort julen redan nu! Några tomtar tycker nog i bara farten! Sen blir det en tur till affären, ska handla till dessert-racet inför imorgon. Varför göra det enkelt för sig, när man kan bjuda på en desserttallrik med fem små efterrätter. Så det ska bakas en massa, återkommer om det. 
Nähä, let's go!

Jullov

Bloggar från min iphone, Dagbok Permalink0
Jullovsdagarna rullar på, det är så skönt med långledigt! 
Dagen efter annandagen vaknade vi upp till ännu en vacker vinterdag och under natten hade det kommit ytterligare lite snö, tjohoo! Jon var på jakt men mormor kom förbi och vi gick och premiär åkte i pulkabacken för säsongen. 

Till kvällen sen var vi bjudna hem till Maggan och Daniel på middag. Dem bjöd på en fantastisk middag i asientema, hemmagjord sushi till förrätt och grillad tonfisk med godsaker till varmrätt, mums. Barnen hade disco och sen blev det filmmys. Dem var vakna oväntat länge de flesta av dem, Leon somnade däremot först och i hyfsad tid. Vi vuxna premiärspelade Jons julklapp Galenpanna vilket var skoj. Timmarna sprang iväg och innan taxin kört hem oss var klockan 01:30 så vi var glada för sovmorgon igår. Väl uppe igår fick barnen hoppa i ett bad och när jag var klar rymde jag iväg en sväng. Skönt att komma iväg lite, var ju rätt isolerad innan jul och nu passade jag på mellan Jons jaktdagar. Jag fick med mig mamma till Nacka Forum. Vi kikade på nyårskläder, åt lunch och fikade och hade en mysigt dag. Dock blev det en billig dag, hittade inget till mig själv, Men två reaskjortor till Jon. Efter middagen åkte Jon ut i skogen igen på och jag och barnen hade myskväll och mitt mål var att vi skulle komma i säng i tid. Klockan 22 tror jag siste man somnade och innan jag kom i säng var klockan midnatt, vi har verkligen kommit in i lovtider.
Imorse åkte Jon iväg på jakt igen, han som inte tycker att han jagar någonting 😉. Jag och Maggan har precis mötts på Kaatach i Tyresö för några lektimmar med barnen. 

Är väldigt nöjd att jag knackade på biltvätten mitt emot när jag lämnat i barnen. Så medan vi är här och leker och umgås får bilen lite kärlek både in och utvändigt 😊. 
Ikväll sen så har jag och Maggan ytterligare planer.  I julklapp av mig fick hon nämligen bio och middag så det blir det ikväll. Sen blir det nog en tur förbi Sickla på väg dit då det ju inte blev några inköp igår. Ska bli jättemysigt, det var länge sen med bio!
Ha en bra dag! 
❤️

annandag jul

Dagbok, Finaste barnen Permalink0
Annandag jul och vi vaknar upp till ännu en kall, solig och gnistrande vinterdag! Jullovstiderna har infunnit sig och vi sov alla till efter 9! Efter frukost och morgonbestyr kände vi alla att vi ville ut, så på med varma kläder och ut bara. Vi tog bilen till Tyresö centrum där jag vet att de byggt en ny parklek som vi så här i efterhand kan rekommendera! Barnen tyckte att det var jätteku!
Sen gick vi in i centrum en sväng och åt lunch innan vi åkte hemåt. På vägen stannade vi och hyrde ett gäng filmer att kika på under veckan. Leia har byggt färdigt sin Lego Freinds skola hon fick i julklapp under eftermiddagen och även byggt en massa domino som hon också fick. Ikväll åkte sen julmaten fram för sista gången och faktiskt har det mesta gått åt vilket ju känns skönt. Nu har barnen fått lite fmys med film i Leons rum och de har även invigt sina nya slushmuggar de fick. Så nu när jag är klar här vid datorn ska jag också passa på att skynda ner så jag och Jon kan påbörja en film innan godingarna ska nattas! Jag valde två riktga tjej /feelgood-filmer, så vi får väl se om Jon håller sig vaken. Jag återkommer om det var några filmer värda att rekommendera!
Kram
Helena ♥
Till top