madebyhelena

Välkommen att följa mig och min familj till både vardag och fest! Här försöker jag även låta min kreativa sida smitta av sig och inspirera!

Yippi!

Dagbok Permalink0
Det bidde en ny bil! Vi hann lagom hämta den innan de stängde nu ikväll - lycka! Det kändes så himla bra för oss båda och det var extra kul att köra till jobbet nu ikväll! Mer om det imorgon nu kallar jobbet!
God natt!

Tisdag

Dagbok Permalink0
God morgon!
Är hemma igen efter en vända på dagis och skola. Man blir lika lycklig när mornarna bara flyter på utan större katastrofer 😉. Leon hostade lite precis när han vaknat, men annars var han på topp! Jag går här och väntar och går lite som på nålar. Ska stå på låset när bilfirman öppnar kl:10 för att provköra och förhoppningsvis bli positiv! Håll tummarna ✊! 
Ska försöka hinna förbi Colorama också innan sängen kallar. Fick låna en av Calles bilar (han en del 😉) vilket ju var väldigt snällt. Tänk vad låst man känner sig bara några dagar utan bil? 
Dagens status i vardagsrummet är som så här.

Hur det ska bli och inredas/färgsättas? Inte en aning faktiskt, varför min tur till färgaffären känns högst aktuell! Har idéer på inredning och möbler. Men om vi ska måla, tapetsera eller göra både och har jag ingen aning om! Hoppas däremot att magkänslan infinner sig på plats. Brukar känna ganska direkt vad jag gillar när jag väl ser det. 

Återkommer lite senare och uppdaterar om det blev nån bil eller ej!
Kram

Helgen

Dagbok, Hemma hos oss Permalink1
God morgon! Har just lämnat Leia och ligger nu i sängen med en hostig och snorig Leon. Måndag igen och den börjar minst sagt lite segt. Känner mig också lite hängig. Lite trött och ont i halsen och i ett öra när jag sväljer. Tröttheten skulle visserligen kunna bero på en ovanligt hektisk helg! Det har inte varit en lugn stund. 
PAUS........... Nu ligger jag och Leon i sängen igen, ja Jon med för den delen. Klockan är snart 23 och nu när det är dags att sova har jag äntligen piggnat till. Det är inte annat än att min sovklocka blivit lite störd, det är ju vid den här tiden man är som mest aktiv på jobbet normalt, men ikväll är det min lediga kväll. Anledningen till den "lilla" pausen var att jag precis när vi låg och mös på sängen i morse, fick för mig att Leon skulle till doktorn. Redan förra veckan misstänkte jag att Leon hade urinvägsinfektion, då han helst plötsligt började kissa på sig i tid och otid. Nu hostade och snorade han och klagade på att det gjorde ont i bröstet, samt att hans inhalatorer var så gott som slut. Vi slängde oss på bussen för att besöka den öppna infektionsmottagningen som öppnade 10:30. Leon var så duktig och lämnade både urinprov och CRP utan problem och som tur var hade han ingen bakteriell infektion men vi fick nya recept på mediciner. På väg därifrån somnade Leon i vagnen och promenerade till en bilfirma i närheten för att kolla på en bil som vi kollat ut på nätet. Den var helt klart intressant och det är inte helt omöjligt att den blir vår imorgon. Men nu åter tillbaka till det jag tänkte skriva imorse om helgen. 

I fredags hade de äntligen tagit bort byggnadsställningarna på framsidan, så där var det lite att ta tag i. En massa skräp, väldigt långt gräs och sen var det dags att plocka bort sommarblommorna och plantera lite ljung. Gjorde även iordning på baksidan. Plockade undan dynor och andra sommarprylar och tvättade av altanen och klippte gräs. Klockan sprang iväg och eftersom vi hade mer planer för kvällen blev det pizza och kebab till fredagsmiddag. Till Leias stora lycka som längtat efter det länge. Efter middagen var det bara att kavla upp ärmarna igen och börja röja i vardagsrummet. Vi bestämde nämligen några dagar innan att vi skulle påbörja renoveringen där till helgen. Jon började riva ner lister och foder mm och plocka undan möbler och jag packade ner vitrinskåp och bokhylla i kartonger. Helt plötsligt var huset ett enda kaos igen och det var grejer överallt 😝. Vi höll på till 22:30 sen var jag helt färdig och vi gick och lade oss. 

Vi var uppe tidigt på lördagen. Mamma och pappa och kusinerna kom och hämtade Leia efter frukosten och de åkte ut på sjön över helgen. Klockan 11 var jag och lämnade Leon på helgens första kalas och när jag lagom kom tilllbaka kom några spekulanter på vår bil. De passade på att besikta den och det gick utan problem så dem slog till. Under tiden de var iväg och gjorde det passade jag på att lägga ut en del annonser på Blocket. Vi insåg snart att vi inte kunde ha mer än soffan ståendes i vardagsrummet under tiden Jon fixar. Så jättefotöljen och min fina skänk fick se sig om efter nya hem. Jon fortsatte att slipa medan jag försökte röja undan så mycket som möjligt på vinden, tur att jag städade den häromdagen 😊. Ställde in TV:n i vårt sovrum så länge och kopplade in den. Vi inser redan båda två att detta kommer skapa ett nytt behov framöver 😉. När väl sen papper och allt var skrivet på bilen (skönt), så var det dags att hämta Leon från kalaset igen. Det var lagom dags att göra sig iordning för kvällen efter det. Jag passade på att tona håret i duschen. Kl:17 var vi hemma hos Calle och Kristina på middag, vilket var väldigt trevligt och gott!
Det blev att gå upp tidigt även på söndagen, då,det var späckat schema även denna dag. Redan 9:30 kom första köparen som skulle hämta skänken. Sen var kalasdags igen för Leon kl:11. Direkt efter att vi lämnat av honom åkte jag och Jon till Täby för att kolla på lite bilar igen på samma ställe som förra helgen. När vi lagom kör in på parkeringen ser vi att den bilen vi provkörde förra helgen, rullar ut ur butiken. Den som provkörde den köpte den sen vilket kändes lite surt, även om vi hade tänkt om gällande just den, då den inte hade automat. Däremot hade vi kollat på 3 andra bilar på samma ställe som var likvärdiga, men som även hade automat och dragkrok och var bättre färgmässigt enligt mig. Vi provkörde två av dem och var nära att slå till på den ena, men sen tyckte vi båda att det var lite väl mycket små skavanker på den då den trots allt bara är två år gammal och kostar över 200 000kr. Lite trist men vi åkte hemåt utan bil. På vägen hämtade vi upp lite saker till renoveringen på Jons jobb i Djursholm. Vi skyndade oss som galningar hem och hämtade upp Leon på vägen som Calle hämtat hem från kalaset och vidare hem till Maria och Daniel. Där blev det en snabbfika och Jon kollade på ett eventuellt jobb han ska hjälpa dem med. Det blev verkligen snabba ryck för 16:30 kom nästa köpare som skulle ha fotöljen. Riktigt skönt att vi blev att med de båda så snabbt! Det blev snabbmat även denna kväll då jag var helt slut när vi väl kom hem igen. Vi blev bjudna på middag hos mamma och pappa men det blev lite för mycket på en gång då Jon startade om på nytt med att grunda väggarna. Jag åkte trött som en galning och hämtade Leia efter middagen. Väl hemma igen var klockan över 19 och jag höll på att börja gråta när jag insåg att jag glömt väskan med telefon och allt hos mamma och pappa och det bara var att åka tillbaka 😪. Sen var det bara natta Leia, Leon hade nattat sig själv under tiden 😍. 


Leia passade på att mysa lite med sin sovande bror när hon kom hem ❤️.
Imorgon tisdag är en ny dag då det blir nya friska tag! Håll tummarna också för att vi blir med bil då. Jon var och kollade på samma bil som mig på väg hem från jobbet och tyckte också att den var intressantast hittills. Jag har ringt och förberett och gjort klart allt med banken nu på kvällen, så känns det bra efter att jag provkört den imorgon så slår vi till! 
Godnatt
// Helena 
Till top